Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''vrijeme prilagodljivih žohara''

Juričan o Bandićevu državničkom gardu: ''Stožerni generale, ideš istim putem kao Karamarko''

Dario Juričan
Dario Juričan Foto: DNEVNIK.hr
Aktivist i bivši predsjednički kandidat Dario Juričan ironično je u četvrtak komentirao "državnički gard" gradonačelnika Zagreba Milana Bandića u preporukama za borbu protiv koronavirusa, poručivši mu da ide "istim nedosljednim putem" kao i Tomislav Karamarko, pa će otići kao i on.

Dario Juričan na svom profilu na Facebooku osvrnuo se na Bandićeve "bravure pred novinarima" kada je izjavio da Vlada mora donositi odluke, a ne naputke, baš kao što je to učinio Tuđman 1995. godine.

Pročitajte i ovo Milan Bandić O rastu broja zaraženih Bandić zapucao iz dvocjevke pa poručio mladima: "I ja sam brijao, teško je ujutro uz Gin Tonic biti discipliniran" Milan Bandić nosi masku naopako ne ide mu A dao je sve od sebe: Pogledajte kako Bandić opet pogrešno nosi masku

Dok spominje državničke odluke Franje Tuđmana iz 1995. godine, koje su mu sada odjednom postale uzor, Bandić zaboravlja da mu je u to vrijeme bio ljuta oporba.

"Ideš, eto, istim onim nedosljednim putem kao Tomislav Karamarko, a znaš kako je taj završio", kaže mu Juričan.

"Te borbene rečenice, taj tvoj državnički gard i kako si se hrabro obrušio na vlastodršce, kao da s njima ne hrskaš redovito janjetinu ili je, pak, moj generale, napokon netko shvatio da si, baš kao Milijan Brkić, običan tigrić od papira", piše Juričan.

Ocijenio je kako je vrijeme meteža s koronavirusom "vrijeme prilagodljivih žohara, onih koji će i nuklearni napad preživjeti".

"Znaš ti dobro kada je, onda kad krene metež, trenutak kad treba podviknuti i kada nekoga nagraditi. Iz tvog poslovično dobrog upravljanja Zagrebom i donošenja 'državničkih odluka' izrodilo se to što pola gradske uprave ima Stockholmski sindrom, a druga polovica čeka u redu za Remetinec, sve na preventivnom razmaku od jednoga metra - možda su nepošteni, ali nisu neodgovorni", zaključio je Juričan. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene