Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oboljelo 4,6 milijuna ljudi

Američki stručnjaci upozoravaju na širenje zaraze: "Virus će nastaviti harati. To je vrlo ozbiljna stvar"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države suočene su s novom fazom epidemije koronavirusa, koji je "izuzetno raširenim", i to u ruralnim područjima kao i u gradovima, rekli su u nedjelju stručnjaci za koronavirus iz Bijele kuće.

Broj slučajeva koronavirusa i dalje se povećava u nekim dijelovima zemlje, a službe javnog zdravstva pokušavaju s guvernerima pronaći odgovor za svaku saveznu državu.

Pročitajte i ovo SAD šalje vojnu pomoć Ukrajini Rat u Europi SAD najavio novu vojnu pomoć Ukrajini: Stiže oružje vrijedno šest milijardi dolara Slika nije dostupna Cilj je cijepiti 70 posto Jedna od koronom najpogođenijih nacija objavila da je potpuno cijepila više od pola odraslog stanovništva

"U novoj smo fazi. Ono što danas vidimo razlikuje se od ožujka i travnja. Izuzetno je rašireno u ruralnim i urbanim područjima", rekla je glavna savjetnica Bijele kuće za pandemiju Deborah Birx. "Svima koji žive u ruralnom području poručujem: niste imuni ili zaštićeni od ovoga virusa", rekla je ona u CNN-ovoj emisiji State of the Union.

Dodala je kako ljudi koji žive u višegeneracijskim domaćinstvima na područjima zahvaćenima epidemijom trebaju nositi maske i u kući kako bi zaštitili starije osobe ili one koji pripadaju rizičnim skupinama.

Pomoćnik tajnika za zdravstvo admiral Brett Giroir također naglašava važnost nošenja maski. "Ako to ne učinimo i ako ne ograničimo gužve u zatvorenim prostorima, virus će nastaviti harati", rekao je u NBC-jevoj emisiji "Meet the Press". "Jako smo zabrinuti i to je vrlo ozbiljna stvar", dodao je.

Nošenje maski i izbjegavanje gužve ima isti ishod kao i potpuno zatvaranje, rekao je Giroir. Koronavirusom je u SAD-u zaraženo 4,6 milijuna ljudi, a umrlo ih je 155 tisuća, piše Reuters.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene