Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U Hrvatskoj rekordnih 369 novih slučajeva: Virus ušao u međimurske jaslice, cijela grupa već osam dana u samoizolaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je danas zabilježen rekordan broj novooboljelih osoba - čak 369 novih slučajeva potvrđeno je u posljednja 24 sata. Preminule su tri osobe. Broj oboljelih od početka epidemije danas je prešao 11.000.

* S 369 novih slučajeva zabilježen novi rekordan broj novooboljelih

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

* Tri osobe preminule

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

15:33 U Međimurskoj županiji su dvije osobe pozitivne na SARS CoV 2 virus. Trenutno je aktivnih 26 slučajeva.

Od 26 aktivnih - jedna osoba je iz trećih zemalja na privremenom radu u RH s prebivalištem u Međimurskoj županiji, tri osobe s nepoznatom epidemiološkom anamnezom, sedam osoba koje su se vratile s vjerskog okupljanja/hodočašća, četiri osobe koje su kontakti potvrđenih slučajeva, pet osoba koje imaju prebivalište u našoj županiji ali su se zarazile izvan Županije, tri osobe koje su se vratile s ljetovanja te tri osobe koje su radnici u inozemstvu. U samoizolaciji se nalazi 247 osoba (oboljeli i njihovi kontakti).

15:06 Nakon preloške srednje škole, koronavirus probio se i u dječji vrtić u Goričanu. Kako pišu Međimurske novine, pozitivna je jedna teta koja je bila na svadbi van Međimurja. Testirao se i njen suprug no on je negativan na virus.

Shodno protokolu, promptno se reagiralo, teta je doma na bolovanju sa simptomima sličnim gripi, a njena cijela jaslička skupina u samoizolaciji i to već osam dana. Vijest je u javnost prodrla tek danas.

Na vlastiti zahtjev, prema riječima tamošnje ravnateljice, Ružice Horvat testirali su se svi zaposlenici vrtića i srećom, nitko nije pozitivan. Stoga, vrtić i dalje normalno radi.

14:30 U Varaždinskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. U dva slučaja se radi o bliskim obiteljskim kontaktima prethodno zaraženih osoba, a treći slučaj je uvezen iz Njemačke. Osobe su srednje životne dobi i za sada se liječe kod kuće.

Aktivnih slučajeva je 60. Jedna nova osoba je hospitalizirana pa se sada na bolničkom liječenju nalazi ukupno devet osoba, od kojih jedna u Zagrebu, a 51 osoba se liječi izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa. U mjeri samoizolacije trenutno je 280 osoba.

13:00 U protekla 24 sata evidentirano je šest novih slučajeva zaraze na području Krapinsko-zagorske županije, javio je županijski Stožer.

Dvije su novozaražene osobe s područja Općine Petrovsko i po jedna iz Krapine, Oroslavja, Huma na Sutli i jedna osoba koja se liječi izvan područja Krapinsko-zagorske županije

12:57 Dubrovačko-neretvanska županija u posljednja 24 sata ima 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zašite.

Zaraženo je petero muškaraca i četiri žene iz Dubrovnika, četvorica muškaraca iz Metkovića, muškarac i žena iz Konavala, muškarac iz osoba iz Stona te jedan iz Ploča. Zaražena je i jedna žena iz Dubrovačkog primorja te jedna iz Vela Luke.

12:31 U Karlovačkoj su županiji potvrđena dva nova slučaja zaraze, a riječ je o dvjema medicinskim sestrama Opće bolnice Karlovac, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Zasad su u samoizolaciji četiri doktora medicine, 15 medicinskih sestara i četiri nezdravstvena djelatnika. 

12:13 Šest je novih slučajeva zaraze na području Brodsko-posavske županije, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Dvije novooboljele osobe su s područja Slavonskog Broda te po jedna iz opcina Davor, Oriovac, Bebrina i Podcrkavlje.

11:50 U Zagrebačkoj županiji 18 je novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima četvero ih je iz Samobora, troje iz Dugog Sela, po dvoje iz Svete Nedelje, Jastrebarskog i Velike Gorice te po jedan novi slučaj s područja Zaprešića, Svetog Ivana Zeline, Jakovlja, Pušća i Stupnika.

Od 18 novooboljelih osoba, sedam slučajeva povezano je s ljetovanjem na obali, a sedmero su kontakti prethodno oboljelih. Jedan novooboljeli je povezan s boravkom u Bosni i Hercegovini, dok je za 3 slučaja nejasna epidemiološka anamneza.

11:28 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer.

Šestero novooboljelih je s područja Šibenika, četvero iz Knina te po jedna osoba iz Vodica, Ružića i Jezera. Četvero novozaraženih trenutačno borave na području Šibenika, a prebivalište im je drugdje. Riječ je o osobama mlađe, srednje i starije životne dobi i većina su kontakti već poznate oboljele osobe.

11:15 Zagrebački stožer objavio je da je na tom području novozaražene 79 osoba.

Među novooboljelima je pet osoba povezanih s Klinikom za psihijatriju ''Vrapče'' u kojoj je zaražen jedan medicinski tehničar i četvero pacijenata. Dvanaest je slučajeva zaraze uvezeno iz Bosne i Hercegovine, a dio je povezan i s godišnjim odmorima.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar'' Zvonimir Šostar rekao je da u Zagrebu nema žarišta zaraze.

11:00 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije sedam je novozaraženih osoba pozitivnih na koronavirus, javio je županijski Stožer civilne zaštite. Među novooboljelima je i jedno dijete, što je priv slučaj zaraze djeteta na području te županije.

Četiri novooboljele osobe su s iz Bjelovara te jedna iz općine Kapela. Jedna osoba ima prebivalište na području te županije, ali je testirana i liječi se izvan Bjelovarsko-bilogorske županije. Jedna osoba ima samo prebivalište na području grada Čazme, ali nije testirana i ne liječi se na području Bjelovarsko-bilogorske županije.  Među novooboljelima dvije osobe su kontakti ranije zaraženih osoba.

10:42 U Splitsko-dalmatinskoj županiji je potvrđeno 114 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer.

Iz Splita su 54 novooboljele osobe, osam je iz Solina, po sedmero iz Podbablja i Makarske, šestero iz Sinja, po dvoje iz Hvara, Imotskog, Klisa,  Podstrane, Prološca, Super i Trogira te po jedna novooboljela osoba iz Dugog Rata, Jelse, Marine, Okruga, Omiša, Otoka, Trilja, Muća, Tučepa i Vrgorca.

Od 114 novooboljelih osoba njih 36 su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuje.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su dvije osobe - muškarac u dobi od 57 godina i žena u dobi od 84 godine.

10:23 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osoba, priopćio je županijski Stožer. Oboljela osoba je s područja grada Novalje.

Također, zaraza koronavirusom potvrđena je i kod još jedne osobe iz druge županije koja je u izolaciji u privatnom smještaju na području Novalje.

10:21 Epidemiologinja Jelena Boneta rekla je za N1 da je u Zagrebu u posljednja 24 sata potvrđeno 79 novih slučajeva zaraze.

10:00 ''U posljednja 24 sata zabilježeno je 369 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2634. Među njima je 269 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 15 pacijenata.

Tri osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 11094 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 194 preminulo, 8266 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 8901 osoba.

Do danas je ukupno testirano 179 838 osoba, od toga 4492 u posljednja 24 sata'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

9:43 U Vukovarsko-srijemskoj županiji pet je novih pozitivnih osoba, izvijestio je županijski Stožer.

Novooboljele osobe su iz Vinkovaca, Ilače, Nuštra, Štitara i Bošnjaka.

9:40 U Zadarskoj županiji danas je 19 novooboljelih osoba, objavio je županijski Stožer.

Novooboljele osobe kontakti su ranije oboljelih. Devet novooboljelih je s područja Zadra, troje iz Biograda, po dvoje s Vira i Poličnika te po jedna novooboljela osoba iz Gračaca, Starigrada i Zemunika.

9:21 Na području Osječko-baranjske županije sedam je novooboljelih osoba, priopćio je županijski Stožer. 

Petero novooboljelih je s đakovačkog područja, a po jedna osoba iz Osijeka i Belog Manastira.

8:35 U Istri su potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Među novooboljelima je i dijete jedne privatne predškolske ustanove u Puli. Objekt je zatvoren, a osoblje i korisnici su stavljeni u mjeru samoizolacije.

8:32 Na području Virovitičko-podravske županije pet je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a riječ je o trima ženama i dvojici muškaraca, priopćio je županijski Stožer. Jedna novooboljela žena je hospitalizirana.

8:21 U Primorsko-goranskoj županiji danas je 15 novozaraženih. Petero su kontakti prethodno oboljelih osoba, a petero su povratnici s godišnjih odmora. Za još pet novooboljelih se još utvrđuje izvor zaraze.

8:20 Šest je novooboljelih na području Sisačko-moslavačke županije, izvijestio je županijski Stožer. Po dvoje novooboljelih je s područja Siska, Novske i Dvora.

8:06 U Požeško-slavonskoj županiji potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

7:27 Nakon što su nekoliko dana zabilježene nešto manje brojke novozaraženih, u srijedu je potvrđeno ukupno 311 novih slučajeva zaraze, a četiri su osobe preminule. Novi skok broja oboljelih u Dnevniku Nove TV komentirao je ravnatelj  HZJZ-a Krunoslav Capak. Otkrio je i na čemu se temelji optimizam i najavljeni smanjenje broja novih zaraženih. Više o tome doznajte ovdje.

7:24 Nakon Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske, Njemačka je na popis rizičnih županija stavila i Zadarsku županiju u kojoj trenutno  boravi 11 tisuća Njemaca. Osobe koje se u Njemačku vraćaju iz ovih područja moraju se nakon povratka testirati na COVID-19, a dok ne dobiju rezutlate testiranja moraju biti u samoizolaciji.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene