Građani čekaju red za ljekarnu
Građani čekaju red za ljekarnu Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatska ljekarnička komora objavila je mjere zaštite od koronavirusa kojih se trebaju pridržavati svi koji ovih dana idu u ljekarne.


Ljekarnička komora objavila je molbu svima koji su u posljednjih 14 dana boravili u inozemstvu, bili u kontaktu s oboljelim osobama od koronavirusa te bili u kontaktu s ljudima kojima je određena samoizolacija da ne ulaze u ljekarne. To su mjere za zaštitu u vrijeme epidemije, a ljudi za koje vrijede navedeni faktori trebaju se telefonom javiti dežurnom liječniku ili zvati 112.

Vezani članci Dragomira Majhen s Instituta Ruđer Bošković i Viktorija Bednjanec Znanstvenica s Instituta Ruđer Bošković otkrila što se zna o ruskom cjepivu: "Kad dođem na red cijepit ću se bilo kojim cjepivom" Nacionalni stožer civilne zaštite Na presici Stožera o ispraćaju Bandića: "Organizator je najavio da će sve biti u skladu s mjerama. To je odgovoran pristup"

Hrvatska ljekarnička komora objavila je i ostale mjere zaštite od koronavirusa. U ljekarnu treba ulaziti jedna po jedna osoba i držati se razmaka od jednog metra od ostalih kupaca te 1,5 metara od djelatnika ljekarne. Po mogućnosti koristite kartični način plaćanja, a ako kišete ili kašljete, prekrijte usta i nos laktom ili papirnatom maramicom. Ako pak imate simptome respiratorne bolesti, nemojte ulaziti u ljekarnu, već se također javite svom liječniku ili na 112.

Građani čekaju red za ljekarnu
Upozorenje ljekarničke komore Foto: Ljekarnička komora