U Saboru je u tijeku aktulano prijepodne. I dosad smo viđali da vladajući zastupnici pitaju Vladu pitanja zajedničkog nazivnika ''Je li tako da je Vlada odlična?'', ali danas su otišli korak dalje.


Maja Grba Bujević, članica Stožera civilne zaštite i HDZ-a, pitanje je uputila ministru zdravstva Viliju Berošu, kolegi u stranci i Stožeru. Nahvalila je Grba Bujević hrvatsku borbu protiv koronavirusa i čitajući s papira naglasila da je borba protiv korone zahtijevala stručan pristup i brzo donošenje odluka.

Vezani članci Gordan Jandroković Jandroković čestitao Dan antifašističke borbe: "Postajemo svjesniji važnosti očuvanja mira, demokracije i slobode" Vili Beroš Beroš: ''Ujedinili smo znanje i iskustvo cijelog zdravstvenog sustava''

''Malu ste Hrvatsku stavili uz bok svjetskih sila odgovorom na noćnu moru...'', nabrajala je na saborskom aktualcu što je sve bilo izvrsno. Žalosti je što je ispod radara prošla priča o primarnim respiratorno-intenzivističkim centrima, pa je pitala ministra kako su nastali i jesu li oni ispunili svoju zadaću.

''Potpuno ste u pravu, u udžbenicima nije pisalo kako se boriti protiv pandemije, pa smo učili i prilagođavali se u hodu'', počeo je Beroš odgovor. Rekao je da su centri namijenjeni liječenju najtežih slučajeva, a predviđeni su i sekundarni centri, ako bude potrebno.

"Angažirali smo sve moguće kapacitete, izbrojili koliko ima respiratora u Hrvatskoj i pokušali se organizirati, dio KB-a Dubrava pretvorili smo u primarni intenzivističko-respiratorni centar. Jesen je neizvjesna i držimo u pripremi te kapacitete čitavo vrijeme. Spremni smo ih aktivirati u svakom trenutku", zaključio je Beroš.

Zastupnica je ''najljepše zahvalila'' ministru na odgovoru. Dodala je da joj je kao liječnici itekako važan njegov odgovor ''jer je to primjer gdje su na jedno mjesto stavili struku i vještine i zaštitnu opremu zaštitne vrste''. Zaključila je da je bilo vrijedno to spomenuti na saborskoj sjednici kako bi šira javnost znala kako je Hrvatska na specifičan način odgovorila na najteže pacijente. ''Hvala vam najljepša'', još je jednom ponovila na kraju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju