Ilustracija, šalter za izdavanje dokumenata
Ilustracija, šalter za izdavanje dokumenata Foto: Zarko Basic/Pixsell

Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je u ponedjeljak da od danas započinju s obavljanjem upravnih poslova u punom opsegu, a način rada organizirali su u dvije smjene.


"Od ponedjeljka 11. svibnja u svim policijskim upravama i policijskim postajama na upravnim poslovima započelo se s obavljanjem poslova vezanih uz izdavanje putnih isprava, osobnih iskaznica i vozačkih dozvola, prijavu i odjavu prebivališta i boravišta te poslova vezanih uz nabavu i registraciju oružja, reguliranje statusa i izdavanja isprava stranaca u punom opsegu", stoji u priopćenju MUP-a.

Vezani članci Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a Stožer ni danas nije objavio stvarni broj zaraženih u protekla 24 sata. Nakon Istre zapelo na novoj županiji Ana Brnabić (Foto: AFP) Brnabić o prosvjedima: "Nije bilo prekomjerne sile, policija je štitila živote građana"

Obavljanje tih poslova organizirali su u dvije smjene u skladu sa specifičnim okolnostima, mogućnostima i mjesnim prilikama, uz ispunjenje svih epidemioloških mjera, a po potrebi i uz unaprijed dogovorene termine dolaska.

"O radu i mogućnostima obavljanja poslova u konkretno nadležnoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji građani se mogu informirati i dogovoriti dolazak ili drugi način obavljanja posla, putem e-pošte ili pozivom na javno dostupne telefonske brojeve policijskih uprava i postaja", navodi se u priopćenju.

Kontakte pojedinih policijskih uprava i postaja mogu se pronaći na poveznici. (Hina)