Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla donacija

BiH do danas nije primila naručenih 500 tisuća doza cjepiva protiv COVID-a, donirali im ga naši susjedi: "Ovisimo jedni o drugima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto uručio je u ponedjeljak Bosni i Hercegovini donaciju od 200 tisuća doza cjepiva protiv koronavirusa, istaknuvši pritom uspjehe vlade svoje zemlje u borbi protiv pandemije.

"Zahvaljujući vrlo uspješnoj nabavi cjepiva i kampanji cijepljenja u Mađarskoj sada smo u prilici pomoći drugima", kazao je Szijarto pred novinarima u sarajevskoj zračnoj luci, gdje ga je dočekao predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Slika nije dostupna POBIJEDILI TREĆI VAL? Ukidaju većinu mjera: Vjenčanja do 200 ljudi, okupljanja do 500, bez maski na javnim mjestima...

Mađarska je donirala BiH kineska cjepiva Sinopfarm, a 200 tisuća doza dopremljenih u ponedjeljak najveća je pojedinačna donacija koju je BiH do sada dobila.

BiH već mjesecima čeka na dopremu ranije naručenog i plaćenog cjepiva zapadnih proizvođača, a vlada Federacije BiH u međuvremenu se odlučila na izravnu kupnju 500 tisuća doza kineskog cjepiva, no ni ono dosad nije isporučeno.

Szijjarto je kazao kako se nada da će donirano cjepivo osigurati kontrolu širenja pandemije, pa time i stabilnost BiH, a dodao je kako je za Mađarsku to važno i zbog toga što želi da se zemlje zapadnog Balkana mogu i dalje uspješno boriti protiv ilegalnih migracija.

“Države zapadnog Balkana i Mađarska ovise jedni o drugima i to vrijedi i za gospodarstvo i za zaustavljanje ilegalnih migracija. Najjednostavnije rečeno, ako stvari dobro teku na zapadnom Balkanu, to je dobro i za Mađarsku", kazao je Szijjarto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene