Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje UN-a

Međunarodna organizacija rada: "Nezaposlenost uzrokovana pandemijom najgora je kriza od 1945."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strašni gubitci radnih sati i radnih mjesta jesu "najgora svjetska kriza nakon Drugog svjetskog rata", upozorava Međunarodna organizacija rada.

Tržište rada zahvatila je u vrijeme pandemije koronavirusa "najteža kriza nakon Drugog svjetskog rata" jer je 1,25 milijarda radnika izloženo povećanom riziku otpuštanja ili smanjenja plaće, upozorava Međunarodna organizacija rada (ILO).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna vlada mora pomoći Mnogi ostaju bez posla zbog epidemije: "Probudiš se u tri sata i ne možeš više spavati. Što dalje, kako djetetu kupiti robu..." Slika nije dostupna ANALIZA GABRIJELE KIŠIČEK Netipičan političar: Zašto je Vili Beroš tako brzo osvojio naciju i postao osoba kojoj se vjeruje, koja ohrabruje i suosjeća?

Novo istraživanje koje je ta UN-ova agencija objavila u utorak pokazuje da bi novi koronavirus mogao za 6,7 posto smanjiti broj radnih sati u svijetu samo u drugom tromjesečju 2020., što odgovara broju od 195 milijuna izgubljenih radnih mjesta s punim radnim vremenom (uz 48-satni radni tjedan).

Ti teški gubitci radnih mjesta osobito se očekuju u zemljama s dohotkom malo višim od prosjeka (100 milijuna radnih mjesta s punim radnim vremenom), što "znatno premašuje učinke financijske krize u 2008.-09."

Arapske zemlje i Europa mogli bi biti teško pogođeni s obzirom na stanovništvo, ali u apsolutnim brojevima u to doba godine najteže će biti na području Azije i Pacifika.

Općenito gledano, ovi strašni gubitci radnih sati i radnih mjesta jesu "najgora svjetska kriza nakon Drugog svjetskog rata", upozorava ILO. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene