Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez dana odmora

Kako se Lika bori s koronom? O cijeloj županiji brinu se – jedan epidemiolog i jedna infektologinja

Margareta Bajo-Dadić, infektologinja Opće bolnice Gospić - 2
Margareta Bajo-Dadić, infektologinja Opće bolnice Gospić - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Margareta Bajo-Dadić, infektologinja Opće bolnice Gospić - 1 Margareta Bajo-Dadić, infektologinja Opće bolnice Gospić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Margareta Bajo-Dadić, infektologinja Opće bolnice Gospić - 2 Margareta Bajo-Dadić, infektologinja Opće bolnice Gospić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gospić Galerija 1/3 >>
Među mnogim zaraženima je i 80 štićenika gospićkog Doma za starije i nemoćne, a zaražen je i lički župan Darko Milinović. O oboljelima, kao i o njihovim kontaktima, brinu se samo jedan epidemiolog i jedna infektologinja.

Iako ni Liku nije zaobišla epidemija koronavirusa, on im, kažu, nije bitno poremetio živote. Katica Rukavina iz Lovinca rekla nam je da "jedino djeca manje dolaze, a drugo je sve po starom".

Bračni par Matković u Liku je prije dvije godine došao iz Zagreba. I koronavirus se, kažu, lakše proživljava kad je Velebit blizu.

"Ovo je 99,9 posto bolje i ljepše nego što je po gradovima", rekao nam je Marko Matković. "Ovo liječi sve, 99 bolesti liječi, stotu moraš gaziti nogama", dodao je.

U Lici je trenutačno 161 zaražena osoba. Među njima su i župan Darko Milinović i članovi njegove uže obitelji.

"Samo prvi dan imao sam temperaturu do 39. Nakon toga sam afebrilan i nemam gotovo nikakvih simptoma. Slušam svoju liječnicu, da ne slušam, već bih danas bio na traci na trčanje ili u teretani", rekao je Milinović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROTIV MJERA ZBOG KORONE Burni prosvjedi u Italiji: U Milanu prosvjednici bacaju Molotovljeve koktele, u Torinu policiju gađali petardama

Pročitajte i ovo Andrija Jarak u Areni Zagreb OVDJE NE ŽELITE BITI Zagrebačka Arena priprema se za najgori scenarij, postavlja se 500 kreveta: "Nadam se da ih nećemo morati postavljati i na parter"

U krevetima gospićkog odjela za koronavirus nikada nije bilo više pacijenata.

"Mi smo naše kapacitete kreveta gotovo popunili. U bolnici leži 15 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom ovo je sada najgora situacija u Lici od početka cijele ove pandemije", rekla je Margareta Bajo-Dadić, infektologinja Opće bolnice Gospić.

Od početka cijelu Liku pokrivaju jedan epidemiolog koji je trenutačno u samoizolaciji i jedna infektologinja. Bajo-Dadić već dva mjeseca radi bez slobodnog dana, ali se ne žali. Ako se razboli i ona, Ličani će ostati bez jedine infektologinje koja situaciju u Lici koliko može drži pod kontrolom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene