Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uskoro se otvaraju teretane

Krunoslav Capak objasnio kako će izgledati odlazak na plažu: ''Neće se čekati red za ulazak u more, ali...''

U posljednja 24 sata imamo sedam novooboljelih, ukupno je u Hrvatskoj koronavirusom zaraženo 2119 ljudi. Još su dvije osobe preminule.

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, objasnio je na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite kako će ovoga ljeta izgledati odlazak na plažu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove mjere U kafićima će uskoro dežurati COVID redari, ali nije baš jasno što će točno raditi: "Bit će otkaza i zatvaranja..." Krunoslav Capak MASKE SU KORISNE Stožer priprema mjere za predstojeće blagdane, razmišljaju i o kaznama. Capak otkrio zašto nije došao u Dnevnik Nove TV

''Treba paziti na razmak. Neće se čekati na red za uzlazak u more, nego će se ulaziti kako se želi'', rekao je. Objasnio je da je bitno da se ne prilazi blizu ljudi jer se prilikom plivanja i ronjenja oslobađa aerosol. Kaže da će sve biti isto kao prije, samo neće biti ručnik do ručnika i ležaljka do ležaljke. ''Uz mjere fizičkog distanciranja vjerujem da ćemo uživati u moru'', istaknuo je Capak.

Capak je izvijestio i da su počela serološka ispitivanja, a rezultate koji će pokazati koliko je građana prokuženo trebali bismo imati za oko tjedan dana.

Izvijestio je i da će se vrlo brzo otvoriti teretane te do kraja tjedna najavio upute za nacionalne parkove, koji vrata posjetiteljima otvaraju od idućeg tjedna.

Zamjenik načelnika Nacionalnog stožera civilne zaštite Damir Trut ocijenio je da su propusnice pomogle smanjenju širenja koronavirusa, a da će se idući tjedan razmatrati ''hoće li se propusnice ostaviti ovako, hoće li se proširiti na određena područja ili se možda potpuno ukinuti''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene