Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pridržavaju li se građani mjera?

Inspektori civilne zaštite otkrili s čime se sve susreću: "Javni prijevoz je veći problem od klubova"

Mate Lukić i Sanja Jurišić - 2
Mate Lukić i Sanja Jurišić - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mate Lukić i Sanja Jurišić - 1 Mate Lukić i Sanja Jurišić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mate Lukić i Sanja Jurišić - 2 Mate Lukić i Sanja Jurišić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Mate Lukić i Sanja Jurišić - 3 Mate Lukić i Sanja Jurišić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mate Lukić i Sanja Jurišić - 4 Galerija 1/4 >>
Rad noćnih klubova muku zadaje inspekcijama. S voditeljem postrojbe civilne zaštite Zadra razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

Inspektori su na terenu bili sinoć, a bit će i večeras. Mate Lukić, voditelj postrojbe civilne zaštite Zadra, kaže kako je jučer bio prvi dan, u više od njih 200, da u 46 nadzora nije utvrđen niti jedan prekršaj. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "USTAVNO PRAVO NA RAD" Ugostitelji pisali Vladi: Žele vouchere, jednokratnu pomoć, početak rada 1. veljače... Slika nije dostupna Predstavili dva modela pomoći Ugostitelji nakon objave novih mjera: ''Ja nemam za božićnice svojim radnicima. I to mi je najtužnija činjenica danas''

Lukić ističe da su na terenu u tri smjene 24 sata dnevno te dodaje kako gradonačelnik od početka inzistira na tome da budu spremni i pripravni.

"Smatram da smo nakon 200 dana i sve opreme koju smo prošli, najspremniji od svih gradova u Lijepoj našoj", smatra Lukić.

Najviše problema imaju s nepridržavanjem epidemioloških mjera, kršenjem radnog vremena i masovnim okupljanjima, a od početka nastave civilna zaštita ima i dodatnih problema.

"Od početka škole imamo problema s javnim prijevozom, smatram da to nije samo problem Zadra, nego i ostalih gradova, autobusne i tramvajske linije su pretrpane. Od petka je naših 20 pripadnika civilne zaštite konstantno na terenu", kaže Lukić te dodaje kako su autobusi puni umirovljenika i tinejdžera koji "su dosta neozbiljni i sve shvaćaju kao zezanciju pa ugrožavaju sve ostale korisnike javnog prijevoza", kaže Lukić koji smatra da je javni prijevoz trenutno puno veći problem od noćnih klubova.

Lukić ističe da su u više od 200 dana nadzora upoznali sve ugostitelje u Zadru te s njima izgradili prijateljski odnos iako su od početka nadzora ulovili tisuće prekršitelja.

Za Zadarsku županiju epidemiološke mjere su produljene do prvoga studenoga. Na privatnim proslavama, svečanostima i karminama može biti najviše 25, a na svadbama najviše 50 ljudi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene