Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Nepredvidive posljedice za savez''

Admiral Hranj na videokonferenciji NATO-a o reakciji na pandemiju: ''Hrvatska je odigrala značajnu ulogu i pokazala da je sposobna pružiti pomoć''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske admiral Robert Hranj sudjelovao je u četvrtak na videokonferenciji Vojnog odbora NATO-a na kojoj se prvenstveno raspravljalo o pandemiji koronavirusa i reakciji NATO-a na tu globalnu zdravstvenu krizu, priopćio je u petak MORH.

"Pandemija je uzrokovala je nepredvidive posljedice za sve naše zemlje pojedinačno, ali i za Savez u cjelini", rekao je admiral Hranj i naglasio kako je u ovim izazovnim vremenima najvažnije očuvati sposobnosti za vojne zadaće i spremnost pružanja potpore civilnim institucijama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na raspolaganju Stožeru Hrvatska vojska angažirala dva helikoptera za prijevoz oboljelih od koronavirusa Admiral Robert Hranj, načelnik Glavnog stožera OS RH 300 vojnika čistilo zagreb Načelnik Glavnog stožera: "Vojska je bila spremna da bude prva na mjestu događaja, ali za sad nema potrebe da bude na ulici"

"Hrvatska se suočila s dva izazova: pandemijom koronavirusa i snažnim potresom koji je pogodio glavni grad Zagreb te prouzročio velike štete. U obje krize, Hrvatska vojska odigrala je značajnu ulogu i pokazala kako je sposobna pružiti pomoć u svim situacijama", istaknuo je Hranj.

Razgovarali i o misijama u Afganistanu i Iraku

Osim o pandemiji novog koronavirusa, Vojni odbor NATO-a u formatu načelnika glavnih stožera zemalja članica raspravljao je i o misijama i operacijama Saveza s naglaskom na Afganistan i Irak, sposobnosti NATO obrane i odvraćanja, nastavku aktivnosti Saveza u borbi protiv terorizma te suradnji NATO-a i Europske unije.

Sljedeći sastanak Vojnog odbora NATO-a planiran je za rujan u Rimu, ukoliko situacija uzrokovana koronavirusom to dozvoli, priopćeno je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene