Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOŠĆA DNEVNIKA NOVE TV

Divjak: "Imali smo 10 hakerskih napada. Ali ne razmišljamo o produžetku školske godine, stići ćemo sve rokove"

MInistrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i Sanja Vištica
MInistrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i Sanja Vištica DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija MInistrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i Sanja Vištica MInistrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i Sanja Vištica Foto: DNEVNIK.hr MInistrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak MInistrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak Foto: DNEVNIK.hr +0 Blaženka Divjak Galerija 1/3 >>
Srce i Carnet bili su pod kibernetičkim napadom tijekom prvog dana on-line nastave u Hrvatskoj. Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak otkrila je je li policija pronašla počinitelje napada.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak kaže kako je ponosna što je uspješno prošao prvi dan nastave na daljinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spremni za jesen Moguća tri scenarija: Ministrica Divjak predstavila Akcijski plan za nastavu na daljinu Ivica Lovrić (Foto: Dnevnik.hr) što od ponedjeljka? Grad Zagreb nastavlja rat s Divjak: ''Škole ne trebaju slijediti njezine usmene upute, nisu u skladu s preporukama''

"U posljednjih 10 sati bilo je 10 hakerskih napada, to je sve Carnet prijavio, a za počinitelje je zadužena policija", kazala je ministrica i komentirala slučajeve pada sustava.

"Moramo razumijeti da je nama danas bilo više od milijun ulaska u sustav. Sustav je sada stabilan i dobro funkcionira, ali za svaku stvar imamo rezervnu opciju, tipa državnu televiziju i u ovom trenutku nema potrebe razmišljati o produžetku školske godine". 

Ministrica kaže da su pripreme za on-line nastavu počele prije dva tjedna. Otkrila je i što će biti s onima koji se ne ulogiraju u sustav i hoće li takvi učenici dobiti neopravdane.

"Bitno je da se u 24 sata prođe ono što se učilo. Taj dan bi trebalo proći sve ono što treba, a učitelji najbolje znaju i prate svoje učenike".

Ministrica kaže kako je u ovoj situaciji državna matura prioritet.

"Ja sam sigurna da ćemo stići ove rokove koji jesu. Morate razumijeti da je 25 članica EU prekinulo nastavu. Mi smo sigurno bolji od onih koji su mislili da su bolji od nas", napominje Divjak.

Sindikati traže da se preispita odluka da baš svi učitelji dolaze u škole, a ministrica poručuje da moramo vjerovati preporukama Stožera.

"Ako oni kažu da je u redu, onda im moramo vjerovati. Učitelji za sada trebaju biti u školi, no to se ne odnosi na puno radno vrijeme“, napomenula je Divjak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene