Koronavirusom je u Hrvatskoj od početka epidemije zaraženo više od 260.000 ljudi, a preminulo je 5838 osoba.


* Dosad 262.309 zaraženih

* Preminulo 5838 osoba

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

Vezani članci Omikron varijanta koronavirus, ilustracija Britanski znanstvenik tvrdi da se broj zaraženih omikronom svaka dva dana udvostručuje: ''Mislim da se već širi brže od delta soja'' Austrija Necijepljeni ostaju u lockdownu, ali im vlasti nude izbor: ''Možete izaći ako iskoristite priliku da se cijepite''

15:12 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 175 uzoraka, od čega je evidentirano 25 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 u Međimurskoj županiji, što je 14 % pozitivnih od broja testiranih. Broj pozitivnih u Međimurskoj županiji na današnji dan je 170.

Iz drugih županija javljeno je o četiri pozitivna slučaja osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji, epidemiolozi su na temelju kliničke slike dijagnosticirali SARS-CoV-2 kod jedne osobe, a obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentiran je jedan pozitivan slučaj.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 29 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2. U protekla 24 sata hospitalizirano je pet pacijenata, dva su otpuštena, a jedan je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih.

14:29 Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u četvrtak je izvijestio da je potvrđen 41 novi slučaj zaraze koronavirusom i da je jedna osoba umrla.

U Brodsko-posavskoj županiji od zaraze koronavirusom liječi se 170 osoba, od toga je 41 na bolničkom liječenju. Tri bolnička pacijenta pozitivna na koronavirus trebaju potporu respiratora. Mjerom samoizolacije u županiji obuhvaćeno je 665 ljudi.

14:01 Među 84 testirane osobe kod njih četvero detektiran je virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Novozaraženi dolaze s područja Virovitice (2) i Slatine (2). Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutačno je deset COVID pozitivnih pacijenata, dok se jedna osoba nalazi u KBC-u Osijek, trenutačno je na respiratoru. 

13:55 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata potvrđen je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestili su u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Najviše, odnosno po četiri novozaražene osobe, evidentirane su u općini Veliko Trgovišće te u gradu Pregradi. Oporavile su se 42 osobe te je trenutačni broj aktivnih slučajeva 190, a u samoizolaciji su 744 osobe.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana trenutačno je 30 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, među kojima nema osoba na respiratoru.

U posljednja 24 sata nije bilo novih preminulih pozitivnih na koronavirus, naveli su iz Stožera.

12:48 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1034 obrađena testa danas su 294 novooboljele osobe.

Od ukupnog broja novooboljelih 186 njih kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Na bolničkom liječenju nalazi se 112 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split, a 19 je pacijenata na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminula je žena u dobi od 93 godine koja nije bila državljanka Republike Hrvatske. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju.

12:39 U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata bilježe ukupno 115 novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 (PCR + antigensko). Na respiratoru se nalaze tri COVID pozitivna pacijenta. U posljednja 24 sata preminula je jedna COVID pozitivna osoba (OB Ogulin).

12:06 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 130 osoba oboljelo je od COVID infekcije.

Trenutačno je 427 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-a. U šibenskoj bolnici liječe se 24 bolesnika, od kojih su dva na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi jedan pacijent. 

Prema jučerašnjim podatcima, među aktivnim su slučajevima oboljenja i 54 učenika te 24 djelatnika (nastavnog i nenastavnog osoblja) osnovnih i srednjih škola s područja Šibensko-kninske županije, a 33 razredna odjela su u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutačno je 1891 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 315 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2.

11:30 Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade u četvrtak najavio je da će na konferenciji za medije Nacionalnog stožera u petak biti riječi o mjerama, uz naglasak na one o održavanju nastave. >> Opširnije

11:20 Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je kako ponovno raste broj hospitaliziranih te da je u većini sekvenciranih uzoraka potvrđen britanski soj koronavirusa. >> Opširnije

11:05 U Koprivničko-križevačkoj županiji u posljednja 24 sata evidentirano je devet novooboljelih od koronavirusa, dok je sedam osoba ozdravilo.

Na tom je području trenutačno 55 aktivnih slučajeva COVID-19, među kojima je i 12 pacijenata na bolničkom liječenju.

Od početka pojave virusa SARS-CoV-2 u Koprivničko-križevačkoj županiji COVID-19 potvrđen je kod 6259 stanovnika, a tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 120 testiranja.

11:00 Prema podacima HZJZ-a, ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu je 278.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar" obavljena su 1034 testiranja na SARS-CoV-2 i 209 je nalaza bilo pozitivno. 

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli djelatnici niti korisnici.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod 10 učenika i šest nastavnika osnovnih te 11 učenika i jednog nastavnika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 232 učenika osnovnih i 156 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 17 oboljelih. Trenutačno je u gradu Zagrebu 1368 aktivnih slučajeva.

10:46 Novih 145 osoba zaraženih koronavirusom bilježi Zagrebačka županija, a u posljednja 24 sata ozdravilo ih je 18, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Najviše osoba, njih 39, oboljelo je u Velikoj Gorici, 16 u Ivanić-Gradu, po 11 u Zaprešiću i Dugom Selu, deset u Jastrebarskom, devet u Samoboru, pet u Brdovcu, Jakovlju, Kloštar Ivaniću i Križu, četiri u Klinča Selu, po tri u Svetoj Nedelji, Bistri, Stupniku i Farkaševcu.

Dvije nove zaražene osobe imaju Vrbovec, Sveti Ivan Zelina, Brckovljani i Dubrava, a po jednu Luka, Pušća, Orle i Rugvica.

Mjera samoizolacije izrečena je učenicima dvaju razreda. U županiji su trenutačno aktivna 642 slučaja zaraze.

10:44 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 125 novih slučajeva zaraze koronavirusom (55 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 35 osoba iz Dubrovnika, 24 iz Metkovića, 19 iz Orebića, po osam iz Dubrovačkog primorja i Župe dubrovačke, šest iz Konavala, pet iz Korčule, četiri iz Ploča, po dvije s Mljeta, iz Opuzena, Pojezerja, Stona i Zažablja, po jednoj iz Kule Norinske i Vele Luke te četiri osobe koje nemaju prebivalište na području županije.

Preminula je jedna ženska osoba iz Orebića (rođ. 1933.)

U posljednja 24 sata obrađeno je 449 uzoraka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutačno je aktivno 819 slučajeva zaraze koronavirusom.

U OB-u Dubrovnik hospitalizirane su 73 osobe pozitivne na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri na invazivnoj, jedna na neinvazivnoj ventilaciji, a jedna na kisiku.

U samoizolaciji su 1443 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja mjere samoizolacije (četiri na granici)

10:41 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i ZJZ-u Osječko-baranjske županije u protekla 24 sata obrađeno je 388 uzoraka, od kojih su 54 bila pozitivna na koronavirus.

Najviše (23) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, četiri osobe su iz Bilja, po tri iz Donjeg Miholjca, Đakova i Našica, po dvije iz Erduta, Feričanaca, Valpova i Viljeva, a po jedna iz Antunovca, Belog Manastira, Belišća, Čepina, Darde, Đurđenovca, Ernestinova, Popovca, Semeljaca i Šodolovaca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 52 osobe oboljele od COVID-19, i to 38 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 14 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutačno nalazi 1137 osoba.

Policijski službenici proveli su 29 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili tri kršenja te mjere (na području Đurđenovca, Osijeka i Erduta). U 119 nadzora ugostiteljskih objekata nisu utvrdili kršenje mjera.

Od drugih postupanja policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu protiv državljanina Hrvatske s prebivalištem u Novom Sadu i državljanina Srbije koji su prilikom ulaska u Hrvatsku na MCGP Erdut predočili krivotvorene PCR testove.

10:37 U Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirano je 68 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 245, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 422.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 70 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je njih 37 smješteno na lokaciji u Varaždinu, a 33 u Klenovniku. U jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru se nalazi osam pacijenata, a u posljednja 24 sata nema preminulih pozitivnih na COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 425 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 25 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 16 posto.

10:30 U posljednja 24 sata zabilježena su 1673 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 8407. Među njima je 1071 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 100 pacijenata. Preminulo je 10 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 262 309 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5838 preminulo, ukupno su se oporavile 248.064 osobe, od toga 856 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutačno 26.694 osobe. Do danas je ukupno testirana 1.503.437 osoba, od toga 8396 u posljednja 24 sata, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite. 

10:27 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 24 su novooboljele osobe od COVID-19, 21 osoba je izliječena te je jedna osoba preminula.

Osam je oboljelih osoba s područja Gospića, 13 iz Otočca, dvije iz Vrhovina te jedna iz Lovinca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih.

Na COVID odjelu OB-a Gospić preminuo je jedan muškarac (1954.) s područja Gospića.

Na liječenju na COVID odjelu OB-a Gospić trenutačno se nalazi 29 osoba. U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 115 osoba. Na području PU ličko-senjske aktivne su 492 mjere samoizolacije.

10:07 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata su 43 nove pozitivne osobe na COVID-19, od kojih je 39 pozitivno na PCR testiranju, a četiri na brzom antigenom testu (11 osoba iz Vinkovaca, sedam iz Vukovara, osam iz Jarmine, šest iz Županje, po dvije iz Borova, Ivankova, Markušice i Tovarnika te po jedna iz Otoka, Negoslavaca i Svinjarevaca). Preminulih nema.

Trenutačno su u županiji 24 osobe hospitalizirane zbog COVID-19. U protekla 24 sata testirana je 321 osoba. U samoizolaciji na području županije je 811 ljudi.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je dvoje radnika iz sustava zdravstva (1 medicinska sestra/tehničar i 1 nezdravstveni radnik). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je pet radnika (2 medicinske sestre/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 2 nezdravstvena radnika).

Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 13 nastavnika i 30 učenika. U samoizolaciji se nalazi 12 nastavnika i 377 učenika.

9:23 Tijekom protekla 24 sata u NZJZ-u Istarske županije ispitano je 267 uzoraka brisova na COVID-19. Potvrđeno je 9 novozaraženih osoba.

Trenutačno je 98 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1727 ljudi.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 50 osoba, a jedna se osoba nalazi u respiracijskom centru.

9:16Primorsko-goranskoj županiji su 272 novooboljele osobe. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 tako se danas povećao za 223 osobe, na 2212. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađen 941 uzorak.

Udio pozitivnih unutar broja laboratorijski obrađenih testova danas je niži u odnosu na jučer i iznosi 28,9 %.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a, na bolničkom se liječenju nalazi 87 bolesnika, od toga ih je osam na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana je u KBC-u, nažalost, preminulo dvoje ljudi od COVID-19. 

8:23 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je 15 novih slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Jedanaest novozaraženih osoba je iz Bjelovara, dvije iz Velikog Trojstva, a po jedna je osoba s područja Čazme i općine Šandrovac.

8:20 U Sisačko-moslavačkoj županiji 30 je novooboljelih osoba, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o 16 osoba iz Kuzina, sedam iz Siska, četiri iz Novske, dvije iz Lipovljana i jedna iz Petrinje.

7:52 U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem su testiranju obrađena 153 uzorka, od kojih je 17 novopozitivnih, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

U srijedu su u toj županiji potvrđena dva slučaja, a u utorak devet novooboljelih.

7:50 U Virovitičko-podravskoj županiji među 84 testirane osobe kod njih četvero detektirana je zaraza koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su dvije osobe iz Virovitice i dvije iz Slatine.

7:29 Načelnik nacionalnog stožera Davor Božinović najavio je u srijedu da će se početkom travnja donijeti nove mjere. "Početkom travnja donijet ćemo nove mjere, sredinom travnja nove, a o nama ovisi hoće li to biti samo produženje mjera ili nešto radikalnije", rekao je. >> Opširnije.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju