Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastrašujuća snimka iz Njemačke

Nema mjesta u mrtvačnici pa trupla drže u metalnim kontejnerima: "Imali smo ih preventivno, ali sad ih moramo koristiti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Groblje u njemačkom gradu Hanauu počelo je privremeno smještati tijela umrlih od COVID-19 u metalne kontejnere jer su bolničke mrtvačnice već pune.

"Na žalost se stanje u Hanauu toliko promijenilo da sada moramo koristiti kontejnere koje smo ovdje preventivno imali od travnja", rekla je Alexandra Kinski, upraviteljica groblja i krematorija u Hanauu, blizu njemačkog financijskog središta Frankfurta.

Ona je rekla da su dva tijela već smještena u metalni kontejner u kojima ima mjesta za 25 tijela i napomenula da se umrli tamo drže samo kratko vrijeme nakon smrti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Platila dvaput Jedan dan pozitivna, sljedeći negativna? Otišla na testiranje da izbjegne samoizolaciju pa ostala u šoku: "Brojke nisu onakve kakve vam se prikazuju"

"Ako osoba umre, a nema mjesta na klinici, onda tijela dolaze i ostaju ovdje kratko vrijeme dok se preminuli ne prebaci na konačno mjesto, primjerice ovdje na groblju", pojasnila je.

Njemačka, hvaljena zbog svojeg upravljanja u prvom valu pandemije u proljeće, u srijedu je uvela stroge epidemiološke mjere jer broj zaraženih i mrtvih u drugom valu naglo raste.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čeka se odobrenje Cijepljenje uskoro i u Europskoj uniji? Njemački ministar zdravstva otkrio kada se planira početi cijepiti u toj zemlji

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna borba s pandemijom Rekordna smrtnost u Njemačkoj, zemlja se potpuno zatvara: Zabranjena sva okupljanja za doček Nove, petarde, prodaja alkohola...

S obzirom da je broj slučajeva zaraze COVID-19 u Njemačkoj prešao 1,4 milijun, a više od 24.000 ljudi je umrlo od te bolesti, vlada sve veća zabrinutost mogu li se bolnice nositi s takvim brojkama.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene