Admiral Robert Hranj
Admiral Robert Hranj Foto: Marin Tironi/Pixsell

Načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske admiral Robert Hranj sudjelovao je u četvrtak na videokonferenciji Vojnog odbora NATO-a na kojoj se prvenstveno raspravljalo o pandemiji koronavirusa i reakciji NATO-a na tu globalnu zdravstvenu krizu, priopćio je u petak MORH.


"Pandemija je uzrokovala je nepredvidive posljedice za sve naše zemlje pojedinačno, ali i za Savez u cjelini", rekao je admiral Hranj i naglasio kako je u ovim izazovnim vremenima najvažnije očuvati sposobnosti za vojne zadaće i spremnost pružanja potpore civilnim institucijama.

Vezani članci Cijepljenje protiv koronavirusa, ilustracija Građani mlađi od 60 godina koji su primili AstraZenecu ponovljenu dozu dobit će od drugog proizvođača Cijepljenje na Velesajmu Ministarstvo o cijepljenju: "Otklonili smo grešku, platforma radi bez poteškoća." Obiteljski liječnici: "Događa se da termine dobiju i oni koji su već cijepljeni"

"Hrvatska se suočila s dva izazova: pandemijom koronavirusa i snažnim potresom koji je pogodio glavni grad Zagreb te prouzročio velike štete. U obje krize, Hrvatska vojska odigrala je značajnu ulogu i pokazala kako je sposobna pružiti pomoć u svim situacijama", istaknuo je Hranj.

Razgovarali i o misijama u Afganistanu i Iraku

Osim o pandemiji novog koronavirusa, Vojni odbor NATO-a u formatu načelnika glavnih stožera zemalja članica raspravljao je i o misijama i operacijama Saveza s naglaskom na Afganistan i Irak, sposobnosti NATO obrane i odvraćanja, nastavku aktivnosti Saveza u borbi protiv terorizma te suradnji NATO-a i Europske unije.

Sljedeći sastanak Vojnog odbora NATO-a planiran je za rujan u Rimu, ukoliko situacija uzrokovana koronavirusom to dozvoli, priopćeno je. (Hina)