Admiral Robert Hranj, načelnik glavnog stožera oružanih snaga u Dnevniku Nove TV reporteru Dini Golešu govorio je o pomoći vojske u saniranju posljedica snažnog potresa koji je pogodio Zagreb u nedjelju.


"U ovom trenutku nema potrebe da se vojska angažira u neposrednim zadaćama na ulici, u doba mira vojska nema te ovlasti, ali ima cijela paleta ovlasti gdje se može angažirati u potpori, kao u Dubravi", rekao je admiral Robert Hranj reporteru Dnevnika Nove TV Dini Golešu te kazao kako će vojska ostati pomagati civilnim institucijama u krizi uzrokovanoj koronavirusom te potresom u glavnom gradu.

Vezani članci Korona na švedski način Glavni švedski epidemiolog otkrio što bi danas napravio drugačije: "Previše je ljudi umrlo" Rekordan broj mrtvih u Brazilu U Brazilu rekordan broj mrtvih u danu, čak 1261, Meksiko je blizu 100.000 oboljelih

Hranj je izrazio sućut svima koji su u potresu izgubili svoje najdraže i svoje domove.

"Nadam se da će država nači način da pomogne tim ljudima", rekao je Hranj i dodao kako je prvi dan javne površine od ruševina čistilo nešto manje od 300 vojnika, a drugi dan njih 175 vojnika. S tim će nastaviti sve dok bude trebalo, a prema smjernicama Stožera, kaže Hranj, za sad nema potrebe za vojskom.

"Zadaća vojske je da bude spremna kad se pozove. Vojska je bila spremna da bude prva na mjestu događaja", kaže Hranj i ističe da vojska ostaje u stanju visoke spremnosti. "150 vojnika spremno je na tri lokacije", rekao je Hranj.

Admiral građanima poručuje da poštuju smjernice stručnjaka koje se objavljuju preko središnjeg stožera jer samo ako svi poštujemo mjere možemo stati na kraj koronavirusu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr