Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utrostručene rezervacije

Nakon više od dvije godine izolacije u potpunosti otvorili granice: Hit destinacija se ipak suočava s jednim problemom

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Japan je u potpunosti otvorio svoja vrata posjetiteljima nakon više od dvije godine izolacije zbog pandemije koronavirusa.

U utorak je Japan ponovno uveo bezvizni režim za desetke zemalja, čime su ukinute neke od najstrožih graničnih kontrola na svijetu. Japan je također ukinuo ograničenje od 50.000 osoba i ukinuo zahtjev da turisti putuju u sklopu turističkih grupa.

Premijer Fumio Kishida računa na to da će turizam pomoći u osnaživanju gospodarstva i imati koristi nakon pada jena na najnižu razinu u 24 godine.

Nešto više od pola milijuna posjetitelja došlo je u Japan do sada u 2022., u usporedbi s rekordnih 31,8 milijuna u 2019. godini. Nacionalni prijevoznik Japan Airlines Co utrostručio je rezervacije za dolazak u zemlju od najave popuštanja granice, rekao je predsjednik kompanije Yuji Akasaka.

No, smatra da se potražnja za međunarodnim putovanjima neće u potpunosti oporaviti prije otprilike 2025. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imunitet stada Nakon vala omikrona japanski kolektivni imunitet blizu 90 posto

Pročitajte i ovo Unkai Terrace u Japanu - 4 Unkai Terasa na koju ljudi dolaze kako bi se osjećali kao da hodaju po moru oblaka

"Ne mislim da će doći do iznenadnog povratka kao prije pandemije", rekao je Sawato Shindo, predsjednik Amina Collection Co, lanca za  suvenire, piše The Guardian.

Još jedna briga je hoće li posjetitelji iz inozemstva nositi maske za lice i pridržavati se drugih uobičajenih mjera u Japanu. Vlada je u petak odobrila promjenu hotelskih propisa kako bi mogli odbiti goste koji ne poštuju mjere.

Od lipnja, Japan je dopustio turistima da posjećuju državu u grupama u pratnji vodiča.

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene