Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najgora regija u Europi

Situacija u Međimurju se ne smiruje, više od polovice dosad obrađenih uzoraka je pozitivno. Župan odgovorio zašto ne testiraju nedjeljom

Međimurski župan Matija Posavec u Vijestima Nove TV otkrio je detalje sastanka i razgovora s ministrom zdravstva Vilijem Berošom koji je danas posjetio najgoru regiju u Europi po broju zaraženih na 100 tisuća stanovnika.

U Čakovec je dana stigao ministar zdravstva Vili Beroš koji se sastao s međimurskim županom, ravnateljem županijske bolnice i predstavnicima zavoda za javno zdravstvo. Tijekom posjeta obišao je zdravstvene institucije u krugu županijske bolnice, ali i tercijarni respiratorni centar.

Pročitajte i ovo Ilustracija stigle nove preporuke Susjedi vraćaju obvezno nošenje maski u zdravstvenim ustanovama Ilustracija Novo istraživanje U ovoj zemlji umrlo je gotovo dva milijuna ljudi nakon ukidanja strogih mjera

Gotovo sat vremena ministar je slušao probleme od ravnatelja bolnice, ravnateljice zavoda za javno zdravstvo, ravnatelja doma zdravlja, poteglo se i pitanje zašto najgora regija u Europi ne testira nedjeljom. Više detalja u Vijestima Nove TV otkrio je međimurski župan Matija Posavec

"Razgovarali smo konstruktivno. Ova situacija i želja da sustav bude održiv podrazumijevaju solidarnost, suradnju i pomoć. Obećana nam je dodatna zaštitna oprema i medicinsko osoblje", rekao je Posavec.

Na pitanje zašto se u Međimurju ne testira nedjeljom, rekao je kako su oni županija koja najviše testira.

"Puno se testira, danas je uzeto samo 580 uzoraka. Proteklih šest dana imamo lagani pad, iako je teško još govoriti o trendu", rekao je Posavec i najavio kako će nakon današnje edukacije zaposlenika, 1250 antigenskih testova stići u sve domove za starije.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, od 580 danas uzetih uzoraka, dosad je obrađeno njih 280, a čak 150 ih je pozitivno

Podsjetimo, Međimurje je ovog tjedna s neslavnog trona skinulo Varaždinsku županiju te su trenutačno najgora regija u Europi po broju oboljelih na 100 tisuća stanovnika.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene