Odgođeni su svi sastanci u Europskoj obrambenoj agenciji te je djelatnicima zabranjeno da idu i na sastanke izvan prostorija Agencije do 13. ožujka. Još jedan službenik, koji je sa zaraženim bio na sastanku, čeka rezultate testiranja.

Galerija


Zabilježen je i prvi slučaj zaraze koronavirusom kod službenika EU-a u Bruxellesu. Radi se o djelatniku Europske obrambene agencije koji je nedavno boravio u Italiji. Prve simptome primijetio je u subotu te je dobio pozitivne rezultate na COVID-19.

Vezani članci Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, i Valentina Baus Markotić objasnila zašto se još neće proglasiti kraj epidemije: "Nula nije jedini kriterij. Dolaze nam turisti, bit ćemo još oprezniji" Indija među 10 najpogođenijih zemalja - 4 S gotovo 140.000 pozitivnih ljudi, ušli su među deset najpogođenijih zemalja svijeta: "Let kako bih se vidio s obitelji je kao ulazak u ratnu zonu"

Zbog toga su odgođeni svi sastanci u Agenciji, a djelatnicima je zabranjeno da idu i na sastanke izvan prostorija Agencije do 13. ožujka.

Zaraženi djelatnik koji se prošlog tjedna vratio iz Italije u međuvremenu je imao sastanak s 30-ak drugih europskih dužnosnika iz raznih institucija koji je trajao oko četiri sata, javlja Euractiv. Jedan pripadnik Europske službe za vanjske poslove koji je bio na tom sastanku također se požalio na simptome te čeka rezultate testiranja.