Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U Hrvatskoj 334 nova slučaja zaraze: Grad Zagreb ima 74 novooboljela, u Dubrovačko-neretvanskoj 28 novih

Milan Bandić
Milan Bandić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Milan Bandić Milan Bandić Foto: DNEVNIK.hr +0 Milan Bandić na koneferenciji zagrebačkog stožera Galerija 1/2 >>
U četvrtak je u Hrvatskoj ponovno postavljen crni rekord s 369 novih slučajeva zaraze i četiri preminule osobe.

* U četvrtak rekordnih 369 novooboljelih i četiri smrtna slučaja

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

* Nacionalni stožer donio dvije nove odluke

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

15:13 Virovitičko-podravska županija u posljednja 24 sata, bilježi četiri novozaražene osobe od virusa SARS-CoV-2.

Od toga dvije su maloljetnice (obje povezane sa svatovima iz kojih je već zaraženo 10 osoba do sada), jedna učenica osnovne, a jedna srednje škole, jedna studentica i jedan zdravstveni djelatnik. Svi oni imaju blage simptome bolesti COVID-19, dok je zdravstveni djelatnik asimptomatski, naglasili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

U posljednja 24 sata testirano je 125 osoba. Od navedenog, njih 115 je negativno, četvero je pozitivnih, za šestero se još čekaju rezultati. Dio testiranih je kontakt jednog zdravstvenog djelatnika i jedne pacijentice.

14:36 U Varaždinskoj županiji je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom. U dva slučaja radi se o bliskim kontaktima, o djeci koja su asimptomatska, u tri slučaja radi se o bliskim kontaktima prethodno zaraženih osoba srednje do starije životne dobi, izvor zaraze je nepoznat.

Još dva asimptomatska slučaja detektirana su kod radnika koji rade za inozemnu tvrtku, a testirani su zbog pojave koronavirusa unutar kolektiva. Sve novodetektirane COVID-19 pozitivne osobe za sada se liječe kod kuće.

Aktivnih slučaja je 66. Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno devet osoba od kojih jedna osoba u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu, a 57 osoba se liječi izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa. U mjeri samoizolacije trenutno je 280 osoba.

13:35 U prethodna 24sata jedna je osoba pozitivna u Međimimurskoj županiji

U prethodnom 24 satnom razdoblju od 11:00 sati 03.09.2020. do 11:00 sati 04.09.2020. uzeto je 74 uzorka, 8 nalaza negativno, ostalih 66 je u obradi.
Do sada je ukupno uzeto 4 115 uzorka, a trenutno je aktivnih 25 slučajeva.

13:15 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 12 muških i 12 ženskih osoba iz Dubrovnika (9 muških i 7 ženskih osoba ima epidemiološku vezu), 2 muške osobe iz Stona kojima je utvrđena epidemiološka veza te jedna muška osoba iz Slivna kojoj je također utvrđena epidemiološka veza. Zaražena je i jedna ženska osoba koja nema prebivalište na području naše županije. Od zaraženih osoba iz Dubrovnika, njih 8 se dovodi u vezu s jednom svadbom.

13:05 U protekla 24 sata su na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane dvije nove osobe zaražene koronavirusom  s prebivalištima na području općina Budinšćina i Đurmanec, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Radi se o poznatim kontaktima već oboljelih osoba. 

12:49 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, ojavio je županijski Stožer civilne zaštite. Petero novozaraženih osoba je s područja grada Bjelovara, a troje iz Daruvara. Jedna novozaražena osoba je zdravstveni djelatnik Opće bolnice Bjelovar.

12:15 Stožer civilne zaštite Karlovačke županije izvijestio je da je potvrđeno pet novih slučajeva zaraze, a riječ je o trojici muškaraca i dvjema ženama.

Troje novooboljelih je iz Slunja te po jedna osoba iz Karloca i jedna iz općine Plaški.

11:28 U Šibensko-kninskoj županiji 23 su novooboljele osobe pozitivne na koronavirus, izvijesti je Stožer.

Šestero novozaraženih je iz Drniša, petero iz Knina, po troje iz Šibenika i Vodica te po jedna novooboljela osoba iz Oklaja, Bilica i Kijeva. Tri zaražene osobe trenutačno borave na području Knina, a prebivalište im je drugdje. 

11:11 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 16 novih slučajeva zaraze, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Jedanaest novooboljelih je iz Slavonskog Broda, dvoje iz Donjih Andrijevaca te po jedna oboljela osoba iz općina Sibinj, Gornja Vrba i Vrpolje. 

11:04 Grad Zagreb ima 74 novooboljelih. Ukupno je 630 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, rečeno je na konferenciji za novinare Stožera Grada Zagreba. 

"Provedeno je 489 testiranja, zabilježena su 74 nova slučaja. 210 osoba stavljeno je u samoizolaciju. Od novozaraženih, 43 su kontakti s prethodno oboljelima. Imamo slučajave s maturalnih putovanja, 8 povezanih s maturalcem u Istri, jedan iz Dubrovnika, jedan slučaj moguće izloženost u teretani, a 8 je uvoz i BiH. Zaraženo je i pet policijskih službenika", rečeno je na konferenciji za novinare. 

10:39 Na području Zadarske županije 10 je novozaraženih osoba. Riječ je o osobama sa područja Zadra (3), Biograda (1), Benkovca (1), Vira (2), Poličnika (2) i Kali (1) i sve su kontakti s ranije oboljelim osobama.

Testirane osobe u Domu za stare i nemoćne Zadar negativne su na koronavirus, svi kontakti oboljelih su obrađeni i stavljeni pod nadzor, a testiranje će se nastaviti prema eventualnim pojavama simptoma. U Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitalizirano 20 bolesnika.

10:37 U Osječko-baranjskoj županiji šest je novooboljelih. Četiri osobe su s područja grada Osijeka, a po jedna iz općina Antunovac i Čepin. Trenutno je u KBC-u Osijek hospitalizirano 14 osoba oboljelih od koronavirusa, a i dalje je jedna osoba na respiratoru.

10:20 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 10 novih pozitivnih osoba, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Po dvije novooboljele osobe uz Vrbanje i Nušta te po jedna iz Cerića, Županje i Soljana. Tri novoobljele osobe borave izvan županije.

10:15 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata šest je novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Četvero oboljelih su s područja Otočca te po jedna iz Novalje i općine Brinje.

10:11 Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 105 novooboljelih osoba pozitivno na COVID-19, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima je 59 osoba iz Splita, 12 iz Kaštela, 10 iz Solina, pet iz Imotskog, četvero iz Podbablja, troje iz Trilja. Po dvije novoobljele osobe su iz Sinja i Hrvaca te po jedna iz Dugopolja, Hvara, Lovreća, Marine, Muća, Omiša, Prološca i Vrlike.

Od 105 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije, 31 osoba je kontakt prethodno oboljelih, dok je za ostale novooboljele epidemiološka obrada u tijeku.

Osim toga, splitski KBC izvijestio je da su u protekla 24 sata preminula dvojica muškaraca u dobi od 81 i 71 godine.

10:08 Zagrebačkoj županiji potvrđeno je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Četvero novooboljelih je iz Zaprešića, dvije su osobe iz Velike Gorice te po jedna iz Svete Nedelje, Dugog Sela te općina Bistra i Jakovlje.

Od 10 novooboljelih osoba, osmero su kontakti prethodno oboljelih. Jedan je slučaj povezan s ljetovanjem na obali, dok je za jednu osobu nepoznato gdje se zarazila.

10:02 "U posljednja 24 sata zabilježeno je 334 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2703. Među njima su 283 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 15 pacijenata. 


Jedna osoba je preminula.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 11428 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 195 preminulo, 8530 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 9042 osobe.

Do danas je ukupno testirano 183 912 osoba, od toga 4074 u posljednja 24 sata'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

9:04 U Primorsko-goranskoj županiji je 17 novozaraženih osoba. 15 je kontakata predhodno zaraženih osoba iz samoizolacije, sedmoro od njih su povezani sa žarištima - vjenčanja i plesnog okupljanja. Za dvoje se utvrđuje izvor zaraze. Četvero oboljelih je ozdravilo.

9:03 Na području Istarske županije ispitano je 342 uzorka brisa (240 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih su potvrđene tri novozaražene osobe. Sve osobe dolaze iz mjera samoizolacije.

Jedna osoba, državljanin Austrije testirana je iz administrativnih potreba i potvrđena je kao pozitivna. Izliječene su četiri osobe. Trenutno je 65 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 268 osoba.

8:57 Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su dva nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a riječ je o kontaktima ranije pozitivnih osoba.

Šest osoba je proglašeno zdravima, a u ovom trenutku je ukupno 26 aktivnih slučajeva. U kućnoj samoizolaciji se nalazi 110 osoba.

8:52 Na području Sisačko-moslavačke županije devet je novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom, priopćio je županijski Stožer.

Jedna oboljela osoba je iz Bosne i Hercegovine i privremeno boravi u Sisku zbog građevinskih radova, a jedna je osoba s područja Šibensko-kninske županije.

Od sedam osoba s područja županije, četvero ih je iz Dvora te po jedna iz Hrvatske Dubice, Gline i Majura.

8:26 U Požeško-slavonskoj županiji imaju šest novih slučajeva. Trenutno je aktivno 93 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), 89 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji, a četiri osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 266 osoba, a ukupno je testirano 6296 osoba.

Na posljednjem testiranju bilo je 73 uzoraka, od kojih je šest pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

7:24 Posljednje rekordne brojke novozaraženih u Hrvatskoj za Dnevnik Nove TV komentirala je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' Alemka Markotić. Kazala je da situacija postaje sve ozbiljnija. Više o tome doznajte ovdje.

7:18 Nacionalni stožer donio je u četvrtak dvije nove odluke. Jedna se odnosi na ograničenje kretanja korisnika domova za starije i ne moćne u Krapinsko-zagorskoj županiji. Druga odluka tiče se cijele Hrvatske, a riječ je o ponovnoj aktivaciji timova koji kontroliraju provođenje mjera za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi. Više detalja doznajte ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene