Obavijesti Video Pretražite Navigacija
165 punktova

Policija upozorila građane da ne kreću na put bez propusnice: "Ako i prođu jednu kontrolnu točku, bit će sigurno zaustavljeni do svojeg cilja"

Policija i dalje kontrolira ulaze i izlaze u svim županijama u Hrvatskoj i provjerava imaju li građani valjane propusnice. 430 policajaca raspoređeno je na 165 punktova.

Policija vraća puno ljudi koji nemaju prupusnice, no neki od njih pokušavaju nastaviti putovanje s nevjerojatnim isprikama.

Najdalje je otišao jedan putnik koji je rekao da ide na pogreb člana najuže obitelji pa nije stigao izvaditi propusnicu. Policija je to provjerila pa su ga vratili s punkta.

Koja su najčešća objašnjenja odnosno isprike putnika i očekuje li policija gužve zbog novog režima, za Dnevnik Nove TV rekao je Tihomir Svatoš iz Prometne policije PU zagrebačke.

"Na području Prve postaje prometne policije, u srijedu je vraćeno 25 osoba bez propusnice. Danas nemamo nikoga vraćenog, građani su shvatili da ne mogu na put bez propusnice", kazao je Svatoš.

Oni koji pokušaju putovati bez propusnice imaju nevjerojatne izgovore.

"Najčešće se izvlače na neodgodiv posao i da nisu stigli izvaditi propusnicu. Iskoristit ću priliku i upozoriti sve građane koji misle krenuti na put da ne idu bez propusnice jer ako i uspiju proći na jednoj nadzornoj točki, bit će sigurno zaustavljeni do svojeg cilja barem još jedanput, pa da si ne stvaraju neugodnosti", poručio je Svatoš.

Na autocestama promet vozila većinom u tranzitu

Prometa na autocestama ipak ima, no većina ih je, kaže, u tranzitu.

"Jučer je prošlo više od 17 tisuća vozila od 6 do 18 sati. Danas nešto oko 12 tisuća. Većina njih je bila u tranzitu. Idu u neke druge države, kroz Hrvatsku prolaze samo u tranzitu", objasnio je Svatoš.

Policija radi i blagdanima, za njih nema odmora. Puno je punktova i na svakome od njih dežuraju i pregledavaju propusnice u tri smjene.

"Uvijek moramo imati dovoljno ljudi. Policijski posao je takav da ne poznajemo blagdane i vikende. Ovim putem ću pohvaliti policijske službenike koji moraju raditi za blagdane", zaključio je Svatoš i poželio svim policajcima i građanima Sretan Božić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KAO DA NEMA KORONE Gužve na Badnjak u Zadru i Splitu: Mnoštvo građana na ulicama, policija imala pune ruke posla, a bilo je i kazni

Pročitajte i ovo Andrija Jarak Stanje na kontrolnim punktovima Nemojte ni pokušavati! Građani vrlo maštoviti s izgovorima za putovanje bez propusnica, jedan putnik je ipak otišao predaleko

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene