Koronavirus, Južna Koreja
Koronavirus, Južna Koreja Foto: Afp

Južna Koreja u obuzdavanju virusa provodi masovna testiranja, a ljudima je rečeno da usprkos popuštanju epidemije i dalje drže socijalnu distancu.


Južnokorejske vlasti izvijestile su da je u posljednjih sedam tjedana u četvrtak zabilježen najmanji broj novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Vezani članci Dragomira Majhen s Instituta Ruđer Bošković i Viktorija Bednjanec Znanstvenica s Instituta Ruđer Bošković otkrila što se zna o ruskom cjepivu: "Kad dođem na red cijepit ću se bilo kojim cjepivom" Nacionalni stožer civilne zaštite Na presici Stožera o ispraćaju Bandića: "Organizator je najavio da će sve biti u skladu s mjerama. To je odgovoran pristup"

Kako je javio Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, zabilježeno je 39 novih slučajeva te je prvi put od 20. veljače dnevni broj oboljelih pao ispod 40.

Pozitivnih je na virus SARS-CoV-2 u Južnoj Koreji 10.423, a 204 osobe su umrle.

Četiri dana zaredom broj novozaraženih kretao se oko 50.

Tijekom proteklog mjeseca bio je očiti pad trenda zaraženih, nakon što je u toj zemlji kriza s koronom svoj vrhunac dosegla krajem veljače, s više od 900 slučajeva zaraze unutar 24 sata.

Gotovo 7000 ljudi koji su bili zaraženi se oporavilo.

Južna Koreja u obuzdavanju virusa provodi masovna testiranja, a ljudima je rečeno da usprkos popuštanju epidemije i dalje drže socijalnu distancu.

Još uvijek  ih brine mogućnost skupnih zaraza u bolnicama i vjerskim zajednicama te porast "uvezenih slučajeva" zbog povratka građana iz inozemstva. (Hina)