Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Narjeđe naseljena županija

Ova županija ima samo jednog infektologa, provjerili smo kako se snalaze s rastom zaraženih: "Teško je, ali nije nemoguće"

Problem s kadrom potrebnim za testiranja na koronavirus vidi se u najrjeđe naseljenoj županiji u Hrvatskoj. U Ličko-senjskoj županiji postoji samo jedan epidemiolog i jedan infektolog.

Ravnateljica Opće bolnice Gospić mr. Sandra Čubelić dr.med.spec. u Dnevniku Nove TV rekla je da se ipak za sada dobro snalaze.

"Mi se za sada još uvijek dobro snalazimo, iako smo vjerojatno za većinu Hrvatske čudni. Naš jedini infektolog obavlja sve pacijente uz pomoć internista, nešto mlađih liječnika. Do sada nismo koristili umirovljene liječnike, u krajnjoj mjeri zbog njihove dobi, a i nije bilo potrebe za tim", rekla je Čubelić.

"Opća bolnica Gospić je pokušala predvidjeti situaciju koja nas očekuje. Na početku smo petog scenarija, a tome je pridonijela situacija u kojoj je u naš dom za starije ušao virus, no u dobroj koordinaciji s nadležnim službama, vodstvom doma i zdravstvenim sustavom - dogovorno i dobro funkcioniramo", objasnila je Čubelić.

Navodi da je takvo funkcioniranje teško, ali nije nemoguće. "Teško je funkcionirati s jednim infektologom, ali nije nemoguće. To nama nije veliko čuđenje. Ako ne možete rasporediti puno ljudi, možete rasporediti vrijeme i mjesto. Rasporedili smo pacijente vremenski tako da nam ne dolaze svi odjednom kako bi kolegica infektolog imala raspored rada koji je podnošljiv", rekla je Čubelić.

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 8 Kolaps sustava? Zdravstvo pred pucanjem, nedostaje ljudi, ali i potrebnog materijala: U jednoj županiji 600 testova na čekanju

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna na Facebooku Jandroković objavio poruku potpore medicinskom osoblju: "Motiviraj druge na odgovorno ponašanje"

Za stanje potrošnog materijala koji je potreban u testiranju kaže da trenutno nema problema.

"Od početka pandemije mi u bolnici radimo brisove, za pacijente koji idu kroz bolnicu ili u bolnicu. Brisovi se šalju u ZZJZ Zadarske županije, imamo izvrsnu suradnju. Isti dan dolaze nam rezultati i do sada nismo imali problema po tom pitanju", zaključila je Čubelić. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene