Obavijesti Video Pretražite Navigacija
manji broj novozaraženih

Šefica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije o koroni i testiranju za vikend: "Veseli nas manji broj oboljelih, ali..."

Željka Karin, ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije
Željka Karin, ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Željka Karin, ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin, ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije Foto: DNEVNIK.hr +0 Željka Karin, ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, i Sofija Preljvukić Galerija 1/2 >>
U Splitu je danas nešto manje oboljelih nego proteklih dana ,ali zabrane susjednih zemalja i ovdje se odražavaju na raspoloženje turista. Sa Željkom Karin, ravnateljicom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

Danas je 27 novooboljelih na području Splitsko-dalmatinske županije, manje nego proteklih dana kada su brojke išle preko 30. Osmero ih je iz Splita, 10 iz Makarske, a po jedan slučaj diljem županije. O epidemiološkoj situaciji sa Željkom Karin, ravnateljicom Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

Pročitajte i ovo Blaženko Mrkić, vlasnik teretane, i Sanja Jurišić Sigurnije od autobusa Vlasnik teretane ogorčen odlukom Stožera: "Ne znam čemu takva diskriminacija, to sigurno nije suživot s virusom" Srđan Kušćević, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split Vrijedit će najmanje 14 dana Nove mjere za Splitsko-dalmatinsku županiju: "Pojačane kontrole krenut će od ovog vikenda, naglasak je na ugostiteljskim objektima i barovima"

"Veseli nas manji broj oboljelih", kazala je Karin, ali i istaknula kako je ovog vikenda bio blagdan te su se testirale samo osobe za koje su epidemiolozi procijenili da bi se trebale testirati te nije bilo upućivanja od obiteljskih liječnika. "Tijekom tjedna ćemo vidjeti kakav nam je trend", kazala je.

Ravnateljica potvrđuje da je među zaraženima i jedan igrač Košarkaškog kluba Split, a svi njegovi kontakti su stavljeni u samoizolaciju te je među njima i 12 suigrača. "Situacija je pod kontrolom, ne očekujemo eskalaciju", kazala je.

Komentirala je situaciju u Makarskoj. Kaže da su tamo uglavnom zaraženi mladi koji su posjećivali noćne klubove i njihovi kontakti. "Očekujemo još pokoji slučaj iz Makarske. Znali smo da će to još jedno vrijeme ići kad smo prvog oboljelog utvrdili", rekla je.

U Splitu je održan sastanak sa službama na koji su bili pozvani svi resursi koji sudjeluju u radu stožera, od Turističke zajednice, policije do zdravstvenih službi, kazala je ravnateljica te dodala kako su turističke djelatnike pozvali da se drže preporuke stožera ako imaju oboljelog gosta. A to znači da se obrate nadležnim službama ako gost ima sumnju na COVID-19 te da mu osiguraju uvjete boravka dok se ne završi dijagnostika.

Iako sve više turista odlazi Karin ne smatra da je Hrvatska zemlja u crvenoj zoni. "Nemamo puno više oboljelih od ostalih zemalja. Dapače, izvrsno smo iskontrolirali situaciju od početka", zaključila je. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene