Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MUP objavio upute

Predali ste zahtjev za izradu osobnih dokumenta prije epidemije? Evo kako ćete ih moći podići

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Termini preuzimanja izrađenih osobnih dokumenata će biti individualizirani, poručuju iz MUP-a.

Kako bi se unatoč uvedenim promjenama uvjeta života i režima poslovanja funkcioniranje nužnih i potrebnih rutina održalo na optimalnoj razini, Ministarstvo unutarnjih poslova obavještava sve građane kojima izrađeni osobni dokumenti nisu uručeni, a koji su pri predaji zahtjeva ostavili brojeve svojih telefona, da će u narednim danima zaprimiti obavijest MUP-a radi dogovora o terminu uručenja dokumenata.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

Obavijest će sadržavati podatak o broju telefona i e-adresi policijske uprave ili postaje na koju se trebaju javiti zbog dogovora o terminu preuzimanja izrađenih dokumenata, napominje se u priopćenju MUP-a.

Kako se zbog epidemije COVID-19 te zaštite zdravlja građana i zaposlenika MUP-a ne bi stvarale gužve, termini će biti individualizirani, pa će se uručenja isprava obavljati postupno, u određenom razdoblju.

Evo o kojim je osobnim dokumentima riječ:

- osobne iskaznice 
- putne isprave 
- vozačke dozvole 
- dozvole boravka azilanata i stranaca pod supsidijarnom zaštitom
- potvrde o prijavi privremenog boravka državljana država članica Europskog gospodarskog prostora
- boravišne iskaznice za državljane država članica Europskog gospodarskog prostora i članove obitelji državljana Europskog gospodarskog prostora 
- biometrijske dozvolama za boravak državljana trećih zemalja.

MUP zahvaljuje građanima na razumijevanju i strpljenju te apelira da se pridržavaju danih uputa prilikom preuzimanja osobnih isprava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene