Obavijesti Video Pretražite Navigacija
cijepljeno 75 posto ljudi

Prije mjesec dana ukinuli sve mjere, sad im brojke naglo skočile. Oglasio se i zabrinuti ministar: "Cijepite se, čeka nas teška zima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danski ministar zdravstva Magnus Heunicke pozvao je građane na cijepljenje nakon što je broj hospitaliziranih zbog zaraze koronavirusom dosegnuo 200, što nije bio slučaj u proteklih nekoliko mjeseci.

Kako bi izbjegli ponovno uvođenje mjera ograničenja, što više građana moralo bi se cijepiti, poručio je u utorak danski ministar zdravstva Magnus Heunicke.

Heunicke je pozvao Dance na cijepljenje nakon što je broj hospitaliziranih zbog zaraze koronavirusom dosegnuo 200, što nije bio slučaj u proteklih nekoliko mjeseci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon više od 18 mjeseci Zaokret u pet zemalja, mijenjaju pristup epidemiji, pa će živjeti s COVID-om: "Loša vijest je da virus nikad neće nestati"

R-broj za Dansku u utorak je iznosio 1,2, što znači da će deset zaraženih osoba dalje proširiti virus na još dvanaest ljudi. U listopadu je naglo povećan broj zaraženih, pa su tako, primjerice, u utorak zabilježena 1253 nova slučaja zaraze. Sedmi dan zaredom registrirano je više od tisuću novozaraženih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŽIVE KAO NEKADA Ukidaju sve epidemiološke mjere: COVID potvrde više neće biti potrebne, otvaraju klubove, a korona prestaje biti društveno kritična bolest

"Znali smo da će najesen doći do povećanja broja zaraženih, ali nije tajna da je u listopadu taj broj naglo povećan", kazao je ministar Heunicke.

U Danskoj stopa procijepljenosti iznosi 75,1 posto, dok je 76,2 posto građana primilo barem jednu dozu cjepiva.

Ministar zdravstva naglasio je kako necijepljeni građani imaju veću vjerojatnost zaraze koronavirusom tijekom zime, što će dodatno opteretiti bolnički sustav.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene