Obavijesti Video Pretražite Navigacija
držite razmak

Ljekarnička komora objavila mjere: "Ako ste bili u inozemstvu ili vam je određena samoizolacija, ne ulazite u ljekarne"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska ljekarnička komora objavila je mjere zaštite od koronavirusa kojih se trebaju pridržavati svi koji ovih dana idu u ljekarne.

Ljekarnička komora objavila je molbu svima koji su u posljednjih 14 dana boravili u inozemstvu, bili u kontaktu s oboljelim osobama od koronavirusa te bili u kontaktu s ljudima kojima je određena samoizolacija da ne ulaze u ljekarne. To su mjere za zaštitu u vrijeme epidemije, a ljudi za koje vrijede navedeni faktori trebaju se telefonom javiti dežurnom liječniku ili zvati 112.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

Hrvatska ljekarnička komora objavila je i ostale mjere zaštite od koronavirusa. U ljekarnu treba ulaziti jedna po jedna osoba i držati se razmaka od jednog metra od ostalih kupaca te 1,5 metara od djelatnika ljekarne. Po mogućnosti koristite kartični način plaćanja, a ako kišete ili kašljete, prekrijte usta i nos laktom ili papirnatom maramicom. Ako pak imate simptome respiratorne bolesti, nemojte ulaziti u ljekarnu, već se također javite svom liječniku ili na 112.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene