Rad noćnih klubova muku zadaje inspekcijama. S voditeljem postrojbe civilne zaštite Zadra razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

Galerija


Inspektori su na terenu bili sinoć, a bit će i večeras. Mate Lukić, voditelj postrojbe civilne zaštite Zadra, kaže kako je jučer bio prvi dan, u više od njih 200, da u 46 nadzora nije utvrđen niti jedan prekršaj. 

Vezani članci Red za testiranje na koronavirus u Sloveniji Ali samo eksperimentalno: Susjedi oprezno popuštaju mjere, otvorili terase kafića na tjedan dana Red za cijepljenje protiv koronavirusa u Budimpešti U strahu od britanskog soja uveli još strože mjere: "Treći val je snažan, vrlo snažan i gori nego što je bio drugi"

Lukić ističe da su na terenu u tri smjene 24 sata dnevno te dodaje kako gradonačelnik od početka inzistira na tome da budu spremni i pripravni.

"Smatram da smo nakon 200 dana i sve opreme koju smo prošli, najspremniji od svih gradova u Lijepoj našoj", smatra Lukić.

Najviše problema imaju s nepridržavanjem epidemioloških mjera, kršenjem radnog vremena i masovnim okupljanjima, a od početka nastave civilna zaštita ima i dodatnih problema.

"Od početka škole imamo problema s javnim prijevozom, smatram da to nije samo problem Zadra, nego i ostalih gradova, autobusne i tramvajske linije su pretrpane. Od petka je naših 20 pripadnika civilne zaštite konstantno na terenu", kaže Lukić te dodaje kako su autobusi puni umirovljenika i tinejdžera koji "su dosta neozbiljni i sve shvaćaju kao zezanciju pa ugrožavaju sve ostale korisnike javnog prijevoza", kaže Lukić koji smatra da je javni prijevoz trenutno puno veći problem od noćnih klubova.

Lukić ističe da su u više od 200 dana nadzora upoznali sve ugostitelje u Zadru te s njima izgradili prijateljski odnos iako su od početka nadzora ulovili tisuće prekršitelja.

Za Zadarsku županiju epidemiološke mjere su produljene do prvoga studenoga. Na privatnim proslavama, svečanostima i karminama može biti najviše 25, a na svadbama najviše 50 ljudi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr