Preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo su vraćanje klasične nastave uz sve epidemiološke mjere.

Galerija


Na fakultet se ne može ući bez zaštitne maske, dezinfekcije ruku i potpisa.

Vezani članci Pacijent u COVID bolnici, ilustracija Cijepljenje kasni, virus bukti: Istočna Europa bori se s najvećim širenjem zaraze od početka pandemije, gotovo 20 milijuna zaraženih Bernard Kaić, epidemiolog HZJZ-a Bernard Kaić: "Cijepio sam se treći put. Epidemiolozi i infektolozi nikad nisu imali tako polarizirane stavove"

"Mjerenje temperature ustvari obavljamo kući, svatko za sebe, i ovdje izjavljujemo da nemamo temperaturu", rekla je Tea Dimnjašević, studentica Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Uz sve preporuke – često provjetravanje predavaonica koje bi trebale biti što veće, držanje razmaka i na predavanjima i u hodnicima – raspored se slaže danima.

"Imamo osam dvopredmetnih studija u slobodnoj kombinaciji, što znači da se već a priori miješaju grupe. Pokušavamo složiti raspored na način da studenti budu samo dva dana na fakultetu", rekla je Ines Srdoč-Konestra, dekanica Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Zagrebački Filozofski fakultet za nove studente priprema nastavu licem u lice koliko god to bude moguće. U Puli predavanja kreću u mješovitom obliku.

"Implementirali smo hibridni oblik u proteklom semestru i studenti su pokazali jako veliko zadovoljstvo tim načinom rada", rekao je Darko Etinger, prodekan za nastavu Fakulteta za informatiku u Puli.

Osječko sveučilište ide s kontakt nastavom. Vježbe će odrađivati u više većih grupa s manje studenata. I riječki zdravstveni studiji su spremni.

"Imamo sreće jer imamo male studijske grupe tako da na kabinetskoj i kliničkoj nastavi nemamo više od pet ljudi u grupi", rekla je Danijela Malnar, prodekanica za nastavu Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.

Pravila vrijede i u studentskim domovima.

"Gotovo svi su nekakvi cimeri od ranije koji se poznaju. Mi smo aludirali da vikendom ne odlaze kući", rekao je Dinko Jurjević, ravnatelj Studentskog centra.

Ako se razbole, riječki će studenti nastavu moći pratiti preko interneta.

"Svaki kolegij je i e-kolegij. Dakle, interakcija predavanja uživo će uvijek biti moguća", rekla je Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju