Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pogledajte igrokaz

Ovo je neugodno i gledati - Grba Bujević u Saboru Berošu nabacila pitanje: "Malu Hrvatsku ste stavili uz bok svjetskih sila"

U Saboru je u tijeku aktulano prijepodne. I dosad smo viđali da vladajući zastupnici pitaju Vladu pitanja zajedničkog nazivnika ''Je li tako da je Vlada odlična?'', ali danas su otišli korak dalje.

Maja Grba Bujević, članica Stožera civilne zaštite i HDZ-a, pitanje je uputila ministru zdravstva Viliju Berošu, kolegi u stranci i Stožeru. Nahvalila je Grba Bujević hrvatsku borbu protiv koronavirusa i čitajući s papira naglasila da je borba protiv korone zahtijevala stručan pristup i brzo donošenje odluka.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Otišao u povijest Pandemija, krize, afere i lupanje od 40 minuta: Po čemu ćemo pamtiti deseti saziv Sabora? Gordan Jandroković ZADNJI PUT VELIKA GALERIJA "Vruće srce hladna glava": Pogledajte kako su saborski zastupnici proveli svoj zadnji radni dan u ovom sazivu

''Malu ste Hrvatsku stavili uz bok svjetskih sila odgovorom na noćnu moru...'', nabrajala je na saborskom aktualcu što je sve bilo izvrsno. Žalosti je što je ispod radara prošla priča o primarnim respiratorno-intenzivističkim centrima, pa je pitala ministra kako su nastali i jesu li oni ispunili svoju zadaću.

''Potpuno ste u pravu, u udžbenicima nije pisalo kako se boriti protiv pandemije, pa smo učili i prilagođavali se u hodu'', počeo je Beroš odgovor. Rekao je da su centri namijenjeni liječenju najtežih slučajeva, a predviđeni su i sekundarni centri, ako bude potrebno.

"Angažirali smo sve moguće kapacitete, izbrojili koliko ima respiratora u Hrvatskoj i pokušali se organizirati, dio KB-a Dubrava pretvorili smo u primarni intenzivističko-respiratorni centar. Jesen je neizvjesna i držimo u pripremi te kapacitete čitavo vrijeme. Spremni smo ih aktivirati u svakom trenutku", zaključio je Beroš.

Zastupnica je ''najljepše zahvalila'' ministru na odgovoru. Dodala je da joj je kao liječnici itekako važan njegov odgovor ''jer je to primjer gdje su na jedno mjesto stavili struku i vještine i zaštitnu opremu zaštitne vrste''. Zaključila je da je bilo vrijedno to spomenuti na saborskoj sjednici kako bi šira javnost znala kako je Hrvatska na specifičan način odgovorila na najteže pacijente. ''Hvala vam najljepša'', još je jednom ponovila na kraju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene