Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjere do kraja godine?

Danas imaju 5000 više novozaraženih nego jučer: "Još nismo na sigurnoj strani, ali se čini da mjere djeluju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor državnog Epidemiološkog instituta Robert Koch Lothar Wieler na konferenciji za medije izrazio je zabrinutost zbog porasta težih oblika bolesti kao i porasta broja pacijenata na intenzivnim odjelima bolnica diljem Njemačke.

Epidemiološki institut Robert Koch smatra da su mjere zatvaranja uvedene početkom studenog počele pokazivati učinak, ali da je broj novozaraženih koronavirusom u Njemačkoj još uvijek na vrlo visokoj razini, rečeno je u četvrtak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Donijeli odluku nakon istrage Njemačka nastavlja suradnju s UNRWA-om: Nema dokaza da su u njihovim redovima bili teroristi Slika nije dostupna Skoro staro normalno Za njih ova ograničenja više ne vrijede: Uveli su povlastice za cijepljene i one koji su preboljeli COVID, ali neke mjere ipak ostaju na snazi

"Broj zaraženih još uvijek je vrlo visok, puno previsok", rekao je direktor državnog Epidemiološkog instituta Robert Koch Lothar Wieler na redovnoj konferenciji za tisak. On smatra da još uvijek postoji opasnost da bi zbog velikog broja novozaraženih bolnice mogle doći do granica kapaciteta. U četvrtak je zabilježeno 22.609 novih slučajeva zaraze, što je oko 5000 više nego u srijedu.

"Mi još uvijek nismo na sigurnoj strani", rekao je Wieler. Kao posebno zabrinjavajući naveo je porast broja težih oblika bolesti i porast broja pacijenata na intenzivnim odjelima. Šef Instituta kazao je kako je pozitivan pokazatelj da se broj novozaraženih "stabilizirao na visokoj razini" te da više ne raste.

"To bi mogao biti pokazatelj da mjere zatvaranja uvedene početkom studenog počinju djelovati", rekao je Wieler, ali je dodao kako je još prerano govoriti o prekretnici.

Od početka studenog u Njemačkoj su na snazi mjere zatvaranja koje se odnose na ugostiteljske objekte i kulturne ustanove, kao i na drastično ograničenje socijalnih kontakata, a postoje naznake da bi te mjere na snazi mogle ostati i do kraja godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene