Nikola Grmoja
Nikola Grmoja Foto: Patrik Macek/Pixsell

Grmoja je rekao i kako se mjerama za poduzetnike treba pomoći ne samo zatvorenima zbog koronakrize nego i svima koji su njome pogođeni te da Vlada treba osigurati moratorij na kredite i kamate.


Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je u ponedjeljak da se njegova stranka protivi drakonskom kažnjavanju građana zbog nepoštivanja epidemioloških mjera i traži da o tome Hrvatski sabor odlučuje dvotrećinskom većinom.

Vezani članci Sanja Vištica razgovarala je s Alemkom Markotić - 3 Alemka Markotić objasnila izaziva li cjepivo protiv korone više nuspojava nego ono protiv gripe: "Tek ćemo vidjeti" Koronavirus u Velikoj Britaniji, ilustracija Prvo mjesto na listi smrtnosti od COVID-19 opet drži jedna europska zemlja, među najgorih 20 je i Hrvatska

"Most podržava odgovorno ponašanje i pridržavanje mjera, ali rigoroznom kažnjavanju kaže veliko ne, protivimo se strogim drakonskim mjerama i tražimo da Hrvatski sabor dvotrećinskom većinom odlučuje o tome”, rekao je Grmoja nakon što je Vlada izglasala izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, radi uvođenja prekršajnih sankcija.

Ustvrdio je da taj zakon ograničava prava građana i njihove slobode.

"Ulazi u njihove domove i time povređuje osnovne članke Ustava i želimo da se o tome odlučuje dvotrećinskom većinom”, dodao je.

Kada je riječ o mjerama za poduzetnike Grmoja smatra kako treba pomoći ne samo onima koji su zatvoreni i ne rade zbog epidemije, već svima koji su pogođeni koronakrizom. Traži da se Vlada čvršće postavi prema bankama i osigura moratorij na kredite i kamate.