Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Značajan broj zaraženih

Koronavirus poharao obje Amerike: Broj zaraženih se udvostručio, očekuje se da će omikron postati dominantna varijanta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koronavirus se zbog omikron varijante u Sjevernoj i Južnoj Americi širi brže nego ikad od početka pandemije. Broj slučajeva se prošli tjedan udvostručio na njih ukupno 6,1 milijuna, objavila je Panamerička zdravstvena organizacija (PAHO).

Omikron je stigao u gotovo sve države Sjeverne i Južne Amerike te se očekuje da će brzo postati dominantna varijanta u toj regiji, objavila je ta zdravstvena agencija koja okuplja gotovo sve države dva kontinenta.

Najviše novih slučajeva je u SAD-u gdje najveći rast imaju savezne države na istoku i srednjem zapadu. Bolivija, Ekvador, Peru i Brazil također imaju značajan rast broja novozaraženih, a u Argentini i Paragvaju se tijekom prošlog tjedna on povećao za gotovo 300 posto, priopćio je PAHO.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI POTEZ Raste im broj novozaraženih, a oni ublažavaju mjere i nude četvrtu dozu cjepiva najranjivijima

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRLO ZARAZAN Iz WHO-a objavili: Omikron manje smrtonosan od delte, ali opasan za necijepljene

"Jedna od karakteristika koja razlikuje omikron od drugih varijanti je da ima blaže simptome. Usprkos tome, zaraza omikronom može biti smrtonosna, pogotovo za one sa slabijim imunitetom i necijepljene", rekla je direktorica PAHO-a Carissa Etienne.

U Latinskoj Americi i karipskim državama cijepljeno je gotovo 60 posto stanovnika. Čile, Kuba i Argentina imaju među najvećim postotcima cijepljenih na svijetu, rekla je Etienne.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene