Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Stižu vijesti lokalnih stožera: Dvije osobe preminule, osmero zaraženih u tri hrvatske županije i Gradu Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je 2096 oboljelih od koronavirusa. Ukupno je preminulo 79 osoba.

* 2096 oboljelih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* 79 osoba je preminulo

* Ozdravilo je 1489 osoba

Tijek događaja pratite u nastavku.

16:15 Na području Koprivničko-križevačke županije od jučer je zabilježen jedan novi slučaj oboljenja COVID-19 infekcijom, a riječ je o kontaktu ranije pozitivne osobe na koronavirus. Do sada je ukupno zabilježeno 70 slučajeva oboljenja te 18 osoba koje su izliječene od COVID-19 infekcije.

15:36 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji četvrti dan nema novozaraženih koronavirusom pa je ukupan broj oboljelih i dalje 112, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

15:00 U Hrvatskoj je u protekla 24 sata potvrđeno osam novih slučajeva zaraze, a još dvoje ljudi je umrlo, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer Civilne zaštite. Od osmero zaraženih dvoje je u Zagrebu, jedan u Splitsko-dalmatinskoj, tri u Osječko-baranjskoj i dva u Virovitičko-podravskoj županiji. Više o tome OVDJE. 

13:32 U Varaždinskoj županiji nema novozaraženih koronavirusom, a uoči druge faze popuštanja mjera načelnik Stožera civilne zaštite Robert Vugrin apelirao je u nedjelju na nastavak pridržavanja protuepidemijskih mjera. Dosad je na području županije oboljelo 46 osoba, a ozdravilo je njih 30.

12:29 U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19 te od ukupno trideset i dva pacijenta s područja županije preostalo je još pet pozitivnih pacijenata.

12:23 Na zagrebačkom području jedna je osoba pozitivna na koronavirus. U posljednja 24 sata testirano je 141 osoba. 

12:20 Prema izvješću KBC-a Split preminula je jedna ženska osoba starije životne dobi (96 godina). Osoba je bila korisnica doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Uz nekoliko teških kroničnih bolesti osoba je bila pozitivna i na covid infekciju, objavio je Stožer Splitsko-dalmatinske županije

Od ukupno 144 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije jedna je novooboljela osoba s područja Splita zaražena korona virusom. Novooboljela osoba je zdravstveni djelatnik KBC-a Split (medicinska sestra). U odnosu na jučerašnji dan još je 11 osoba izliječeno od korona virusa te je do sada ukupno izliječeno 289 osoba.

11:40 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 33. dan bez novooboljelih osoba, te od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe. U samoizolaciji se trenutno nalazi 321 osoba, 48 uzoraka je poslano na analizu, te ju ukupno testirano 478 osoba.

11:25 U Ličko senjskoj županiji petnaest dana nema novooboljelih od covida 19, a danas je prvi dan da nema ni suspektnih na tu bolest te nije uzet ni jedan bris za laboratorijsko testiranje, izvijestio je u nedjelju Stožer Civilne zaštite te županije.

11:08 Na području Zagrebačke županije nema novozaraženih, ali je jedna osoba preminula.

Do nedjelje je evidentirano 129 osoba kojima je potvrđen koronavirus. Izliječene su još tri osobe.

11:03 Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije zabilježene su tri novopozitivne osobe. Testirano ih je 93. Svi novozaraženi su kontakti ranije oboljelih.

10:58 Zasad je stiglo šest rezultata testova osoba iz Karlovačke županije i svi su negativni. Čekaju se nalazi od ukupno 51 uzorka.

10:27 Još jedna osoba zaražena je u Kninu, objavio je Stožer Šibensko-kninske županije. Riječ je o pacijentu s područja Knina koji je obiteljski kontakt s ranije oboljelom osobom.

U toj je županiji ukupno 90 slučajeva zaraze, a dosad se oporavila 51 osoba.

10:02  Nakon 11 dana u nizu bez novozaraženih, Virovitičko-podravska županija je u nedjelju objavila da ima dvije nove osobe pozitivne na koronavirus. Ta županija sada ima devet oboljelih.

9:57 Stanje na području Zadarske županije i dalje je stabilno i nema novih slučajeva oboljelih od korona virusa. S današnjim danom ozdravile su 52 osobe.

9:56 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih osoba i dalje 40. Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti. 

9:20 Istarska županija ni u nedjelju nema novozaraženih. U posljednja 24 sata ispitan je 91 uzorak i svi su bili negativni.

Trenutno je na ispitivanju još 10 uzoraka brisa. Istra je u subotu bila druga hrvatska županija bez zaraženih stanovnika koronavirusom. 

9:17 Nema novih slučajeva zaraze ni u Primorsko-goranskoj županiji već 12. dan zaredom.

U toj je županiji trenutno 28 osoba pozitivno na koronavirus, a ozdravila su 42 pacijenta. 

9:04 Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je bez zabilježenih novih slučajeva oboljelih od COVIDA -19 i to sada već osamnaesti dan za redom. Od početka pandemije na području županije bilo je zaraženo 10 osoba, od kojih je 7 ozdravilo.

9:00 Udruga Glas poduzetnika usprotivila se neradnoj nedjelji. Kažu da ona neće utjecati samo na trgovinu nego i na druge djelatnosti. 

Više o tome ovdje.

8:45 Pola sata pauze između pacijenata, posebna zaštitna oprema... Samo su neka od novih pravila koja će vrijediti u stomatološkim ordinacijama. 

Kako će od ponedjeljka izgledati posjet zubaru, pogledajte ovdje.

8:30 Hrvatska čeka drugi krug popuštanja mjera. Među sustavima koji bi se trebali početi normalizirati je i zdravstveni. Ponovno će se pokrenuti operativni programi i dijagnostičko-terapijski postupci koji su bili odgođeni od polovice ožujka.

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je da će liste čekanja biti ažurirane, a svi bolesnici bit će obaviješteni o novim terminima. 

8:00 Nacionalni stožer u subotu je rekao kako su u zadnja 24 sata koronavirus potvrdili kod samo tri pacijenta. Trenutačno je potvrđeno 2088 oboljelih od koronavirusa. Preminulo je 77 osoba, a 1463 osobe su se oporavile.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene