Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josip Tica u Dnevniku Nove TV

Kako bi SDP riješio gospodarsku krizu: "Vladine mjere izgledaju jako sramežljivo"

Josip Tica, ekonomski strateg SDP-a
Josip Tica, ekonomski strateg SDP-a Foto: DNEVNIK.hr
Vladine mjere za pomoć poduzetnicima u Dnevniku Nove TV komentirao je Josip Tica, ekonomski strateg SDP-a.

Vlada je danas predstavila svoj set mjera za pomoć gospodarstvu u jeku borbe s epidemijom koronavirusa.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

Uvedene su porezne mjere pomoći gospodarstvu, HAMAG-BICRO mjere za suzbijanje efekata uzrokovanih koronavirusom, potpore za očuvanje radnih mjesta djelatnostima pogođenima koronavirusom, mjere za pomoć poljoprivredi, mjere HBOR-a za pomoć gospodarstvu i mjere za pomoć gospodarstvu u sektoru EU fondova.

Ekonomske mjere Vlade u Dnevniku Nove TV komentirao je SDP-ov ekonomski strateg Josip Tica s kojim je razgovarala reporterka Sabina Tandara Knezović.

Kazao je kako je SDP-ov prijedlog da svi članovi Vlade budu na minimalcu.

"Ne možemo početi popravljati gospodarstvo dok ne riješimo problem pandemije. Mjere Vlade izgledaju jako sramežljive, SDP-ov prijedlog je puno ozbiljniji. Trebalo bi odgoditi plaćanje paušala i plaćanja poreza na dobit u djelatnostima koje neće imati zaradu“, ističe Tica.

Smatra kako bi se za pogođene sektore doprinosi trebali otpisati.

„Europska komisija poslala je jasnu poruku, primarno pitanje je spašavanje gospodarstva koje moramo sačuvati. Fundamentalno je da sačuvamo realni sektor. Turizam nama donosi 12 posto BDP-a. Dok traje pandemija ne možete puno napraviti , ali mora se pogurati i njega i sve ostale sektore koji ovise o njemu“, rekao je Tica.

Istaknuo je kako je ključno da se u vrijeme pandemije nastavi opskrba hranom.

„Kamioni moraju prolaziti kroz granice. Hrana se mora dostavljati, industrija mora raditi. Moramo osigurati da da se proizvodnja nastavi gdje god je to moguće“; rekao je Tica.
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene