Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevex
Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevex Foto: DNEVNIK.hr

Kako bismo im dodatno iskazali svoju zahvalnost, odlučili smo svim našim zaposlenicima isplatiti dodatni bonus od 1500 kuna neto, i to u dva navrata - 750 kuna odmah i 750 kuna na kraju mjeseca, kažu u trgovačkom centru. U drugom navode kako su osigurali plaće za idućih šest mjeseci.


Iz tvrtke SPAR Hrvatska kažu kako su u znak zahvalnosti svim djelatnicima u trgovinama SPAR i INTERSPAR diljem Hrvatske odlučili isplatiti dodatni bonus u iznosu od 1500 kuna.

Vezani članci Testiranje na Covid-19 Ne pada broj smrtnih slučajeva: Stožer objavio nove podatke Testiranje na koronavirus u Kini Lockdown i masovno testiranje ne daju rezultate: Sve veći broj zaraženih koronavirusom

"Veliko hvala svim djelatnicima u trgovinama SPAR i INTERSPAR diljem Hrvatske koji ulažu izniman trud kako bi osigurali nesmetanu opskrbu hrane i drugih potrepština za sve naše građane", kažu u toj kompaniji.

"Kako bismo im dodatno iskazali svoju zahvalnost, odlučili smo svim našim zaposlenicima isplatiti dodatni bonus od 1500 kuna neto, i to u dva navrata - 750 kuna odmah i 750 kuna na kraju mjeseca", dodali su. 

Iz trgovačkog lanca kažu i da se brinu o zaštiti svojih djelatnika koji su u bliskom kontaktu s kupcima te su im omogućili zaštitne maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva.

Dodaci na satnicu za zaposlenike Konzuma

Konzum je zahvalio zaposlenicima na radu i trudu te najavio isplatu dodataka za posebne okolnosti na radu od od 15 posto po satu na odrađenu satnicu. Dodatak će dobiti više od 9.000 zaposlenika koji rade u prodavaonicama, online prodavaonici, skladištima, Velpro centrima te prijevozu u lancu opskrbe.

„Ponosni smo na sve naše zaposlenike koji su proteklih dana bili pod iznimnim pritiskom, a osobito na one koji su podnijeli najveći teret u cilju da osiguraju što normalniji rad naših trgovina. Svi vjerujemo da zajedno možemo prebroditi ovu zahtjevnu situaciju, pri čemu će nam sigurnost i dobrobit naših zaposlenika i kupaca uvijek biti na prvom mjestu“, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma. 

Pevex neće otpuštati radnike

Dobre vijesti stižu iz još jednog trgovačkog centra. U Pevexu kažu da su osigurali plaće za idućih šest mjeseci. 

"Tvrtka Pevex neće otpuštati djelatnike, pa čak i ako se pojedina trgovina zbog pojave virusa zatvori. Za naše smo radnike osigurali isplatu neto plaća za šest mjeseci te smo trenutačno usmjereni na dodatno jačanje mjera kojima smanjujemo socijalne kontakte uz sada već pojačane higijenske protokole na svim rizičnim lokacijama", stoji u priopćenju Jurice Lovrinčevića, predsjednika Uprave Pevexa.

Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevex Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevex Foto: DNEVNIK.hr

U priopćenju stoji kako epidemija koronavirusa ugrožava i građevinski sektor, posebno male tvrtke.

"Asortiman koji Pevex prodaje u svojim maloprodajnim trgovinama od vitalne je važnosti za smanjenje vala epidemije virusa Covid-19 na građevinski sektor. To se posebno odnosi na male poduzetnike i obrtnike kojima je potrebno omogućiti nesmetan nastavak rada. U ovom trenutku tvrtka Pevex surađuje s više od 83.000 pravnih subjekata", dodaju.

Kažu i kako se ne zavaravaju mišlju da će država moći odgovoriti brojnim zahtjevima kako bi se omogućio gospodarski oporavak.

"Poučeni dosadašnjim iskustvom, svjesni smo da se najviše lomi preko malog gospodarstva, i to najrizičnijeg sektora - građevine. On već i sada nosi teret većinskog vlasnika u iznosu loših kredita, kao i najvećeg zaostajanja za prosjekom Europske unije u produktivnosti rada. Čak i u nedostatku radne snage te negativnim kretanjem na tržištu rada prednjači pred svim drugim sektorima te upravo zato smatramo da bi njegovo dodatno ograničavanje bilo neoprostivo", stoji u priopćenju. 

"Sve navedeno prepoznala je i Republika Njemačka te je od zabrane rada, uz samoposluge, ljekarne, prodavaonice napitaka, drogerije i trgovine za kućne ljubimce, izuzela i centre za prodaju građevinskog materijala, kao i trgovine kućnih potrepština", zaključuju u Pevexu.

  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju