Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Velik porast broja zaraženih u Hrvatskoj: Imamo 30 novih slučajeva, Stožer otkrio u kojim dijelovima zemlje ima najviše novooboljelih

Ministar Beroš
Ministar Beroš DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministar Beroš Galerija 1/1 >>
U Hrvatskoj je dosad potvrđeno 2366 slučajeva zaraze koronavirusom. Novo žarište pojavilo se u đakovačkom samostanu u kojem je zaraženo 10 časnih sestara. Dvanaest novozaraženih potvrđeno je i u Zagrebu.

* Dosad zaraženo 2366 osoba

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

* Ozdravile 2142 osobe

* Na liječenju 87 ljudi

* 107 smrtnih slučajeva

Tijek događanja iz minute u minutu pratite u nastavku.

23:30 Ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, dr. Zvonimir Šostar kazao za Jutarnji list da će gradski epidemiolozi vjerojatno zagrebačkom stožeru civilne zaštite predložiti obvezno nošenje zaštitnih maski u tramvajima i autobusima. Njihovo nenošenje ne bi se kažnjavalo, ali bez njih ne bi bilo moguće ući u javni prijevoz.

21:30 Nema novozaraženih u Zadru. U dva dana ukupno je testirano 164 uzoraka, a od nedjelje ukupno 186. Pod aktivnim nadzorom su 123 osobe .

13:50 Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24-satnom razdoblju je 30, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2366, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite

Prema njihovim podacima, jedna novooboljela osoba je iz Istarske županije i jedna iz Brodsko-posavske županije. Dvije novooboljele osobe su iz Dubrovačko-neretvanske županije i dvije iz Zagrebačke županije. Dvanaest ih je iz Grada Zagreba te 12 iz Osječko-baranjske županije.

Na bolničkom liječenju je 16 ljudi, a niti jedan pacijent nije na respiratoru. Ukupno su dosad ozdravile 2142 osobe, a preminulo je 107 ljudi.

13:40 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u obradi je 109 uzoraka, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. U samoizolaciji se nalaze 33 osobe.

13:20 ''Svjesni smo činjenice da je novo žarište u Đakovu. Prema mojim saznanjima, imamo 30 novooboljelih u Hrvatskoj. To ukazuje na potrebu da budemo oprezni, ali ne znači da je epidemiološka situacija značajno pogoršana. Rast još uvijek nije eksponencijalan'', rekao je ministar zdravstva Vili Beroš, koji je u Splitu posjetio KBC Split.

Na pitanje je li došlo do propusta u organizaciji teniskog turnira u Zadru, Beroš je istaknuo da se ''organizator turnira obratio HZJZ-u s upitom može li organizirati turnir''. ''S obzirom na to da je turnir na otvorenom, dano je dopuštenje uz upozorenje na pridržavanje epidemioloških mjera. Toliko o odgovornosti organizatora'', rekao je.

Dodao je da ''smo se malo opustili kao narod''. ''Ovo je dobra lekcija koju moramo naučiti'', kazao je Beroš. Dodao je da ne vjeruje da je ovo drugi val. ''Da bi se nešto nazvalo drugim valom, potreban je diskontinuitet u epidemiji. U našem okruženju nigdje nije epidemija prekinuta, pa da onda imamo drugi val. Njega je za očekivati u devetom mjesecu'', poručio je.

13:09 Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije objavio je da se još pet radnika Đuro Đaković Montaže vraća iz Švedske. Poručuju da će se ubrzo razraditi protokol njihova povratka, po sličnom modelu kako je to učinjeno i ranije.

13:00 Deset časnih sestara zaraženo koronavirusom u Đakovu simptome je razvilo nedjelju, a čak 180 sestara u samostanu je u samoizolaciji. Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić rekao je na konferenciji za medije da su časne sestre dobro, ali su zabrinute za zdravlje zaraženih sestara. Više o tome pročitajte ovdje.

12:49 Zadarski Zavod za javno zdravstvo potvrdio je da je svih 28 uzoraka testiranih danas ujutro negativno na koronavirus, a ukupno je 98 osoba u samoizolaciji.

12:12 Na području Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je ukupno 12 novih slučajeva zaraze, a u posljednjih nekoliko dana potvrđene su 23 novooboljele osobe, izvijestio je na konferenciji za medije županijski Stožer civilne zaštite. Više o tome doznajte ovdje.

12:10 Nalazi svih sedam osoba iz Košarkaškog kluba Zadar pokazali su da su svi testirani negativni na koronavirus, objavio je Klub. Košarkaši su se testirali nakon što su prošlog četvrtka ugostili tenisače Adria Toura u prijateljskoj utakmici.

12:08 Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, nema novooboljelih osoba na tom području i niti jedna osoba nije na liječenju u KBC-u Split, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. U samoizolaciji na području županije je 136 osoba.

11:29 Na području Zagrebačke županije potvrđena su dva nova slučaja zaraze, a ukupno je dosad potvrđeno 138 pozitivnih osoba u toj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:04 U Karlovačkoj županiji jučer je testirano 11 osoba i svi pristigli nalazi su negativni, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Tijekom današnjeg dana bit će testirano još petero ljudi, a rezultati se očekuju u poslijepodnevnim satima. Sve testirane osobe vezane su uz teniski turnir u Zadru. Riječ je o desetero djece i šest odraslih osoba.

10:44 U Zagrebu je 12 novozaraženih koronavirusom, izjavio je Hini Zvonimir Šostar. Tako sada Zagreb ukupno broji 49 aktivnih slučajeva zaraze, a samoizolacija je u protekla dva tjedna određena za ukupno 451 osobu, od toga jučer za njih 82. Rekao je i da je u zagrebačkom Domu sportova i dalje jedna zaražena osoba, a u osnovnoj školi koju je pohađao oboljeli dječak sva su djeca negativna. Na koronavirus su testirana i sva djeca koja su bila na dječjem rođendanu gdje je bio taj oboljeli dječak i sva su negativna, osim oca jednog djeteta koji ima koronu.

10:16 U Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a pod mjerama nadzora je 16 osoba, od čega ih je 11 povezano s teniskim turnirom u Zadru, javio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:09 Koronavirus se pojavio u samostanu Milosrdnih sestara svetog Križa, u kojemu je zaraženo deset časnih sestara. Više o tome doznajte ovdje.

8:51 U Istarskoj županiji potvrđene su tri osobe pozitivne na koronavirus, a riječ je o uvezenim slučajevima, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. 

Jedna je osoba strani državljanin, turist iz Republike Srbije koji je ostvario kontakt s pozitivnom osobom u Beogradu. Turist se trenutačno nalazi u privatnom smještaju, a posredstvom HZJZ-a i IHR sustava dogovara se povratak u matičnu zemlju, poručuju iz županijskog Stožera.

Druge dvije osobe zarazile su se tijekom boravka u BiH, točnije na području Živinice.

8:12 Iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije izvješćuju da su svi sinoć testirani uzorci negativni na koronavirus. Tijekom jučerašnjeg dana ukupno su testirana 82 uzorka, a 81 osoba je u samoizolaciji. 

Alan Medić, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar, rekao je u da je u ponedjeljak tijekom dana testirano 50 osoba, a do večeri su se još čekali rezultati testiranja za 24 osobe.

7:31 Turisti su počeli stizati u Hrvatsku i puniti apartmane i hotele diljem zemlje, no povećava se i broj zaraženih koronavirusom. Provjerili smo kako pomiriti zaradu od turizma i s očuvanjem zdravlja turista i domaćih gostiju. Više o tome pročitajte ovdje.

7:24 Na koronavirus je pozitivan srpski tenisač Viktor Troicki, koji je sudjelovao na turniru Eastern European Championship u Beogradu, ali se s njega povukao zbog ozljede. Troicki je prije desetak dana igrao s Novakom Đokovićem na turniru Adria Tour u Beogradu. Više o tome doznajte ovdje.

Finale Adria Toura otkazano je nakon što je otkriveno da je tenisač Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus.

7:13 Nakon što su ponovno uvedene mjere za domove za starije i nemoćne u Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj, Splitsko-dalmatinskoj i Osječko-baranjskoj županiji, Zadarskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji, iz Nacionalnog stožera poručuju da će se odluke o mjerama mijenjati ovisno o situaciji. Posjeti su u domovima za umirovljenike zabranjeni, a ograničeno je kretanje unutar domova. Više o tome doznajte ovdje.

7:10 U Hrvatskoj posljednjih dana raste broj novooboljelih od koronavirusa. U ponedjeljak je potvrđeno 19 novih slučajeva, a među novooboljelima su hrvatski tenisač Borna Ćorić i dvojica trenera te petogodišnje dijete koje se zarazilo na obiteljskom druženju s tenisačima u Zadru za vrijeme teniskog turnira Adria Tour.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene