Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Gdje je u Hrvatskoj najviše novozaraženih? U jednoj županiji zabilježeno 156 novih slučajeva

U posljednja 24 sata zabilježeno je 730 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2926. Među njima su 1222 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 99 pacijenata.

* Potvrđeno 730 novih slučajeva

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

* Preminulo 17 osoba

* Dosad 233.637 zaraženih

* Zabilježeno 5088 smrtnih slučajeva

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

13:40 U Splitsko-dalmatinskoj županiji je zabilježeno 156 novozaraženih od ukupno 882 obrađena testa. Preminule su dvije ženske osobe stare 83 i 85 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju.

Iz Splita je zaražena 72 osoba, iz Pučišća, Nrežišća, Selca, Tučepa, Zmijavaca, Podgore, Gradca, Dugopolja, Dugog Rata, Hvara, Komiže i Imotskog po jedna osoba, iz Kaštela 11, Makarske šest, Omiša 14, Sinja pet, Solina šest, Trilja četiri, iz Trogira, Dicma, Hrvaca, Lovreća, Muća, Podstrane i Vrgorca po dvoje, Baške Vode šestero te Klisa i Otoka troje.

Od ukupnog broja novooboljelih 98 osoba su kontakt prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1411 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 92 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se pet osoba nalazi na respiratoru.


11:08 Detalje s konferencije Nacionalnog stožera pogledajte OVDJE.

10:52 Na području Šibensko-kninske županije su 24 novooboljele osobe.
U šibenskoj bolnici liječi se 16 bolesnika, od kojih su dva na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 17 pacijenata. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutačno je 514 ljudi, izvijestili su iz Stožera Šibensko-kninske županije.

10:50 U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirano je 19 novozaraženih. Preminule su dvije osobe.

Zaraženi su s područja sljedećih gradova i općina: četvero iz Oroslavja, po troje iz Krapine i Pregrade, dvoje iz Klanjca te po jedan iz Donje Stubice, Zaboka, Budinščine, Huma na Sutli, Krapinskih Toplica, Mihovljana i Petrovskog.

U samoizolaciji je 675 osoba. Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalazi se 15 pacijenata. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se 32 pacijenta pozitivna na SARS CoV-2, od kojih je jedan na respiratoru.

10:47 U Karlovačkoj županiji je 26 novozaraženih virusom SARS-CoV-2 (PCR + antigensko testiranje). Zaraženih s područja grada Karlovca je 15, u Dugoj Resi jedan, u Bosiljevu dvoje, te po jedan u Draganiću i Slunju.

U bolnicama Karlovačke županije hospitalizirano je 30 COVID pozitivnih pacijenata (OB Ogulin - 9, OB Karlovac - 21). Ukupno je do sada iz bolnica Karlovačke županije otpušteno 618 COVID-19 bolesnika. Na respiratoru se nalazi troje COVID pozitivnih pacijenata. Ukupno su od početka pandemije u bolnicama Karlovačke županije preminula 273 COVID bolesnika. U samoizolaciji se u Karlovačkoj županiji nalazi 251 osoba, bez kršenja mjera.

10:43 U Varaždinskoj županiji je 27 novih slučajeva zaraze. Jedna je osoba preminula.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 285 uzoraka, od kojih je 151 zaprimljen preko COVID ambulante od simptomatskih pacijenata. Udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je 17 posto, a u svim testiranim uzorcima je devet posto. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin su 63 osobe s težom kliničkom slikom.

Od toga je 20 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, dvije osobe u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 32 osobe su u Klenovniku, od kojih je jedna na respiratoru, i devet u Novom Marofu.

10:27 U Zagrebačkoj županiji u protekla 24 sata zabilježeno je 30 novih slučajeva koronavirusa i trenutno je aktivno 430 slučajeva, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite. Najviše je novooboljelih na području Velike Gorice, gdje je evidentirano sedam novih slučajeva zaraze.

Na području cijele županije od jučer je ozdravilo 117 osoba. U svim školama oštećenima u potresu nastava se održava na daljinu dok se ne steknu uvjeti za siguran boravak učenika.

10:15 U Ličko-senjskoj županiji je 12 novooboljelih od ukupno 97 testiranih. Sedmero je oboljelih iz Gospića, troje iz Otočca te dvoje iz Donjeg Lapca, dok ih je petero izliječeno.

Dosad je ukupno oboljelo 2859 osoba, od čega su 64 aktivna slučaja, 104 osobe su preminule, a ukupno je izliječena 2691 osoba. Na liječenju na COVID odjelu OB-a Gospić trenutačno se nalazi 11 pacijenata. Aktivno je 268 mjera samoizolacije.

10:12 Na području Virovitičko- podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 45 uzoraka i utvrđen je jedan slučaj zaraze koronavirusom. Jedan je muškarac u dobi od 58 godina preminuo, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

U virovitičkoj Općoj bolnici na liječenju je 26 oboljelih od kojih su dvoje na respiratoru, a u osječkom KBC-u iz Virovitičko-podravske županije jedan. Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 3408 osoba, a 99 je preminulo.
 

10:02 U Međimurskoj županiji evidentirano je 30 pozitivnih slučajeva.  Broj pozitivnih u Međimurskoj županiji na današnji dan je 204. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticirali COVID-19 kod jedne osobe.

Ukupno je hospitalizirano 47 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19. U protekla 24 sata hospitalizirano je pet pacijenata.. Na invazivnoj respiraciji se nalazi se jedan pozitivan pacijent. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muškarac u dobi od 64 godine s dodatnim pridruženim bolestima, priopćio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

10:00 U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđen je 21 novi slučaj bolesti COVID-19. Preminula je jedna osoba koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti. Na bolničkom se liječenju trenutačno nalazi 37 osoba.

09:56 U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 33 novopozitivnih osoba na COVID-19, od čega su 23 pozitivne na PCR testiranju, a deset na brzom antigenom testu (deset osoba iz Vinkovaca, tri iz Vukovara, po dvoje iz Borova, Privlake, Starih Mikanovaca i Novih Mikanovaca te po jedna osoba iz Cerića, Drenovaca, Gunje, Iloka, Nijemaca, Nuštra, Otoka, Posavskih Podgajaca, Rokovaca, Starih Jankovaca, Trpine i Županje).

U samoizolaciji na području županije su 422 osobe. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 radnika iz sustava zdravstva (troje liječnika, 13 medicinskih sestara/tehničara, jedan drugi zdravstveni radnik i jedan nezdravstveni radnik).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je dvoje radnika. Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo četvero učenika, a oboljelih nastavnika nema. U samoizolaciji se nalaze dva nastavnika i 17 učenika.

09:35 U Primorsko-goranskoj županiji je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, što je 7,6 posto od utorka laboratorijski obrađenog 541 uzorka. Ozdravilo je 29 osoba i trenutačno je u PGŽ-u 519 aktivni slučaj. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a Rijeka, broj hospitaliziranih pacijenata u odnosu na jučer smanjen je za tri osobe te se na bolničkom liječenju nalazi 25 pacijenata, doznaje se od Županijskog stožera Civilne zaštite.

Na respiratoru više nema pacijenata, a već drugi dan zaredom nema preminulih. Udio liječenih od koronavirusa unutar ukupnog broja zaraženih u PGŽ-u i dalje ostaje relativno stabilan i iznosi 4,8 posto. Tijekom jučerašnjeg dana drugom dozom u PGŽ-u je procijepljeno ukupno 89 osoba - u domovima za starije i nemoćne 52, zdravstvenih djelatnika 21 te starijih osoba i kroničnih bolesnika 16.

09:20 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 35 je novih slučajeva zaraze koronavirusom (24 utvrđeno brzim antigenskim testom). Preminuo je jedan muškarac iz Dubrovnika. Radi se o 21 osobi iz Dubrovnika, šest iz Konavala, tri iz Metkovića, dvije iz Dubrovačkog primorja te po jednoj iz Blata, Ploča i Stona. Njih 25 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

U posljednja 24 sata obrađeno je 217 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 39 175 uzoraka. Izliječene su 24 osobe. U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirane su 22 osobe. Jedan pacijent zahtijeva intenzivnu skrb i na invazivnoj je ventilaciji.

U samoizolaciji je 805 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je sedam kršenja mjere samoizolacije (četiri kršenja utvrđeno na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 297 slučajeva kršenja samoizolacije (163 na graničnim prijelazima).

09:13 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 16 novozaraženih, šest osoba je iz Daruvara, četiri su iz Bjelovara, dva nova slučaja zabilježena su u Čazmi, a po jedna novozaražena osoba s područja je grada Garešnice te općina Nova Rača, Rovišće i Velika Pisanica.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutačno je na liječenju 40 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je njih dvoje na respiratoru. Na opservaciji je 14 pacijenata. U samoizolaciji je 369 osoba.

09:10 U Osječko-baranjskoj županiji je 25 novozaraženih koronavirusom od ukupno 343 testirane osobe. Preminula je jedna osoba u dobi od 80 godina. Šest novopozitivnih je s područja Osijeka, po tri Đakova i Našica, po dvije Belišća, Darde i Donjeg Miholjca, a po jedna iz Bilja, Bizovca, Đurđenovca, Erduta, Podgorača, Popovca i Valpova. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 22 pacijenta.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutačno nalaze 702 osobe. Policijski službenici proveli su 13 provjera osoba u samoizolaciji i po dojavi utvrdili kršenje samoizolacije u Osijeku, a na području Postaje granične policije Dalj utvrđeno je da su tri državljana Srbije kršila mjeru tranzita kroz Republiku Hrvatsku.

09:03 U Požeško-slavonskoj županiji je zabilježeno devet novooboljelih osoba. Aktivno je 84 slučajeva, od toga se 60 osoba nalazi u kućnoj izolaciji, a 24 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 158 osoba, a ukupno je testirano 27359 osoba.

08:58 U Istarskoj županiji osmero je novozaraženih. Ispitano je 292 uzoraka brisova na COVID-19. Za šest osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod jedne osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja Zagreba.

Izliječeno je devet osoba. Trenutačno je 51 aktivna COVID-19 pozitivna osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se njih 672. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 21 osoba, od toga ih je pet u respiracijskom centru.

08:50 U Zadarskoj županiji su 32 novozaražena, od toga ih je u Zadru najviše, njih 19, četiri su osobe iz Biograda na moru, a po jedan slučaj zabilježen je u općinama Benkovac, Nin, Galovac, Kali, Jasenice, Polača, Posedarje, Ražanac i u općini Sveti Filip i Jakov.

8:05 U Sisačko-moslavačkoj županiji 25 je novooboljelih, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o po osam stanovnika Siska i Popovače, četiri iz Petrinje, dvije iz Lekenika te po jednoj osobi s područja općine Martinska Ves, Gvozda i Kutine.

6:58 Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak nakon sastanka s predstavnicima AstraZenece otkrio je detalje sastanka, kao i kada bi rusko cjepivo moglo biti registrirano u Europskoj uniji. Poslao je i poruku prosvjednicima koji će se danas okupiti na glavnom zagrebačkom trgu. >> Opširnije.

  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene