Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Lokalni stožeri: Sve manje županija bez novih slučajeva, zabrinjava stanje u jednom dalmatinskom gradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednja 24 sata zabilježeno je 118 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 552. Među njima je 209 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 13 pacijenata. Preminule su 4 osobe.

* Dosad 359.521 slučaja zaraze

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Ilustracija Kraj restrikcija Vlada objavila kraj epidemije: Pogledajte do kada morate izvaditi dokumente da vas ne kazne

* Preminule 8196 osobe

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

14:27 Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) i zagrebački Medicinski fakultet najavili su u petak kako po prvi puta u Zagrebu organiziraju cijepljenje bez naručivanja, a održat će se idući tjedan, 28., 29. i 30. lipnja u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar.

Termini cijepljenja su u ponedjeljak, 28. lipnja i utorak, 29. lipnja od 9 do 15 sati, a u srijedu, 30. lipnja, dvokratno od 8:30 do 11 sati te od 16 do 19 sati.

HZJZ u priopćenju ističe kako će se cijepljenje održati na adresi Rockefellerova 4, a cijepit će se samo prvom dozom i to cjepivom Pfizer.

Cijepljenje je predviđeno isključivo za građane koji imaju osiguranje HZZO-a (MBO) pa je na cijepljenje potrebno ponijeti važeću osobnu iskaznicu i važeću zdravstvenu iskaznicu.

Zbog vremenskih uvjeta, mole se građani starije životne dobi i oni s kroničnim bolestima da na cijepljenje dođu u ranijem terminu, dok mlađe osobe mogu doći pred kraj navedenih termina kao što je navedeno u rasporedu, savjetuje HZJZ.

U ponedjeljak, 28. lipnja. i utorak, 29. lipnja cijepljenje je organizirano od 9 do 15 sati. Od 9 do 11 sati, cijepit će se osobe u dobi 65 i više godina te osobe s kroničnim bolestima. U terminu od 11 do 13 sati, osobe u dobi 40 i više, a od 13 do 15 sati na redu su mlađi od 40 godina.

U srijedu, 30. lipnja cijepit će se dvokratno, od 8:30 do 11 sati te od 16 do 19 sati.

U razdoblju od 8:30 do 11 sati, cijepit će se osobe u dobi 65 i više godina te osobe s kroničnim bolestima. Od 16 do 17 sati, mlađi od 40 godina, a u terminu od 17 do 19 sati cijepit će se osobe u dobi 40 i više godina.

14:12 Prema podacima HZJZ-a u Zagrebu je 10 novooboljelih osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 68.672, što je 19 osoba više, nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obrađeno je 289 uzoraka, od kojih je pet bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali osam novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za pet osoba.

Od osam obrađenih pozitivnih osoba, četiri su za sada negativne epidemiološke anamneze, tri su kontakt COVID + osoba, a jedna je osoba korisnik ustanove socijalne skrbi.
U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.

13:43 Iz Koprivničko-križevačke županije pozivaju sve zainteresirane odrasle osobe s boravištem ili prebivalištem u toj županiji, a koje do sada nisu cijepljene protiv COVID-19 bolesti, da slobodno pristupe cijepljenju bez zakazanog termina.

Cijepljenje će se održati u nedjelju 27. lipnja od 8 do 13 sati u Športskoj dvorani Srednje škole Koprivnica (kod Podravke). Cijepit će se cjepivom Pfizer, a na cijepljenje je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu HZZO-a.

11:59 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 518 obrađenih testova danas su 3 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 2 i Kaštela 1 osoba. Od ukupnog broja novooboljelih 2 osobe su kontakti prethodno oboljelih osoba.

Ukupno 487 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalaze se 24 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se 2 osobe nalaze na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je jedna ženska osoba stara 82 godine. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju.

11:42 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije sedam osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije.

Trenutno je 38 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se šest osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.
Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 275 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 96 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

11:36 U Varaždinskoj županiji jučer su evidentirana četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, dok su se tri osobe oporavile. Testirano je 167 osoba.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 30 osoba, od kojih su dvije osobe u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru.

U organizaciji Sveučilišnog studentskog zbora i Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije u srijedu je organizirano cijepljenje studenata i zaposlenika u Studentskom domu u Varaždinu.

Na punktu u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu danas je na rasporedu cijepljenje građana koji su prvom dozom Pfizera cijepljeni 14. svibnja. Sutra od 8 do 13 sati mogu se doći cijepiti svi zainteresirani građani bez prethodnog naručivanja, a također će se primjenjivati cjepivo Pfizer.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Varaždinskoj županiji je do 24. lipnja prvom dozom cijepljeno 65.153 građana ili 39,3 posto ukupnog stanovništva, a s obje doze 38.992 građana ili 23,7 posto stanovništva županije. Dosad je primijenjeno 104.145 doza cjepiva.

Gleda li se odraslo stanovništvo, prvom dozom cijepljeno je 47,4 posto odraslog stanovništva, a s obje doze 28,5 posto.

11:27 Međimurje u petak ima 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 48 posto stanovništva starijeg od 18 godina cijepljeno je barem jednom dozom, rečeno je konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Načelnik stožera Josip Grivec rekao je da su u toj županiji drugi u Hrvatskoj po procijepljenosti te pozvao građane na cijepljenje.

"Moramo spriječiti širenje zaraze i osigurati vraćanje na što normalniji život", poručio je Grivec.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Marina Payerl-Pal kazala je da su do sada u Međimurju provedene 34 velike akcije cijepljenja.

"Prvom dozom cijepljeno je 38,2 posto u odnosu na ukupno stanovništvo, odnosno 47,9 posto starijeg od 18 godina", rekla je Payerl-Pal dodavši da su s drugom dozom prešli 30 posto cijepljenih, što je iznad prosjeka Hrvatske.

Napomenula je da se u Zavodu građani mogu cijepiti i bez najave.

U Županijskoj bolnici je 12 hospitaliziranih, jedan je pacijent primljen u posljednja 24 sata, a dva su otpuštena.

11:26 U posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo obrađeno je147 uzoraka od kojih nijedan nije bio pozitivan na koronavirus, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Iz Stožera ističu kako je posljednji dan bez novopozitivnih na području županije bio 5. kolovoza 2020. godine, te da je prvi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen 14. ožujka 2020. godine.

Na bolničkom liječenju u KBC-u i Općoj županijskoj bolnici Našice je sedam osoba oboljelih od covida-19. Na području županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 243 osobe, priopćeno je.

11:25 Na području Primorsko-goranske županije u proteklih 24 sata je 15 novooboljelih od COVIDA-19, a 10 osoba je ozdravilo izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Novooboljeli su mlađe osobe, od kojih je osmero iz skupine radno aktivne populacije, javio je Stožer.

Laboratorijski su obrađena 413 uzorka, pozitivnih je bilo 3,6 posto, a u županiji su sad aktivna 82 slučaja bolesti covid-19.

Na liječenju od covid infekcije u Kliničkom bolničkom centru Rijeka je još osmero pacijenata.

10:49 Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata nema novooboljelih od COVIDA-19, a ozdravile su četiri osobe, priopćeno je u petak iz Županijskog stožera civilne zaštite.

Posljednji datum bez novooboljelih Zagrebačka županija bilježila je 10. kolovoza 2020., dodaju se iz Stožera.

Trenutno je u Zagrebačkoj županiji aktivno 45 slučaja covid infekcije.

Od početka pandemije u Hrvatskoj evidentirane su 30.354 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječene su 30.234 osobe, a 75 osoba je umrlo.

Također, u svih osam ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije ustrojeni su posebni timovi za cijepljenje koji će raditi u ambulantama posebnog dežurstva te će cijepiti sve zainteresirane stanovnike Zagrebačke županije protiv COVID-19.

Tako će svi stanovnici koji se žele cijepiti, osim kod svojih liječnika obiteljske medicine, moći to napraviti i u ambulantama posebnog dežurstva uz prethodnu telefonsku najavu.

10:48 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u proteklih 24 sata sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok su se oporavile četiri osobe, izvijestio je u petak županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je šest osoba, i to šest iz Metkovića i jedna iz Slivnog. Oporavile su se tri osobe iz Metkovića i jedna iz Ploča.

U posljednja 24 sata obrađen je 365 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 82 455.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirane su dvije osobe pozitivne na koronavirus.

10:43 U posljednja 24 sata zabilježeno je 118 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 552.

Među njima je 209 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 13 pacijenata.

Preminule su 4 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježena 359.521 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 8196 preminulo, ukupno su se oporavile 350 773 osobe od toga 104 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 3643 osobe.

Do danas je ukupno testirano 2.128.519 osoba, od toga 4009 u posljednja 24 sata.

Zaključno s 24. lipnja utrošena je 2.468.051 doza cjepiva. Dosad su 1.467.772 osobe cijepljene s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 1.000.279 primilo obje doze. Na dan 24. lipnja utrošeno je 43.356 doza cjepiva.

10:40 Jedan muškarac iz Špišić Bukovice, od 38 testiranih, pozitivan je na virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Na bolničkom liječenju je ukupno 5 pacijenta, njih četvero je u Općoj bolnici Virovitica, a jedan u KBC-u Rebro. Od početka epidemije koronavirusa, s područja VPŽ, virusom SARS-CoV-2, zarazilo se je 4.116 osoba. Nažalost, 142 ljudi je preminula od posljedica infekcije COVIDOM-19. 

10:39 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-19, jedna osoba je izliječena.
Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 4617 osoba od čega je 6 aktivnih slučaja, 159 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 4452 osobe.

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno su hospitalizirane 2 oboljele osobe.

U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 29 osoba.

10:33 U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata, 7 su slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 (PCR+antigensko testiranje), nije bilo preminulih COVID pozitivnih osoba, a 81 osoba je u samoizolaciji.

S područja Karlovačke županije u posljednja 24 sata od ukupno 64 testiranih osoba, 3 su slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 (PCR): Netretić 3. U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji putem brzog testa od ukupno 74 testiranih osoba, 4 su slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 (antigenski): Slunj 4.

Na bolničkom liječenju na COVID odjelima trenutno se nalazi 9 osoba. Na respiratoru se nalazi 1 COVID pozitivna osoba.

10:30 U Zadarskoj županiji 40 je novozaraženih osoba od koronavirusa, a izolaciju provode na području gradova Zadar (27), Benkovac (1) te općina Galovac (1), Poličnik (2), Posedarje (1), Privlaka (1), Sukošan (3), Sv. Filip i Jakov (1) te Vrsi (3).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 317 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 639 stanovnika, a trenutno je 183 aktivnih slučaja koronavirusne bolesti na području Zadarske županije.

Na COVID odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 11 pacijenata, a nitko nije na respiratoru.

"Odlična je vijest da nakon duljeg vremena nemamo pacijenata na respiratoru, ali to ne znači da se smijemo opustiti. Štoviše, apeliram na naše sugrađane na maksimalnu ozbiljnost jer očito je došlo do kolektivnog opuštanja koje je dovelo do povećanja broja zaraženih. Opća bolnica Zadar i dalje je u pripravnosti i s obzirom na povećani broj pozitivnih očekujemo porast broja hospitaliziranih kroz nekoliko dana. Jedina mjera koja je učinkovita u borbi s koronavirusom je cijepljenje stoga pozivam naše sugrađane koji to još nisu učinili da se što prije cijepe. Usporedno s tim važno je nastaviti s pridržavanjem epidemioloških mjera, jer moramo biti svjesni da bi daljnje povećanje broja zaraženih moglo utjecati na turističku sezonu", poručio je ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina.

9:48 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su 4 nove pozitivne osobe na COVID-19, od kojih su 4 pozitivne na PCR testiranju, a 0 na brzom antigenom testu (2 osobe iz Nuštra, te po 1 osoba iz Vinkovaca i Otoka). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 12.381, od kojih je 12.030 izliječenih, a ukupno su preminule 254 osobe. Trenutno je u županiji 13 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 135 osoba, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 72875. U samoizolaciji na području županije je 219 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji su pozitivna 2 radnika iz sustava zdravstva (1 liječnik, 1 medicinska sestra/tehničar). U samoizolaciji iz sustava zdravstva nema zdravstvenih radnika.

9:38 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije javio je kako su zabilježena četiri nova slučaja bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 11 slučaja bolesti COVID-19, ozdravile su tri osobe, a na bolničkom se liječenju trenutno nalaze tri osobe.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području ove županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 8178 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana izuzeto su 24 uzoraka sa sumnjom na SARS-CoV- 2 virus.

9:26 Europski centar za sprječavanje i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je novu epidemiološku kartu Europe.

Više o tome čitajte OVDJE

9:20 Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 169 uzoraka briseva na COVID-19, a potvrđene su 2 novozaražene osobe.

U mjerama samoizolacije nalaze se 163 osobe.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 4 osobe.

8:38 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

Novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara.

U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju 2 pacijenta zaražena koronavirusom, na respiratoru nema pacijenata.
Na opservaciji je 7 pacijenata.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 77 osoba.

8:16 U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, dvije su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Radi se o jednoj osobi s područja grada Kutine i jednoj osobi s područja grada Novske.

7:25 Procijepljenost ovih dana zadaje najviše glavobolje državi. Spominjali smo je kao glavni adut za turističku sezonu, ali smo ispod europskog prosjeka.

Ne zato što nema cjepiva, nego zato što ga nema tko primiti. Ekipa Dnevnika Nove TV provjerila je zato kako su neke zemlje motivirale svoje građane na cijepljenje. >Opširnije

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene