Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zasad ništa od online škole

Sandra Šikić upozorila: "U Zagrebu 2043 slučaja čekaju epidemiološku obradu. Moramo mijenjati strategiju praćenja epidemije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 558 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od toga 224 imaju prebivalište u Zagrebu, a 334 boravište. 

Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, kaže da je 349 osoba dobilo mjere samoizolacije. Ukupno je u gradu 3470 aktivnih slučajeva. Dosad se više od 6000 Zagrepčana oporavilo od koronavirusa. Naglasila je kako je u Nastavnom zavodu protekli tjedan testirano više od 11.000 ljudi.

"Od uzroka zaraze i dalje su vodeći kontakti, odnosno negativne epidemiološke anamneze. Naši epidemiolozi obradili su 306 slučajeva, od čega 214 od ranijih dana, 82 od jučer, a čak 2043 čekaju obradu. To nam zapravo govori da moramo mijenjati strategiju praćenja epidemije. Ja sam sigurna da će Ministarstvo naći ideju da se to može odraditi", rekla je Šikić. 

Od danas se za testiranje na Štamparu potrebno naručivati online. Šikić kaže da je novi model testiranja počeo dobro. U nedjelju se prijavilo više od 700 građana, a danas još 400. Dodala je da je bio cilj osigurati protočnost, smanjiti prometne gužve te omogućiti da se rezultati dobiju u roku od 24 sata. Šikić je apelirala na to da se oni koji čekaju rezultate ponašaju odgovorno. 

Vjekoslav Jeleč iz Gradskog ureda za zdravstvo grada Zagreba rekao je da sustav funkcionira vrlo teško. "Ovo je trenutak kad svaki pojedinac može dati svoj doprinos", naglasio je. 

"Molim građane da se organiziraju i da ranije ovaj tjedan obiđu groblja", zamolila je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.  

Pročitajte i ovo Andrija Jarak u Areni Zagreb OVDJE NE ŽELITE BITI Zagrebačka Arena priprema se za najgori scenarij, postavlja se 500 kreveta: "Nadam se da ih nećemo morati postavljati i na parter"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Umorna i COVID pozitivna Status liječnice koji itekako otvara oči: "Ospem se kad čujem teorije zavjere. Da gledate što gledamo mi, nabili biste si svi te maske na njonje i ne biste ih skidali 6 mjeseci"

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić rekao je kako se zasad ne razmišlja o uvođenju škole na daljinu u Zagrebu. 

"Izuzetak su škole koje u kojima epidemiološka situacija tako naloži", rekao je Lovrić. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene