Koronavirus u Hrvatskoj
Koronavirus u Hrvatskoj Foto: Zeljko Lukunic/Pixsell

U utorak su zabilježena 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Prihvaćen je prijedlog Stožera Vukovarsko-srijemske županije o produljenju mjere koja ograničava broj uzvanika na svadbama.


* Ukupno je od početka epidemije zaraženo 5376 osoba

* Preminule su 154 osobe

* Oporavilo se 4589 oboljelih

* Sedam je pacijenata na respiratoru

Tijek događaja pratite u nastavku:

15:20 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Vezani članci Koronavirus, Hrvatska U Hrvatskoj 212 novozaraženih: Karlovačka županija ima 20 pozitivnih, većina su kontakti ranije oboljelih i povezuje ih - crkveni zbor Koronavirus, ilustracija U Hrvatskoj 234 nova slučaja zaraze: U Dalmaciji opet najgore. Korona u dvjema crkvama u Karlovcu, otkazana sva misna slavlja

Također je epidemiološkim izvidima i dodatnim testiranjem utvrđeno kako je korisnik Doma Lobor-grad, koji je bio evidentiran kao pozitivan na koronavirus, imao lažno pozitivan nalaz te nije ni bio zaražen virusom SARS CoV-2.

14:03 Stožer civilne zaštite RH objavio je kako je u Hrvatskoj u posljednja 24 sata od koronavirusa oboljelo 58 osoba. Nema preminulih. Trenutni broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 633. Među njima je 111 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata. Nema preminulih.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5376 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 154 preminulo, a 4589 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2314 osoba.

12:30 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavjestio je kako je svih 30 uzoraka testiranih na koronavirus u protekla 24 sata negativno. Ta je županija deseti dan zaredom bez novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na kućnom liječenju su još dva pacijenta pozitivna na koronavirus, u samoizolaciji je trenutačno sedam osoba, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučaja oboljenja.

12:01 Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 15 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 3 osobe, iz Makarske 2 osobe, iz Sinja 1 osoba, iz Solina 1 osoba, iz Omiša 1 osoba, iz Trilja 1 osoba, iz Baške Vode 1 osoba, iz Dugog Rata 1 osoba, iz Hrvaca 2 osobe, iz Zmijavaca 1 osoba i iz Prgometa 1 osoba.

Od ukupno 15 novooboljelih osoba njih 3 su kontakti prethodno oboljelih dok se ostalih 12 osoba epidemiološki obrađuje. Uz 15 novooboljelih pozitivne na COVID infekciju su i 2 osobe s područja grada Zagreba.

451 osoba nalazi se u samoizolaciji. 15 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split dok se jedna osoba nalazi na respiratoru.

12:00 U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

11:45 U Međimurskoj županiji nema novooboljelih od COVID 19 virusa. Svi jučer i danas uzeti uzorci ZZJZ Međimurske su negativni. Do sada je ukupno uzeto 2211 uzoraka.

11:37 Na području Zagrebačke županije potvrđena je jedna nova zaražena osoba. Trenutno su aktivna 33 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 207 osoba, a 11 ih je preminulo.

11:20 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24h jedna je novooboljela osoba. Riječ je osobi s područja Novalje, u tijeku je epidemiološka obrada kontakata. Ukupno je oboljela 31 osoba od COVID-19 od čega je 1 aktivan slučaj 29 osoba izliječeno te
jedna osoba preminula. U protekla 24 h testirano je 7 osoba.

11:19 Nema novooboljelih od koronavirusa na području Zadarske županije. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 107 uzoraka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirana su četiri pacijenta, a u samoizolaciji je 127 osoba.

10:43 Tri su novooboljele osobe u Karlovačkoj županiji. Jučer je na COVID-19 testirano 67 osoba i to 63 u OB Karlovac i četiri u OB Ogulin. Testovi za tri osobe bili su pozitivni.

Radi se o dva mlađa muškarca iz Karlovca te jednoj starijoj ženskoj osobi s područja općine Vojnić. Izvori zaraze za sada su nepoznati te se radi epidemiološka obrada. Kontakti oboljelih osoba stavljeni su u samoizolaciju. Ukupan broj do sada oboljelih osoba u Karlovačkoj županiji je 101. U Općoj Općoj bolnici Karlovac je na hospitalizaciji jedna osoba. Pod mjerom samoizolacije nalaze se 53 osobe.

10:41 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je jedan novi slučaj zaraze na virus SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 167 dok je broj aktivnih slučajeva i dalje 14. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je i dalje 69.

10:29 U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 11 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (dvije osobe iz Otoka te po jedna iz Vukovara,Vinkovaca, Županje, Cerića, Nuštra, Vrbanje, Drenovaca, Gunje i iz Cerne).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 459, od kojih je 261 osoba izliječena, a pet osoba je preminulo. Trenutno je u županiji 9 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 90 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5878. U samoizolaciji na području županije je 508 osoba.

10:24 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testiran je 51 uzorak i svi su negativni.

Tri nove osobe su se oporavile pa je stanje u Varaždinskoj županiji takvo da sada imaju osam aktivnih slučajeva. Dvije osobe se nalaze na liječenju u Općoj bolnici u Varaždinu, a njih šestero je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa. Pod mjerom samoizolacije vodi se 26 osoba, a sve su kontakti potvrđeno zaraženih osoba.

9:56 U Primorsko-goranskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze, a riječ je o kontaktima prethodno zaraženih osona. 

9:35 Pet novih koronavirusom zaraženih osoba bilježi Grad Zagreba, dok je za 13 osoba određena mjera samoizolacije.

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar“ priopćili su da su u protekla 24 sata proveli 368 testiranja na virus SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze, a posljedično tome, za 13 osoba određena je mjera samoizolacije.

Dvije su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, jedna osoba je 'import' iz BiH, jedna s Kosova, a jedna osoba je strani državljanin (vjerojatni import iz inozemstva - lociranje i obrada su u tijeku). Svi testirani korisnici i djelatnici zagrebačkih domova za starije negativni su na koronavirus. Trenutno su u gradu Zagrebu zabilježena 172 aktivna slučaja, a u samoizolaciji se nalazi 367 osoba, zaključuju iz NZJZ "Andrija Štampar".

9:15 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 161 uzoraka briseva na COVID-19. Svi su negativni, nema novozaraženih. Izliječeno je 12 osoba.

Trenutno je 59 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 121 osoba.

9:12 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna je novozaražena osoba koronavirusom. Za četiri osobe nalazi se još očekuju. Novooboljela osoba kontakt je osobe kojoj je već ranije potvrđen COVID-19 s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i bila joj je određena samoizolacija.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna osoba se oporavila i skinuta je s evidencije oboljelih tako da je trenutno u našoj županiji 18 osoba zaraženih koronavirusom. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u samoizolaciji su 54 osobe.

8:37 U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije testirano je 184 uzoraka od kojih su osam bili pozitivni na koronavirus. Četiri novooboljele osobe su s područja Đakova, tri s područja Osijeka, a jedna Belog Manastira.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 28 pacijenata, od kojih se jedan nalazi na respiratoru. Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 16 novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno na području županije u samoizolaciji nalazi ukupno 214 osoba.

8:12 Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od virusa SARS-CoV-2. Od 38 testiranih osoba, svi su bili negativni na korona virus.

Tako je i nadalje broj trenutno aktivnih slučajeva na području županije – sedam. Od početka epidemije COVID-19 - 31 osoba je zaražena korona virusom. Od toga, sedmero je trenutno aktivno, dvadeset i tri osobe su se oporavile, a jedan muškarac je preminuo.

7:30 Od početka epidemije, ogroman posao u sprječavanju širenja zaraze rade epidemiolozi. Oni već mjesecima love kontakte zaraženih osoba. Rade i dan i noć. Naslušaju se svega. Više o njihovom poslu možete pročitati ovdje.