Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović Foto: Pixsell

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji za medije najavio je da je u izradi online platforma za poljoprivrednike.


Na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da se pridružuje apelu poljoprivrednika koji mole da se njihovi proizvodi nađu na policama trgovačkih centara, nakon što su tržnice zatvorene zbog epidemije koronavirusa.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija - 8 Šef KB-a Dubrava: "Preminula 39-godišnjakinja bolovala je od autoimunih bolesti" Koronavirus u Italiji Gotovo 12.000 novozaraženih koronavirusom u Italiji u nedjelju: Najavljuju nove mjere, no "lockdown" odbacuju

Božinović je otkrio i da je u tijeku izrada online platforme Ministarstva poljoprivrede za sve hrvatske proizvođače poljoprivrednih proizvoda.

''Ovo je trenutak da se svi oni koji su podcjenjivali važnost hvatanja tehnološkog koraka s najrazvijenijim svijetom, a tu prije svega mislim na digitalizaciju, da se prebace na taj način poslovanja. Tako će, s jedne strane, pomoći svim ovim naporima da održimo epidemiološku situaciju pod kontrolom, a s druge strane će pomoći i sami sebi jer će sutra biti puno konkurentniji na tržištu'', kazao je Božinović.

Ministar je dodao da je ovo pravi trenutak da brendira hrvatski poljoprivredni proizvod. ''Ovo je trenutak da počne razmišljati i na taj način'', zaključio je Davor Božinović.