Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Veliki skok u jednoj županiji, uveli nove mjere. Zagreb odlučio hoće li prijeći na online nastavu

Aktualno Galerija Koronavirus, Hrvatska - 5 Koronavirus, Hrvatska - 5 Foto: DNEVNIK.HR Masovno cijepljenje u Šibeniku - 1 Masovno cijepljenje u Šibeniku - 1 Foto: DNEVNIK.hr Masovno cijepljenje u Šibeniku - 2 Masovno cijepljenje u Šibeniku - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Koronavirus, Hrvatska - 7 Galerija 1/4 >>
U Hrvatskoj su potvrđena 1802 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminulo je 16 ljudi. Najteže je stanje u Primorsko-goranskoj županiji, u kojoj je više od 370 novooboljelih, a diljem Hrvatske bilježi se veći broj novozaraženih nego ozdravljenih.

* 1802 nova slučaja zaraze koronavirusom

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* preminulo je 12 ljudi

* od početka pandemije zaraženo 262.309 osoba

* ukupno preminulo 5838 osoba

U nastavku pratite događaje iz minute u minutu: 

15:11 Kako se posljednjih dana povećao broj osoba zaraženih koronavirusom na području Zadarske županije lokalni stožer predložio je donošenje Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera koje obuhvaćaju zabranu posjeta korisnicima domova za starije i nemoćne te korisnicima drugih ustanova koje pružaju uslugu smještaja.

Izlasci korisnika usluga smještaja dopušteni su uz obavezno nošenje maski za lice ili medicinskih maski te uz pridržavanje fizičke distance od najmanje 1,5 metra, a izlazak izvan prostora pružatelja usluga smještaja u sustavu socijalne skrbi dopušten je iznimno samo korisnicima koji su preboljeli COVID-19 unutar 90 dana od početka bolesti i korisnicima kojima je prošlo 14 dana od cijepljenja drugom dozom cjepiva ili kada je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima.

Nužne epidemiološke mjere iz Odluke određuju se u trajanju do 18. travnja 2021. Stožer je preporučio i prelazak škola na online nastavu. To se odnosi na više razrede osnovne škole i prva tri razreda srednje škole.

13:50 Iz stožera Splitsko-dalmatinske županije potvrdili su kako je u protekla 24 sata potvrđeno 275 novozaraženih koronavirusom od 901 testiranih. Od ukupnog broja novooboljelih 166 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju, a 2238 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 119 pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 22 osobe nalaze na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminulo je pet osoba. Tri muške osobe stare 58 godina, 73 godine i 89 godina i dvije ženske osobe obje starosti 81 godinu.

13:05 U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđeno je 39 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih koronavirusom. Broj aktivnih slučajeva tako je povećan sa 170 na 179. Hospitalizirano je ukupno 39 osoba, a dvoje ih je na respiratoru. U samoizolaciji je 661 osoba.

12:30 U Međimurskoj županiji zabilježeno je 40 novooboljelih od koronavirusa na 214 testiranih. U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 196. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 28 pacijenata, a dvoje ih je na respiratoru.

12:25 Načelnik primorsko-goranskog Stožera civilne zaštite Mladen Šćulac rekao je da je Stožer donio nove mjere među kojima su zabrana održavanja javnih okupljanja s više od 15 osoba, obustava rada teretana i dječjih radionica, a preporučen je pojačani nadzor provedbe važećih mjera.

Šćulac je na konferenciji za novinare kazao da će nove mjere biti na snazi 14 dana, a najavio je da se i privatna okupljanja ograničavaju na osam osoba iz dva različita kućanstva. Zabranjuju se svi treninzi u zatvorenim prostorima. Iznimke su klubovi koji se natječu u najvišim rangovima prvenstava.

Obustavlja se rad teretana, fitness centara, sportskih i rekreacijskih centara u zatvorenom prostoru rad dječjih radionica i igraonica, održavanje profesionalno-umjetničkih izvedbi i programa, kino produkcija, izložbi u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima. Šćulac je vjernicima je uputio apel da tijekom Uskrsa smanje odlazak na vjerske obrede, odnosno da svoje vjerske potrebe ostvare u najvećoj mjeri online.

Dubrovnik želi produljenje strožih mjera

11:55 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 88 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih 50 brzim antigenskim testom. Izliječeno je 79 osoba. Obrađeno je 317 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 76 osoba pozitivnih na koronavirus. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su pet na invazivnoj, dva na neinvazivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku. U samoizolaciji je 1440 osoba.

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije zatražio je od Nacionalnog stožera produljenje trajanja epidemioloških mjera koje su prethodno bile na snazi na širem dubrovačkom području kao i u dolini Neretve i to do 11. travnja. Radi se o strožim mjerama nego u ostatku zemlje.

11:50 U Šibensko-kninskoj županiji novih je 110 osoba oboljelo od COVIDA-19. U šibenskoj bolnici liječi se 26 osoba, od kojih su dvije na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi jedna osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 225 uzoraka za testiranje. U zadnjih nekoliko dana uočeno je kako se prosječna životna dob teže oboljelih hospitaliziranih pacijenata pomiče od starije ka srednjoj životnoj dobi.

11:35 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji zabilježen je 91 novi slučaj zaraze koronavirusom od 208 testiranih. Preminulo je dvoje ljudi. 28 osoba bilo je pozitivno na antigenskom testu, pa je ukupan broj novozaraženih 119. Hospitaliziran je 61 pacijent, a na respiratoru se nalaze 3 odobe.

11:30 U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 66 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 74 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 39 smješteno na lokaciji u Varaždinu, a 35 osoba je u Klenovniku. U jedinici intenzivnog liječenja, na respiratoru se nalazi 9 osoba, a  preminula je jedna osoba. Udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je 22 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 18 posto.

Zagreb neće nastavu preseliti na internet

11:25 Na konferenciji stožera grada Zagreba Zvonimir Šostar potvrdio je kako je u zadnja 24 sata zabilježen 291 novi slučaj zaraze koronavirusom u Zagrebu, pri čemu su u NZJZ-u napravljena 1033 testa, a 244 nalaza su bila pozitivna.

Šostar je istaknuo kako je to nastavak niza dana u kojima imamo preko dvadeset posto pozitivnih testova. Dodao je kako je u srednjim i osnovnim školama zaraženo oko 200 učenika, ali i kako se zbog toga zasad i dalje neće prijeći na online nastavu. Kazao je kako će s prelaskom na C model nastave pričekati i pratiti situaciju u sljedeća četiri tjedna.

10:55 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 31 je novooboljela osoba od COVIDA-19, a 20 osoba je izliječeno. Testirano je 86 osoba. Na bolničkom liječenju su 33 pacijenta. U samoizolaciji je 474 ljudi, a jednome od njih izrečena je mjera kršenja samoizolacije.

10:50 Na području Zagrebačke županije 127 je novozaraženih, a ozdravile su dvije osobe te je trenutno aktivno 767 slučajeva. Najviše novooboljelih je u Velikoj Gorici, 30, slijede Samobor s 22 i Zaprešić s 21 oboljelom osobom. U domu za starije i nemoćne sa samoborskog područja pozitivan je jedan korisnik. Epidemiološka obrada je u tijeku. Mjera samoizolacije izrečena je učenicima sedam razreda, priopćeno je.

Nacionalni stožer: 1802 novozaraženih, 16 preminulih

10:40 Iz Nacionalnog stožera civilne zaštite objavili su najnovije podatke o širenju koronavirusa u posljednja 24 sata. Zabilježena su 1 802 nova slučaja zaraze te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 9052 Među njima je 1107 pacijenata na bolničkom liječenju, od čega je na respiratoru 115 pacijenata. Preminulo je 16 osoba. U samoizolaciji su trenutno 27 892 osobe. Ukupno je testirano 8 003 uzorka.

S obzirom na visoke brojke, pretpostavlja se kako ublažavanja mjera neće biti, a više o tome kao i o novim mjerama doznajete OVDJE.

10:30 U Osječko-baranjskoj županiji u zadnja 24 sata zabilježeno je 78 novozaraženih, a testirano je 420 uzoraka. Na bolničkom liječenju nalazi se 68 osoba od kojih je 9 na respiratoru. Na području županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.304 osobe.

10:10 U Šibeniku je započelo masovno cijepljenje građana. Cijepljenje se održava u sportskoj dvorani Baldekin, a građanima je na raspolaganju petsto doza cjepiva.

Koronavirus, Hrvatska - 5 Masovno cijepljenje u Šibeniku - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

Koronavirus, Hrvatska - 5 Masovno cijepljenje u Šibeniku - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

10:00 Na području Zadarske županije 108 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Najviše novozaraženih je iz Zadra, njih 64. Većina novooboljelih osoba su kontakti već prethodno oboljelih, a uglavnom je riječ o obiteljskim kontaktima i kontaktima s posla.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 347 uzoraka, a od bolesti se oporavila 191 osoba. Hospitalizirano je 49 bolesnika, od čega ih je pet na respiratoru. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su dva kršenja mjere samoizolacije.

9:40 U Virovitičko-podravskoj županiji potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega je kod četvoro riječ o strancima na inozemnom radu. Jedna osoba u dobi od devedeset godina je preminula. Ukupno je testirano 36 ljudi. Na bolničkom liječenju je deset ljudi, od čega je jedna osoba na respiratoru.

9:30 Bjelovarsko-bilogorska županija ima 29 novozaraženih koronavirusom. Od toga je čak 21 osoba iz grada Bjelovara. Trenutno je hospitalizirano petnaest pacijenata, a nijedan od njih nije na respiratoru. Na promatranju je sedam pacijenata. U samoizolaciji se na području županije nalazi 607 osoba.

9:25 Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 12 osoba. Ukupno je uzeto 36 uzoraka, a na bolničkom liječenju nalazi se 12 osoba.

Velik skok u Primorsko-goranskoj županiji zabrinjava

9:20 U Primorsko-goranskoj županiji zabilježen je 371 novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupno je testirano 1099 pacijenata, što znači da je postotak pozitivnih testova gotovo 34 posto. Na bolničkom liječenju se nalazi 93 osobe, od toga je na respiratoru 12 pacijenata. Tijekom jučerašnjeg dana preminulo je dvoje ljudi.

9:00 U posljednja 24 sata u Istarskoj županiji testirano je 290 uzoraka. Potvrđeno je jedanaest novooboljelih, od čega njih devet iz samoizolacije. Od virusa se oporavilo 18 osoba. Na bolničkom liječenju nalaze se 54 osobe, od čega dvije na respiratoru. Preminula je jedna osoba u dobi od 63 godine.

8:25 Na području Sisačko-moslavačke županije deset je novooboljelih od COVID-a. Riječ je o četiri osobe s područja grada Siska, tri iz Lekenika te po jednoj iz Hrvatske Kostajnice, Novske i Popovače.

7:59 U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju obrađeno je 100 uzoraka, od kojih je šest pozitivnih na koronavirus.

7:37 Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade u četvrtak govorio je o epidemiji koronavirusa i najavio je da će na konferenciji za medije Nacionalnog stožera u petak biti riječi o mjerama.

''Sutra će stožer detaljnije govoriti o mjerama, osobito kada je riječ o održavanju školske nastave. Otprilike deset županija prešlo je na model C'', rekao je i dodao kako epidemija ne jenjava. 

> Opširnije ovdje

7:24 Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije u petak će  raspravljati o novim mjerama zbog pogoršanja epidemiološke situacije u toj županiji. Gostujući u Dnevniku Nove TV, načelnik Stožera Mladen Šćulac objasnio je o kojim će se mjerama raspravljati. 

> Opširnije ovdje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene