Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVA PRAVILA

Slovenija od danas postrožila pravila na granicama, za ulazak u državu treba imati i PCR test. Načelnik istarskog stožera otkrio detalje

Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije
Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Foto: DNEVNIK.hr
Slovenija je od petka postrožila mjere na granicama po kojima osim što negativni rezultat na antigenske testove ne smije biti stariji od 7 dana za sve dnevne migrante, svi koji prelaze granicu moraju imati PCR testove, potvrdio je načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

"Prema toj odluci negativni rezultat na antigenske testove ne smije biti stariji od sedam dana za sve dnevne migrante odnosno osobe koji svakodnevno putuju i rade u Sloveniji, za dnevne školarce starije od 13 godina, za osobe koji prevoze školarce i za one koji koriste zdravstvene usluge u Sloveniji", istaknuo je načelnik istarskog stožera Dino Kozlevac.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana Slika nije dostupna SITUACIJA JE OZBILJNA Kod susjeda znatni porast broja novozaraženih koronom: Uvode se restrikcije, epidemiolozi objavili nove preporuke

Dodao je kako ostali putnici moraju imati PCR testove, dok granicu bez predočenje testa na koronavirus mogu prijeći osobe koje su cijepljene drugom dozom, ali da je u međuvremenu prošlo 14 dana, kao i osobe koje su preboljele COVID-19 u proteklih šest mjeseci. Neće se morati testirati samo djeca mlađa od 13 godina, ali s druge strane negativan test moraju ponijeti oni koji ih voze.

Ta će se odluka na slovenskoj granici, koju je donijela slovenska Vlada, primjenjivati do 2. travnja.

"Očekivana je to odluka imajući u vidu situaciju u okruženju. Svi vidimo da se zemlje zatvaraju, Njemačka sugerira građanima da ne putuju za Uskrs, Austrija je zatvorena, Italija i Slovenija su u crvenome tako da u okolnim zemljama, ali i u drugim županijama i Hrvatskoj situacija nije nikako dobra", poručio je načelnik županijskog stožera Kozlevac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene