Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog rasta broja zaraza

"Relaksiranje nije moguće": Mađarska će uvesti strože epidemiološke mjere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarske su vlasti savjetovale građanima da izbjegavaju odlazak na odmor u druge zemlje te objavile da od idućeg mjeseca planiraju pojačati restrikcije zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom.

Gergely Gulyas, predstojnik ureda premijera Viktora Orbana, poručio je da vlada želi osigurati siguran početak školske godine od 1. rujna te će odlučiti koje će korake poduzeti u idućim tjednima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POBIJEDILI TREĆI VAL? Ukidaju većinu mjera: Vjenčanja do 200 ljudi, okupljanja do 500, bez maski na javnim mjestima... Slika nije dostupna ništa bez cjepiva Susjedi objavili pravila za popuštanje mjera: Cijepljeni se vraćaju normalnom životu, pogledajte što će im sve biti dopušteno

"Situacija u Europi se pogoršava, a u najboljem slučaju stagnira u određenim zemljama", rekao je Gulyas novinarima.

"Relaksiranje postojećih mjera nije moguće. Uzimajući u obzir da broj slučajeva raste u većini zemalja, oštrije mjere bit će potrebne", dodao je.

Po postojećim pravilima osobe koje se vraćaju iz zemalja s lošom epidemiološkom situacijom moraju u dvotjednu izolaciju, ako ne pokažu dva negativna testa na koronavirus.

Ukupno je u Mađarskoj koronavirus potvrđen kod 5.002 osobe, uz 609 smrtnih slučajeva.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene