Bolnice su preplavljene oboljelima od korone u drugom valu, a mrtvačnice i krematoriji onima koji se nisu uspjeli izboriti s virusom. U nedjelju je u Indiji zabilježeno rekordnih 3689 smrtnih slučajeva. Uz to, Indija ima još 392.488 zaraženih osoba.


Kriza koronavirusa u Indiji postigla je novi rekord, ta zemlja u nedjelju ima rekordnih 3689 smrtnih slučajeva. Vlasti su izvijestile da je u 24 sata potvrđeno kako se zarazilo još 392.488 građana.

Vezani članci Bernard Kaić Prva dva slučaja omikrona otkrivena u Hrvatskoj: ''Ne možemo još potvrditi izvor zaraze''. Otkriveno i kada počinje cijepljenje djece Lockdown, ilustracija Strože mjere protiv korone stupile na snagu: Samo cijepljeni i oni koji su preboljeli COVID mogu u restorane, kino, klubove...

Do sada je u Indiji od početka epidemije preminulo 215.542 oboljelih, iako znanstvenici vjeruju kako je taj broj znatno veći. Rekordan broj smrtnih slučajeva zabilježen je i u New Delhiju.

Sa suda je stiglo upozorenje vladinim dužnosnicima da će početi s kažnjavanjem odgovornih što u bolnicama nema medicinskog kisika. Mnoge su obitelji prepuštene same sebi u borbi za lijekove i kisik, piše Daily Mail.

Vlada koristi željeznicu, avione i mornaricu kako bi dostavila cisterne s kisikom u najpogođenija područja u kojima se bolnice ne mogu nositi sa svakodnevnim brojem novih pacijenata koji pristižu.

Pacijenti umiru jer bolnice nemaju kisika

"Dvanaest pacijenata preminulo je u bolnici u New Delhiju. Svi su bili na kisiku visokog protoka kad su zalihe kisika nestale. Bolnica je bez kisika bila 80 minuta", kazao je direktor bolnice Batra SCL Gupta.

Lokalni mediji javljaju o još 16 smrtnih slučajeva u dvije bolnice u južnoj državi Andhra Pradesh i šest u bolnici Gurgaon u predgrađu New Delhija. Svi ti smrtni slučajevi dogodili su se nakon što su bolnice ostale bez kisika.

Nekoliko je bolnica zatražilo sudsku intervenciju u New Delhiju optužujući lokalne vlasti zbog nestašice kisika.

"Voda je otišla iznad glave, dosta je bilo", rekli su suci Vipin Sanghi i Rekha Patil na Visokom sudu u tom gradu uz najavu da će početi kažnjavati odgovorne na nastalu situaciju.

Samo u New Delhiju u posljednjih 24 sata preminulo je 412 oboljelih osoba, što je najviše od početka pandemije.

Vojska je otvorila svoje bolnice civilima kako bi pomogla u rješavanju humanitarne krize koja se događa. Pozvano je i 600 liječnika koji su se povukli posljednjih nekoliko godina, a mornarica je rasporedila 200 pomoćnika njegovatelja u civilne bolnice.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju