Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Stožer objavio podatke: U Hrvatskoj novih 219 slučajeva, preminulo sedam osoba. Pogledajte kakvo je stanje po županijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je potvrđeno novih 219 slučajeva zaraze koronavirusom, a sedam je osoba preminulo.

* U posljednja 24 sata 219 novooboljelih

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

* Sedam preminulih osoba

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

15:22 Na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 18 novih slučajeva zaraze bolesti COVID-19. Preminula je jedna osoba. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 13.515.

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici ''Dr. Josip Benčević'' hospitalizirana su ukupno 22 pacijenta, od čega su tri na respiratoru. U novogradiškoj Bolnici hospitalizirano je pet osoba.

13:42 Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 320 obrađenih testova devet je novooboljelih osoba. Iz Splita sedam, Podstrane i Postira po jedna osoba. Od ukupnog broja novooboljelih, tri osobe su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 971 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 82 pacijenta pozitivna na COVID u KBC-u Split, dok se njih 13 nalazi na respiratoru.

12:49 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su tri nove osobe pozitivne na koronavirus. Radi se o dvije osobe s područja Oroslavja i jednoj s područja Đurmanca.

Oporavilo se 27 osoba te trenutni broj aktivnih slučajeva iznosi 248. U samoizolaciji se nalaze 434 osobe. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 27 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, od kojih se pet nalazi na respiratoru.

12.29 U Vukovarsko-srijemskoj županiji potvrđena je jedna nova pozitivna osoba na COVID-19 (iz Vukovara). Preminula je jedna osoba. U protekla 24 sata testirano je 39 stanovnika. U samoizolaciji se na području županije nalazi 396 osoba.

12:28 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 370 slučajeva zaraze koronavirusom, 12 osoba je hospitalizirano, 358 stanovnika nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 650 osoba, a ukupno su testirane 59.943 osobe. Na posljednjem testiranju obrađeno je 14 uzoraka, od kojih je četvero pozitivnih.

12:25 Na području Osječko-baranjske županije obrađeno je 355 uzoraka, od kojih je 13 pozitivnih osoba (Osijek osam, Bizovac, Čepin, Draž, Đakovo i Petlovac po jedna). Hospitalizirano je 45 osoba (35 u KBC Osijek, 10 u OŽB Našice), od kojih su devetero na respiratoru, a 701 osoba je u samoizolaciji.

12:23 U Primorsko-goranskoj županiji je petero novooboljelih, a 63 ih je ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 510 uzoraka brisova, što znači da se udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka danas ponovno smanjio u odnosu na jučer, te iznosi 0,98 posto.

Broj aktivnih slučajeva bolesti COVID-19 na području PGŽ se tako danas značajno smanjio, i to za 58 osoba te iznosi 640. Četiri novooboljele osobe su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, te jedna iz Gorskog kotara.

11:58 Prema podacima HZJZ-a u Zagrebu je 87 novoobooljelih osoba.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 495 uzoraka, od kojih je 95 bilo pozitivno.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novoobolio je jedan korisnik. Zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod 18 učenika osnovnih i šest učenika srednjih škola izrečena mjera samoizolacije za 179 učenika osnovnih i 18 učenika srednjih škola.

11:53 ''U posljednja 24 sata zabilježeno je 219 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 8073. Među njima je 810 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 98 pacijenata. Preminulo je 7 osoba'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

11:30 U Međimurskoj županiji šest je novooboljelih osoba potvrđenih brzim antigenskim testom, dok PCR testiranjem nema evidentiranih pozitivnih nalaza.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 508 osoba te je evidentirano šest pozitivnih nalaza, što je 1,2 % od broja testiranih.

11:13 Na području Zagrebačke županije oboljelo je 79 osoba.

Zaraženo je 12 osoba iz Dugog Sela, 11 iz Vrbovca, deset iz Velike Gorice, po šest iz Svete Nedelje i Bistre, po pet iz Svetog Ivana Zeline i Dubrave, četiri iz Brdovca, tri iz Jastrebarskog, po dvije iz Samobora, Ivanić-Grada, Križa, Rugvice i Farkaševca te po jedna osoba iz Zaprešića, Klinča Sela, Stupnika, Preseke, Rakovca, Gradca i Bedenice.

11:12 Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena su dva nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, objavio je županijski Stožer civilne  zaštite. Jedna je osoba preminula.

Zaražene osobe su iz Karlovca i Duge Rese.

11:06 Od 92 osobe testirane u posljednja 24 sata 31 je pozitivna na koronavirus, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Udio pozitivnih u broju testiranih je 33,6 posto.

Šesnaest novozaraženih je iz Virovitice, petero iz Slatine, troje iz Suhopolja, po dvoje iz Špišić Bukovice i Pitomače te po jedna osoba iz Lukača, Sopja i Čađavice.

10:14 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije nitko nije obolio od bolesti COVID-19. Testiran je 81 uzorak.

10:12 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je da na području te županije nema novih slučajeva zaraze bolesti COVID-19.

Trenutno je aktivno 206 slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo je 35 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 17 pacijenata.

10:01 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 72 sata 31 je novooboljela osoba od COVID-a, a 24 osobe su izliječene.

12 novooboljelih je iz Senja, devet iz Gospića, četvero s područja Plitvičkih Jezera, troje iz Otočca, dvoje iz Novalje te jedna oboljela osoba s područja Vrhovina.

Iz ove su županije prošlog ponedjeljka, također za razdoblje od posljednja 72 sata, izvijestili o 17 novih slučajeva, što je gotovo dvostruko manje novooboljelih nego ovog vikenda.

9:58 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Obrađeno je 116 uzoraka.

Novooboljele su osobe s područja Župe dubrovačke i Dubrovnika.

9:55 Na području Zadarske županije četiri su nova slučaja zaraze koronavirusom, a testirana je 361 osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su tri osobe iz Zadra i jedna iz Benkovca. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirana su 22 pacijenta, među kojima ih je četvero na respiratoru.

8:54 Stožer civilne zaštite Istarske županije izvijestio je da su među 61 testiranim uzorkom evidentirana tri slučaja zaraze koronavirusom. Izliječene su 22 osobe.

8:39 Na području Varaždinske županije potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što su testirane 233 osobe, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

8:23 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Po jedna novozaražena osoba je iz Bjelovara, Grubišnog Polja, Garešnice i općine Veliki Grđevac.

8:08 U Sisačko-moslavačkoj županiji evidentirano je sedam novooboljelih osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Radi se o trima osobama s područja Novske i po jednoj iz Kutine, Popovače i Lekenika.

8:07 Od jutros je za zaposlenike u cijelom sustavu zdravstva za dolazak na radno mjesto potrebna digitalna COVID potvrda. Ministra Beroša na Rebru su dočekali prosvjednici.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene