Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

U Hrvatskoj u zadnja 24 sata jedan novooboljeli, nema preminulih. Smanjuje se i broj aktivnih slučajeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 1, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2244. Novooboljeli je iz Zagrebačke županije, objavio je Nacionalni stožer.

* 2244 oboljelih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* 2027 ozdravilo

* 99 preminulih

* 118 aktivnih slučajeva

Tijek događaja pratite u nastavku.

14:00 Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 1, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2244. Novooboljeli je iz Zagrebačke županije, objavio je Nacionalni stožer.

Do sada je testirano 61482 osoba, od toga 618 u posljednja 24 sata.

Na respiratoru je 6 pacijenata.

Ukupan broj ozdravljenih je 2027.

Ukupan broj preminulih je 99.

12:54 Na području Krapinsko-zagorske županije već 26 dana nema novooboljelih od COVID-a 19. U protekla 24 sata testirano je 36 uzoraka, od kojih su 33 negativna, dok se za još 3 čekaju rezultati nalaza.

12:13 Danas na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19. Na županijskom području još su tri pacijenta koja boluju od ove zarazne bolesti.

12:05 U Gradu Zagrebu je epidemiološka situacija zadovoljavajuća. Nema novooboljelih, ali nema ni ozdravljenih. Jučer je testirano 210 ljudi, rečeno je na konferenciji za novinare zagrebačkog stožera.

11:39 Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 127 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Na području te županije do sada je izliječeno 460 osoba. 19 osoba je hospitalizirano. 6 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji. 4 osobe su na respiratoru i to 3 iz Splitsko-dalmatinske županije i 1 iz Šibensko-kninske županije.

11:15 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije do nedjelje, 24.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o jednoj osobi više kojoj potvrđen COVID-19, ali je i jedna osoba više izliječena. Do sada je ukupno izliječena 121 osoba, a četiri su preminule.

11:13 U Primorsko-goranskoj županiji nema novooboljelih, a jedna osoba je ozdravila.

10:45 Danas nema novooboljelih osoba od COVID-19 u Šibensko-kninskoj županiji. Ovo je jedanaesti dan u kontinuitetu bez novozaraženih na području  županije. Još se četiri pacijenta oporavljaju od bolesti, od kojih se jedan liječi u KBC Split a ostali su na kućnoj njezi.

10:38 Ličko-senjska županija i dalje je korona-free zona, 36. dan za redom nema novooboljelih osoba. Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

U posljednja 24h provedeno je dodatno testiranje nad jednom osobom, ukupno se čeka 14 rezultata testiranja. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 446 osoba.

10:19 Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije na tom području nema novooboljelih osoba od koronavirusa, a broj ozdravljenih je i dalje 85. U posljednja dva dana testirane su 63 osobe, a od početka epidemije ukupno 2666 uzoraka.

U samoizolaciji su 4 osobe, a aktivni nadzor završio je za 3865 osobe.

10:15 U Karlovačkoj županiji jučer je testirano 50 osoba. Svi nalazi pristigli su negativni. Danas će biti testirano oko 30 osoba kroz drive in.
Pod mjerama samoizolacije nema niti jedne osobe.

9:46 Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek testiran je 91 uzorak, a u Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije 68. Svih 159 testiranih osoba imali su negativan nalaz na koronavirus. Na Klinici za infektologiju KBC-a Osijek i dalje je hospitalizirana samo jedna oboljela osoba, a na respiratoru nema pacijenata pozitivnih na koronavirus. 12 pacijenata nalazi se na kućnom liječenju.

9:11 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i nakon jučerašnjeg dana nema novozaraženih koronavirusom. Jučer je testirano 9 osoba i svi su testovi negativni. To je već 39. dan da u toj županiji nije zabilježen novi slučaj zaraze.

9:00 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 41, od čega je 40 izliječenih.

8:56 U Istarskoj županiji i dalje nema novozaraženih koronavirusom. Unutar 24 sata ispitano je 106 uzoraka, svi su negativni, nema novooboljelih. 

8:50 Već puna 22 dana na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od COVID-a 19, javljaju iz tamošnjeg stožera.

8:10 Učenici se i prije jeseni vraćaju u školske klupe. Nakon što su u prvom pokušaju škole ostale prazne, u ponedjeljak je, poručili su epidemiolozi, ministrica Blaženka Divjak i premijer Andrej Plenković, sigurno slati djecu u škole. No roditelji će morati nabaviti jednu posebnu bilježnicu u koju će upisivati temperaturu djeteta.

8:05 Balearski otoci u Španjolskoj gube zbog epidemije koronavirusa inozemne goste u nautičkom turizmu koji s jedrilicama odlaze u Hrvatsku gdje nema strogih mjera za suzbijanje zaraze, pišu u subotu španjolske novine El Mundo.

8:00 Dvama nastupima u subotu na Labuđem otoku Zagrebačka filharmonija počela je ciklus koncerata u Zoološkom vrtu grada Zagreba, a riječ je o prvom koncertu u Zagrebu nakon popuštanja mjera uvedenih zbog epidemije koronavirusa, izvijestili su iz Zoološkog vrta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene