Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica najavio je kako će sustav e-propusnica biti spreman za korištenje od idućeg ponedjeljka, 21. prosinca, što je dva dana prije nego što Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta stupi na snagu.

Galerija Propusnice, Vladina stranica Ivan Malenica Ivan Malenica +0 Ivan Malenica

"Danas će biti objavljena odluka, tamo će biti objavljeni razlozi koji su opravdani da bi se moglo napustiti prebivalište i boravište. Te razloge treba staviti u aplikaciju, odnosno web sustav", kazao je Malenica pojasnivši da će usklađivanje aplikacije s novom odlukom trajati nekoliko dana.

Vezani članci Ilustracija Njemačka uvela novi set pravila za borbu protiv korone: Od maski do testova - "Na početku smo jesenskog i zimskog vala" Ilustracija Stožer objavio nove brojke: Pogledajte stanje u svojoj županiji

Sustav će biti spreman za korištenje od ponedjeljka, kada će građani moći zatražiti izdavanje e-propusnica, dok sustav propusnica na snagu stupa od 23. prosinca, pojasnio je ministar u Banskim dvorima. Uvjeren je da će Odluka o zabrani napuštanja prebivališta imati pozitivan učinak.

Odluka o zabrani napuštanja prebivališta u prvom valu smirila je kretanja građana, pa se to očekuje i od ove odluke, kazao je.

"U prvom valu smo izdali preko 2 milijuna propusnica, no ni u jednom trenutku ih nije bilo više od 750 tisuća", rekao je ministar dodavši da su se tada propusnice izdavale uglavnom zbog kretanja iz gospodarskih razloga. Kaže da bi s obzirom na smanjenu gospodarsku aktivnost krajem godine, broj izdanih propusnica ovaj put trebao biti manji.

Propusnicu ćete moći zatražiti OVDJE. 

Na stranici trenutno piše: "Zahtjeve za izdavanje propusnica moći ćete predati od 21.12.2020. godine, a od navedenog datuma dostupna je i korisnička podrška putem telefona i elektroničke pošte". 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju