Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

Pada postotak pozitivnih među testiranima, preminula 51 osoba: U jednoj županiji prošlog mjeseca cijepili rekordan broj stanovika

Koronavirus - ilustracija - 5
Koronavirus - ilustracija - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Koronavirus - ilustracija - 5 Galerija 1/1 >>
Nacionalni stožer Civilne zaštite izvijestio je o 728 nova slučaja zaraze. Preminula je 51 osoba.

* U Hrvatskoj 728 novooboljelih

* Preminula 51 osoba

Tijek događanja pratite u nastavku iz minute u minutu: 

15:34 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 15 novih osoba pozitivnih na koronavirus. Jedna je osoba preminula.

Oboljele su tri osobe iz Krapine, po dvije iz Zlatara, Marije Bistrice, Novog Golubovca i Konjščine te po jedna iz Zaboka, Kraljevca na Sutli, Budinščine i Krapinskih Toplica.

Radi se o osobama s područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Krapina 3, Zabok 1, Zlatar 2, Marija Bistrica 2, Novi Golubovec 2, Kraljevec na Sutli 1, Budinščina 1, Konjščina 2, Krapinske Toplice 1.

15:15 Umrle su tri COVID-om zaražene osobe i nijedna od njih nije bila cijepljena, a kod novih 13 osoba potvrđena je infekcija u Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Dvije umrle osobe su s područja Primorsko-goranske županije, a jedna je strani državljanin.

Testirano je 529 osoba, a udio nalaza pozitivnih na koronavirus u broju laboratorijski obrađenih uzoraka je 2,46 posto.

Iz Rijeke i okolice je 11 novooboljelih, a po jedna osoba je s crikveničko- vinodolskog i liburnijskog područja. Radno aktivnoj populaciji pripada devet osoba, a četvero je starijih od 65 godina.

Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović rekao je na konferenciji za novinare kako stagnira broj novozaraženih u županiji.

"Imamo pad broja hospitaliziranih u riječkoj bolnici i to nam daje nadu da se četvrti val ipak prigušuje te da će se pritisak na bolnice smanjivati", rekao je.

Mićović je zamolio sugrađane da se i dalje pridržavaju epidemioloških mjera i još jednom ih je pozvao na cijepljenje.

14:40 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je jedna nova pozitivna osoba. Zabilježen je jedan smrtni slučaj.

14:36 Na području Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata zabilježeno je 30 novih slučajeva zaraze. Preminulo je pet osoba.

Na bolničkom liječenju je 88 osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih 16 osoba pri liječenju treba potporu respiratora.

14:33 Od 225 obrađenih uzoraka u Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 18 pozitivnih nalaza, a jedna je osoba preminula.

Oboljelo je sedam osoba iz Osijeka, troje iz Đurđevnoca, po dvoje iz Našica i Draža te po jedna iz Vladislavaca, Antunovca, Drenja i Erduta.

14:31 U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju obrađeno je 156 uzoraka, od kojih je 10 pozitivnih.

14:30 Prema podacima HZJZ-a, u gradu Zagrebu novooboljelo je 376 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama je preminulo 20 osoba.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obrađeno je 965 uzoraka, od kojih je 421 bio pozitivan.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 625 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 262 osobe. Od 625 COVID-om zaraženih osoba: 109 osoba su kontakti osoba pozitivnih na koronavirus, 58 oboljelih osoba zasada je negativne epidemiološke anamneze, za 25 osoba obrada je u tijeku, a kod sedam osoba moguća je izloženost na radnom mjestu. Za 424 osobe poslana je uputa o mjerama, dok su dvije osobe izložene tijekom okupljanja.

Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod 10 učenika osnovnih i osam učenika srednjih škola izrečena mjera samoizolacije za 101 učenika osnovnih i 53 učenika srednjih škola.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su dva korisnika.

13:07 U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata PCR testiranjem su evidentirana četiri pozitivna nalaza. Tijekom vikenda su brzim antigenskim testovima testirane su 273 osobe te su evidentirana tri pozitivna nalaza, što je 1,1 % od broja testiranih. Preminula je jedna osoba.

13:00 Od ukupno 74 obrađena testa, danas je 18 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije. Preminule su dvije osobe.

Oboljelo je osam osoba iz Splita, po dvije iz Kaštela, Makarske i Solina te po jedna iz Sinja, Trilja, Visa i Klisa.

11:45 ''U posljednja 24 sata zabilježeno je 728 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 25.567. Među njima su 2444 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 326 pacijenata. Preminula je 51 osoba'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Do danas je ukupno testirano 3.512.277 osoba, od toga 2732 u posljednja 24 sata.

Prošlog je ponedjeljka potvrđen 1031 slučaj zaraze, a tjedan dana ranije 1327.

10:40 Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije izvijestio je o 399 novooboljelih osoba.

Oboljelo je 96 osoba iz Velike Gorice, 48 iz Dugog Sela, 36 iz Svetog Ivana Zeline, 29 iz Svete Nedelje, 28 iz Samobora, 21 iz Ivanić-Grada, 19 iz Vrbovca, 10 iz Zaprešića, po devet iz Brdovca, Pokupskog, Brckovljana i Rugvice, osam iz Stupnika, sedam iz Bistre, šest iz Kravarskog, pet iz Pisarovine, po četvero iz Križa, Dubrave i Rakovca, po troje iz Pušća, Dubravice i Kloštara Ivanića, po dvoje iz Klinča Sela, Preseka i Bedenice te po jedna osoba iz Jakovlja, Luke, Marije Gorice i Gradca.

Iz Stožera ističu i da je oboren rekord cijepljenih u Zagrebačkoj županiji. U ispostavama Doma zdravlja Zagrebačke županije 10. lipnja ove godine uspostavljene su cjiepne ambulante, u kojima je do kraja studenog cijepljeno 75.646 stanovnika Zagrebačke županije, od čega u studenom 35.758 stanovnika. Usporedbe radi, u listopadu je cijepljeno 8960, a u lipnju 4055 stanovnika.

10:25 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije dvije osobe su oboljele od COVID-a, jedna iz Šibenika i jedna iz Primoštena. Testiran je 81 uzorak.

10:20 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a testiran je 101 uzorak. Jedna je osoba preminula.

10:18 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestila je kako u ovoj županiji nema novih potvrđenih slučaja, a dvije su osobe preminule.

10:12 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji potvrđeno je 10 novih slučajeva zaraze. Preminule su tri osobe.

Šestero novozaraženih je iz Karlovca, a po jedna je osoba s područja Duge Rese, Slunja, Barilovića i Žakanja.

10:11 Na području Zadarske županije tri su novozaražene osobe koronavirusom, a izolaciju provode na područjima gradova Zadar, Bibinje i Sukošan. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 296 uzoraka.

10:06 Područje Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata od ukupno 109 testiranih bilježi 55 pozitivnih osoba. Preminule su dvije osobe.

Novozaraženo je 16 osoba iz Slatine, 15 iz Virovitice, šest iz Pitomače, pet iz Špišića Bukovice, četvero iz Čačinaca, po troje iz Sopja i Čađavice te po jedna iz Voćina, Lukača i Orahovice.

10:04 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 72 sata evidentirano je 90 novooboljelih osoba, a 95 osoba je izliječeno. Testiran je 441 uzorak.

Među novooboljelima je 21 osoba iz Gospića, po 19 iz Brinja i Senja,10 iz Otočca, sedmero iz Udbine, šestero iz Novalje, četvero iz Perušića, troje iz Plitvičkih Jezera i jedna iz Vrhovine.

9:14 Tijekom protekla 24 sata u Istarskoj županiji ispitana su 84 uzorka brisova na koronavirus, a među njima je evidentirano 12 novozaraženih osoba.

8:25 U Varaždinskoj županiji potvrđen je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom nakon što je testirano 168 osoba. Preminule su tri osobe.

8:18 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

8:15 Sisačko-moslavačkoj županiji evidentirano je jedanaest novooboljelih osoba.

Po dvije su oboljele osobe iz Siska, Petrinje, Hrvatske Kostajnice i Novske te po jedna iz Popovače, Gline i Sunje.

7:00 Danas bi trebala stići službena potvrda o pojavi omikron varijante koronavirusa u Hrvatskoj. Iz HZJZ-a su javili da će rezultate objaviti nakon 11 sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene