Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hrvatska iz minute u minutu

Čak 5 županija s više od 200 novozaraženih, Varaždinska rekordna: "Nažalost, imamo najveći broj zaraženih u 7 dana na 100.000 stanovnika"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je danas ukupno 2399 novooboljelih, a preminulo je 35 osoba, što je najviše smrtnih slučajeva dosad.

* Preminulo najviše osoba dosad, njih 35

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

* Potvrđeno 2399 novih slučajeva zaraze

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

12:29 Tijekom posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 237 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Preminula je jedna osoba starije životne dobi, pozitivna na COVID-19, koja je bolovala i od drugih teških popratnih bolesti.

Tijekom posljednjih tjedan dana u Varaždinskoj županiji evidentirano je ukupno 1372 novih slučaja čime je 7-dnevni broj novih slučajeva na 100.000 stanovnika dostigao brojku 810. "Ovime smo na žalost postali županija s najvećim brojem slučajeva zaraze koronavirusom unutar 7 dana na 100.000 stanovnika na području Republike Hrvatske", poručili su iz stožera Varaždinske županije.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u toj županiji sad je 1621.
 

12:25 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata pet je novooboljelih osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Četiri novozaražene osobe su s područja Senja te jedna iz Brinja. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

12:21 U protekla 24 sata evidentirane su 122 novozaražene osobe s područja Krapinsko-zagorske županije, priopćio je županijski Stožer.

Jedanaest novih slučajeva je iz Krapine, deset iz Oroslavja i Stubičkih Toplica, po sedam iz Zaboka, Huma na Sutli i Krapinskih Toplica, po šestero iz Pregrade i Svetog Kriza Začretja, po petero iz Donje Stubice, Đurmanca, Jesenja. Radoboja i Velikog Trgovišća, četvero iz Novog Golubovca, po troje iz Bedekovčine, Desinića, Konjščine, Mača, Marije Bistrice, Mihovljana i Zagorskih tela, dvoje iz Zlatara te po jedna novooboljela osoba iz Klanjca, Budinšćine, Hrašćine, Kumrovca, Lobora i Tuhelja.

12:17 Na području Zadarske županije zabilježena su 54 nova slučaja zaraze koronavirusom, a uglavnom je riječ o obiteljskim kontaktima i kontaktima već zaraženih osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Novozaražene osobe su s područja Zadra, odnosno njih 25, a po četvero ih je iz Benkovca, Bibinja i Pašmana, troje iz nina, po dvoje iz Starigrada, Sv. Filipa i Jakova i Zemunika te po jedna novooboljela osoba iz Jasenica, Lišane Ostrovičke, Pakoštana, Polače, Preko, Sukošana, Viša i Vrsa.

Testiranja u obiteljskom domu u Crnom pokazala su da je na koronavirus pozitivan još jedan štićenik, dok su ostali uzorci negativni.

Koronavirusom je zaraženo i sedam štićenika te jedna djelatnica u privatnom Domu za starije na Smiljevcu.

Budući da je zaražena i jedna djelatnica privatnog obiteljskog doma za stare i nemoćne u Zadru, tijekom jučerašnjeg dana testirani su svi štićenici i djelatnici tog doma, a utvrđen je još jedan pozitivan nalaz na COVID-19.

11:44 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 968 obrađenih testova danas je 291 novooboljela osoba pozitivna na COVID infekciju. 

Među novozaraženima ih je iz Splita 133, Imotskog 20, Kaštela 14, Makarske 14, Omiša 11, Sinja 8, Solina 15, Trilja 7, Trogira 2, Vrgorca 9, Vrlike 1, Baške Vode 2, Dugog Rata 4, Dugopolja 2, Hrvaca 4, Jelse 5, Marine 2, Muća 1, Okruga 1, Otoka 3, Podgore 1, Podbablja 7, Podstrane 6, Prološca 5, Runovića 3, Sutivana 1, Šestanovca 2, Šolte 1, Tučepa 3 i Zmijavaca 4 osobe.

Od ukupnog broja novozaraženih 142 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2385 osoba se nalazi u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 98 osoba u KBC-u Split dok se 10 osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su 3 osobe. Radi se o dvije muške osobe starosti 86 i 73 godine te jednoj ženskoj osobi staroj 88 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju.

11:31 Na području Dubrovačko-neretvanske županije u posljednja 24 sata zabilježeno je 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer.

Preminula je jedna žena (1931. godište) iz Dubrovnika.

Radi se o 15 osoba iz Dubrovnika, deset osoba iz Metkovića, sedam osoba iz Konavala, pet iz Župe dubrovačke, dvije iz Zažablja, po jedna iz Blata, Dubrovačkog primorja, Kule Norinske, Orebića, Ploča i Smokvice te četiri osobe koje nemaju prebivalište na području ove županije.

11:20 U Karlovačkoj županiji potvrđena su 32 nova slučaja zaraze, a među njima je i devet korisnika te tri zaposlenika jednog obiteljskog doma za starije, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Od ostalih 20 oboljelih, njih 12 je iz Karlovaca, po dvoje iz Ozlja i Ogulina te po jedna osoba iz Draganića, Tounja, Vojnića i Žakanja.

11:08 Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a za protekli dan je 575, objavio je Krizni stožer Grada Zagreba.

Od 673 obrađene pozitivne osobe, njih 277 je zasad negativne epidemiološke anamneze, 245 osoba su kontakti COVID + osoba, četiri su osobe doputovale iz BiH i Ukrajine. 27 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 55 osoba obrada je još u tijeku.

Kod šest osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod tri osobe tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama. 23 djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine.

Kod tri osobe moguća je izloženost tijekom izlazaka i ostalih društvenih i obiteljskih okupljanja. Obrada za 30 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine.

U devet domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i jednoj ustanovi za obrazovanje osoba s posebnim potrebama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 29 korisnika, sedam zdravstvenih djelatnica i jedne nezdravstvene djelatnice. Jedna je korisnica, na žalost, preminula.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 17 učenika, tri nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 13 učenika i dva nastavnika srednjih škola.

10:59 Na području Osječko-baranjske županije obrađeno je ukupno 568 uzoraka, od kojih ih je 209 pozitivno na koronavirus, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Na području Osijeka i osječkih prigradskih naselja je 78 novozaraženih, 19 ih je iz Đakova, 18 iz Donjeg Miholjca, 16 iz Belišća, 13 iz Našica, 11 iz Valpova i četvero s područja Belog Manastira.

U općinama Semeljci i Marjančaci je po šest novozaraženih, po četvero u općinama Bilje, Darda, Erdut, Viškovci i Trnava, a po dvije novooboljele osobe u Kneževim Vinogradima, Petrijevcima, Punitovcima i Bizovcu.

Jednu novopozitivnu osobu bilježe općine Antunovac, Čepin, Đurđenovac, Ernestinovo, Marijanci, Podgorač, Petlovac, Levanjska Varoš, Drenje i Vladislavci.

10:55 Međimurski Stožer civilne zaštite izvijestio je o 129 novih slučajeva zaraze. U posljednja 24 sata testirano je 369 ljudi. Postotak pozitivnih osoba u odnosu na broj testiranja za protekla 24 sata je 34,9 posto, što je za 5,5 posto manje nego prethodnog dana.

Preminula je jedna osoba, a riječ o muškarcu u dobi od 86 godina.
U zdravstvenom sustavu na virus COVID-19 je pozitivan jedan liječnik i 16 medicinskih sestara.

10:46 ''U posljednja 24 sata zabilježeno je 2399 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15542. Među njima je 1330 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 128 pacijenata.

Preminulo je 35 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 64704 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih su 752 preminule, ukupno se oporavilo 48410 osoba od toga 2389 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 31642 osobe.

Do danas je ukupno testirano 550 229 osoba, od toga 8624 u posljednja 24 sata'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

10:36 Zagrebačka županija ima 204 nova slučaja zaraze, a jedna je osoba preminula, objavio je županijski Stožer.

Među novooboljelima je po 39 osoba iz Dugog Sela i Velike Gorice, 31 iz Samobora, 17 iz Vrbovca, 13 iz Svetog Ivana Zeline, po deset iz Ivanić Grada i Jakovlja, po devet iz Svete Nedelje i Zaprešića, osmero iz Brdovca, po troje iz Jastrebarsko, Bistre i Stupnika, po dvoje iz Pušća i Kloštar Ivanića te po jedna novooboljela osoba iz Stupnika, Orla, Kravarskog, Križa, Rakovca, Gradca i Bedenica.

10:34 Od početka godine do 4. studenoga hrvatska policija je zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti prijavila ukupno 12 osoba. Više o tome doznajte ovdje.

10:33 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije potvrđeno je 39 novooboljelih osoba, priopćio je županijski Stožer.

Većina novooboljelih su kontakti prethodno oboljelih osoba. Riječ je o četiri korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Cvjetni dom u Šibeniku. Osmero novozaraženih je iz Šibenika, 19 s područja Drniša, šestero iz Knina te po jedna osoba s područja općine Biskupija i Promina.

10:17 Nacionalni stožer, koji inače najnovije podatke o novooboljelima i preminulima objavljuje u 10 sati, kasni s objavom.

9:54 Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije izvijestio je o 80 novih pozitivnih osoba.

Među novooboljelima njih 35 je iz Vukovara, 12 iz Vinkovaca, šestero iz Županje, četvero iz Vrbanje, po tri osobe iz Lovasa, Babine Grede i Ivankova, dvoje iz Soljana te po jedna novooboljela osoba iz Andrijaševaca, Antina, Bršadina, Čakovaca, Drenovaca, Jarmine, Negoslavaca, Nuštra, Otoka, Slakovaca, Šišakovca i Tovarnika. Nema preminulih osoba.

9:30 U Istri su potvrđene 74 novoobljele osobe, izvijestio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Za 63 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije, ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe.

Kod 6 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima (Zagreb (2), Slavonija (1), Republika Slovenija (1), Bosna i Hercegovina (1), Italija(1)).

 

9:20 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Osam novozaraženih je iz Daruvara, po troje iz Grubišnog Polja i Garešnice, po dvije novozaražene osobe iz Bjelovara i općine Veliki Grđevac, a jedna osoba s područja općine Hercegovac.

9:16 U Požeško-slavonskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 275 uzoraka, od kojih je 18 pozitivnih.

8:52 Na području Sisačko-moslavačke županije pet je novooboljelih osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o dvije osobe s područja Kutine te po jednoj iz Siska, Petrinje i općine Lipovljani.

8:50 U Primorsko-goranskoj županiji potvrđen je 81 novi slučaj zaraze, a 177 osoba je ozdravilo. Danas je 39 pozitivnih osoba iz domova za starije na području ove županije.

8:23 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je o 54 nova slučaja bolesti COVID-19. Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

8:14 Loša je situacija u Varaždinskoj županiji gdje je bolnica gotovo popunjena, a broj novooboljelih naglo raste. Od subote su na snazi i nove mjere, koje ne planiraju svi sljiediti. Više o tome doznajte ovdje.

8:13 Premijer Andrej Plenković u petak je nakon sastanka Znanstvenog savjeta Vlade kazao da neće biti novog lockdowna niti policijskog sata. Poručio je da je dosadašanja borba protiv epidemije bila kvalitetna te će se mjere koje su na snazi produljiti. Više o tome doznajte ovdje.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene