Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skoro cijela Hrvatska rizična

Još 5 županija na crvenoj listi Njemačke, među njima i Grad Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od subote i Karlovačka, Osječko-baranjska, Varaždinska, Bjelovarsko-bilogorska županija kao i grad Zagreb za njemačke vlasti slove kao rizična područja.

Od prije su i druge hrvatske županije na listi tako da trenutno skoro čitavo područje Hrvatske s izuzetkom Istarske, Primorsko-goranske, Zadarske i Šibensko-kninske županije slovi kao rizično područje.

Pročitajte i ovo Autobus Flixbusa koji se prevrnuo u blizini Leipziga Utvrđuje se uzrok nesreće Protiv vozača Flixbusova autobusa vodi se istraga: Osumničen je za ubojstvo iz nehaja Maske - 1 zabranili joj rad Liječnica osuđena na zatvor: Izdala tisuće lažnih COVID potvrda i zaradila tisuće eura

Za povratnike iz ovih područja vrijedi obveza 14-dnevne samoizolacije nakon dolaska u Njemačku te prijavljivanje lokalnim zdravstvenim službama. Negativni test na koronavirus isključuje obvezu samoizolacije.

Njemačka vlada je na temelju preporuke središnjeg epidemiološkog instituta Robert Koch i čitavu Poljsku i Švicarsku kao i skoro cijelu Austriju, s izuzetkom Koruške, stavila na popis rizičnih područja.

Na listi rizičnih područja se po najnovijem nalazi i gotovo čitava Italija, dok su s liste skinuti Kanarski otoci.

Istodobno je Danska zbog porasta broja novozaraženih u Njemačkoj zatvorila svoju granicu prema ovoj zemlji.

Merkel pozvala građane na smanjenje kontakata

Njemačka kancelarka Angela Merkel ponovila je u svojoj redovitoj subotnjoj video-poruci poziv građanima da koliko god je moguće smanje broj osobnih kontakata te da se pridržavaju higijenskih mjera i pravila nošenja zaštitne maske.

Policija u Berlinu danas intenzivno provjerava pridržavanje mjera poput nošenja maski u pješačkim zonama te zabrane točenja i prodaje alkohola nakon 23 sata.

Njemačka posljednjih dana bilježi nagli porast broja novozaraženih, koji je u četvrtak i petak premašivao broj od 11 tisuća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene