Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odgovorio SDP-u

Premijer Plenković: ''Nisam ni znao tko je ravnatelj toga doma, sve ćemo ispitati''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković izjavio je u srijedu kako je netočna informacija da su štićenici Doma za starije i nemoćne u Splitu na respiratorima, a prema njegovim informacijama, Dom je funkcionirao prema preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

"Netočna je vijest da je deset osoba iz staračkog doma koji su prebačeni na Križine na respiratorima, ta informacija je lažna", rekao je novinarima premijer Andrej Plenković nakon sjednice Koordinacije sustava domovinske sigurnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave" Andrej Plenković za CNN - 1 O turističkoj sezoni Premijer Plenković optimistično za CNN: "Budemo li na 60, 70 posto rezultata iz 2019. bit će vrlo dobro"

Iz doma u Splitu, nakon što je utvrđeno da kod 10 korisnika postoji zaraza koronavirusom, 49 štićenika prebačeno je u KBC Split.

"Koliko sam informiran, način funkcioniranja Doma slijedio je sve upute stožera, tamo su bili zabranjeni posjeti. U Domu je, prema mojim informacijama, 318 osoba, više od 130 djelatnika", rekao je Plenković.

Dodao je kako treba utvrditi kako je virus ušao u Dom s obzirom na to da je sve bilo maksimalno ograničeno.

Komentirao je i navode članova SDP-a, koji su Nacionalni stožer optužili da se ne konzultira s Vladom te da je ravnatelj tog doma, HDZ-ovac Ivan Škaričić, taj posao dobio preko stranke i bez potrebnih kvalifikacija.

"Stožer civilne zaštite postoji jer ga je osnovala Vlada, nije nastao iz vakuuma, u njemu su potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva. Sve odluke koje stožer donosi prethodno se konzultiraju se s Vladom. Ako je neki problem u staračkom domu, onda je ravnatelj što - član političke stranke, i to vladajuće. E, to tako neće ići, takvu logiku nećemo prihvatiti ni u jednom trenutku", poručio je Plenković.

Istaknuo je da Stožer radi požrtvovno da suzbije pandemiju te da smo ostvarili jako dobre rezultate. "Nažalost, događaju se ovakve stvari, ispitat ćemo sve. Dobro je da su svi zbrinuti i da imaju liječničku skrb. Nisam ni znao tko je ravnatelj toga doma, sve ću ispitati. Ne bi bilo dobro da skačemo u zaključke dok sve ne verificiramo", kaže Plenković. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene